A Hivatal
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Megjelent magyarul az OECD Innovációpolitikai országtanulmány
Az OECD Tudomány- és Technológiapolitikai Bizottsága elemző országtanulmányát a magyar innovációs rendszerről, az OECD, a világ egyik legelismertebb nemzetközi intézményének a témával foglalkozó kiváló szakemberei készítették el. Az OECD tanulmány (OECD Reviews of Innovation Policy – Hungary, 2008) célja, hogy független, átfogó elemzés alapján értékelje a magyar innovációs rendszer teljesítményét, és annak javításához javaslatokat dolgozzon ki a kormányzati politika és az innovációs rendszer szereplői számára. A tanulmány a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal kiadásában megjelent magyar nyelven, valamint minden érdeklődő által elérhető az NKTH honlapján.

Az OECD által készített országtanulmány kiemelten kezeli a vállalati innovációs képességek és kapacitások növelésének ösztönzését, a tudás és a K+F-eredmények hatékony hasznosításának témakörét. Az OECD innovációs országtanulmány, amely külső, pártatlan véleményt tükröz, nagyon jó elemző alap és stratégiai iránytű a magyar kormány számára az  innovációvezérelt és a tudásalapú gazdaság kiépítéséhez.

OECD Innovációpolitikai országtanulmányok: Magyarország PDF (4 383 KB)

Az eredeti művet az OECD adta ki angol nyelven a következő cím alatt:OECD Reviews of Innovation Policy: Hungary
A kiadvány a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal kiadásában jelent meg, az OECD-vel (OECD, Párizs) kötött megegyezés alapján.
Budapest, 2009. augusztus

Utolsó módosítás: 2015. január 21.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500