A Hivatal
Kiadványok a KFI területéről
2004. szeptember 27.
Az OECD 1963 júniusában rendezte meg a kutatás és fejlesztés (K+F) statisztika nemzeti szakértőinek találkozóját az olaszországi Frascati városban lévő Villa Falcioneriben. E találkozó eredményeként született a JAVASLAT A KUTATÁS ÉS KÍSÉRLETI FEJLESZTÉS FELMÉRÉSEINEK EGYSÉGES GYAKORLATÁRA című dokumentum első hivatalos változata, amelyet Frascati kézikönyv néven emlegetnek.
2003. december 18.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 2003. januárjában kelt megbízása alapján végzett kutatás témája az innováció hatása a gazdasági növekedésre.
2002. szeptember 15.
Alapvető gazdaságstratégiai kérdés, hogy mi biztosítja a magyar gazdaság európai felzárkózását és az egyensúlyi pozíciók stabilizálását, ha külső, vagy belső okok következtében lecsökken a külföldi működő tőkebefektetések dinamikája. Ebben az értelemben a növekedés és a foglalkoztatás legfontosabb tartaléka a termelő és szolgáltató ágazatok létszámának közel háromötödét foglalkoztató kis- és középvállalati szektor értéktermelő képességének növelése.
2000. november 17.
A Tudomány és technológiapolitika 2000 című dokumentum a magyar tudomány, technológia és innováció hosszú távú fejlesztési programját fogalmazza meg, amely a magyar szellemi élet, a gazdasági és politikai szféra széles körének elképzelésein, jövőbe tekintő tervein alapul. Hazánkban először kerül sor ilyen jellegű program megfogalmazására és megjelentetésére.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500