Itt jár Ön: A Hivatal >> Sajtószoba >> Nyomtatott sajtó >> 2014
A Hivatal
2014
2016. április 21.
Az oktatásban jobban figyelembe kell venni az agykutatás eredményeit, az egészségügyet pedig rendbe kell tenni– véli Freund Tamás. Az MTA alelnökét arról kérdeztük, mit hozott az elmúlt 15 év a tudományban.
2014. december 31.
Az Országgyűlés november 25-i ülésén fogadta el a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló új szabályozást. A törvény január elsején lép hatályba. Ennek értelmében létrejön a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Országos Tudományos Alapprogramok Iroda és a Nemzeti Innovációs Hivatal összeolvadásával.
2014. december 31.
Hazai és osztrák befektetők, gazdasági szakemberek döntöttek arról, hogy melyik az az öt magyarországi startup-vállalkozás, amelynek tagjai a bécsi Pioneers Festivalon ingyenes standdal mutatkozhatnak be. A Hofburgban megrendezett, kétnapos ausztriai innovációs és technológiai eseményen 3500 fős nemzetközi közönség és 250 világszinten elismert befektető előtt szerepelnek a leginnovatívabb hazai nyertesek.
2014. december 17.
SOMOGY – Sok kitüntetést adnak át az országban, de a gazdasági élet szereplői közül meglehetősen kevesen kapnak díjat – mondta Varga József, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kedden kaposvári ünnepségükön. Hozzátette: céljuk, hogy elismerjék azoknak a megyében működő vállalkozásoknak a munkáját, erőfeszítését, amelyek kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, stabilan fejlődnek. Abban bízik, hogy az uniós pályázati források lehetőséget nyújtanak a gazdaság élénkítésére.
2014. december 17.
INNOVÁCIÓ Internetes kurzussal igyekszik segíteni a hazai kis- és közepes vállalkozások sikeres részvételét az Európai unió kutatás-fejlesztési keretprogramjában, a Horizont 2020-ban a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) – jelentette be Korányi László, a hivatal elnökhelyettese. Az ingyenes tanfolyamon való részvételt regisztrációhoz kötik, erre január 15-ig van módja a vállalkozóknak.
2014. december 17.
Hatalmas a kis- és középvállalkozók (kkv) között a verseny az Európai Unió Horizont 2020 (H2020) programjában a pénzügyi támogatásokért. Minden euróért meg kell küzdeni, a beadott pályázatok azonban gyakran sikertelenek. Éppen ezért a Nemzeti Innovációs Hivatal képzést indított a vállalkozók részére.
2014. december 11.
Mintegy félszáz résztvevő jelenlétében rendezte meg a napokban a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az EGME Klaszter „Az intelligens szakosodási stratégia szerepe Nógrád megye fejlesztési elképzeléseiben” elnevezésű rendezvényét vállalkozók részére.
2014. december 10.
Innovatív megoldások segítségével kívánja villamos vontatású járművei fel nem használt fékáramát ismét hasznosítani a BKV. Az ebben a témában kiírt ötletpályázattól 35-40 százalékos megtakarítást várnak a közlekedési társaság vezetői. A fejlesztésben a Nemzeti Inno­vációs Hivatal szakértői támogatóként vesznek részt.
2014. december 10.
Beruházási és Műszaki Fejlesztési Főosztály Villamos vontatású járművek üzemeltetése során generált fékáram tárolási és korlátlan visszanyerési lehetőségeinek feltárása (BKV Zrt. VB-261/13.) tárgyban PÁLYÁZATI FELHÍVÁST tesz közzé.
2014. december 10.
Horizont 2020 keretprogram pályázataira felkészítő képzés kis- és középvállalkozások számára „A jövő innovációs bajnokai”
2014. december 04.
Innovatív és környezettudatos életmódot és gondolkodást népszerűsítő szemináriumsorozatot indított a Nemzeti Innovációs Hivatal Svéd­or­szág budapesti nagykövetségével és svéd vezető vállalatokkal közösen. Az úgynevezett „svéd–magyar okosfórum” elnevezésű kezdeményezést Pálinkás József kormánybiztos vezetésével mutatták be.
2014. december 04.
A Direct-Line Kft. immár negyedik alkalommal rendezte meg a Közös cél: a valódi innováció elnevezésű konferenciáját – amely most az Új típusú együttműködések címmel is kiegészült. A Nemzeti Innovációs Hivatallal közösen szervezett „innovációs workshop” előadásaiból és felszólalásaiból hű képet kaphattunk a hazai kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) szektort foglalkoztató problémákról. Kérdés, hogy a megoldásokhoz mennyivel kerültünk közelebb…
2014. december 03.
Interjú Ilan Morral, Izrael Állam nagykövetével
2014. december 03.
Magyarország a 2014–2020-ig tartó európai uniós költségvetési időszakban kiemelt jelentőséget tulajdonít a KFI ágazat szerepének. A Nemzeti Innovációs Hivatal az érintettek széles körű bevonásával készítette el a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiát (S3), amely a több mint 700 Mrd Ft, EU által társfinanszírozott támogatás folyósításához szükséges.
2014. november 29.
Egyes híresztelésekkel ellentétben továbbra is érkezik működő tőke Magyarországra – Orbán Viktor szöuli tárgyalásai után jelentették be, hogy egy dél-koreai vállalat százhúsz új munkahelyet létesít Komáromban.
2014. november 28.
Az uniós támogatások elérését segítő országos tájékoztató konferenciasorozat megyei rendezvényét tartották Jászberényben tegnap délelőtt.
2014. november 28.
Elfogadta a kormány a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiát, amely előfeltétele a 2014-2020-as időszakra a kutatásra, fejlesztésre és innovációra fordítható, több mint 700 milliárd forintnyi uniós forrás lehívásának.
2014. november 25.
Évente kétmillió dollárral, azaz közel ötszázmillió forinttal támogatja a WIOT Technology Group nevű kínai vállalat az ázsiai országban megjelenő magyar technológiai cégek piacra lépését.
2014. november 25.
A kormány elfogadta és elküldte az Európai Unió Bizottságának a nemzeti intelligens szakosodási stratégiát – közölte Pálinkás József kormánybiztos a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), Svédország Nagykövetsége és a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség által szervezett Swedish–Hungarian Smart Forum szemináriumsorozat megnyitóján.
2014. november 24.
A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Az ötlettől a megvalósításig címmel innovációs és szellemitulajdon-védelmi konferenciát szervez 2014. november 26-án. A rendezvény célja, hogy a vállalkozások megismerjék a K + F + I területén tevékenykedő szervezetek munkáját, szolgáltatásait és az új kutatási eredményeket.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500