Itt jár Ön: A Hivatal >> Sajtószoba >> Nyomtatott sajtó >> 2015
A Hivatal
2015
2015. december 24.
A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködésben – 24. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.
2015. december 21.
Újabb tizenegy tudós, kutató, fejlesztő, feltaláló és oktató vehetett át kimagasló teljesítményéért Gábor Dénes-díjat csütörtökön az Országházban. A díjazottak között van Kistelegdi István építészmérnök is, tudományos, oktatói és építészeti értékrendet is képviselő új oktatási szemlélet kialakításáért és bevezetéséért.
2015. december 16.
A sikeres, hosszú távon eredményeket produkáló innováció célorientált, és a piacba ágyazott. Ahhoz, hogy versenyképessé váljanak a hazai újítások és az újítók, át kell programozni a fejünkben az innovációról élő képet: a hatékonyságnak és kockázatvállalásnak is helyet kell szorítani.
2015. december 13.
Akkor nőhet még gyorsabban az infokommunikációs technológiai (ICT) szektor exportja, ha lesz megfelelő számú szakember – többek között ez derült ki az Infotér konferencia második napján az IVSZ-Színpadon tartott előadásokból. A szoftver- és szolgáltatáskivitel támogatására új programok indulnak, és ha egyelőre lassan is, de elérhetővé válnak pályázati források is.
2015. december 13.
Nem lesz könnyű elérni a kutatás-fejlesztés 2020-ra kitűzött GDP-arányát, de az elmúlt évek dinamikája biztató. Milyen szerepet játszhat tehát az állam az innováció ösztönzésében – erre a kérdésre keresték a választ az Infotér konferencia egyik kerekasztal-beszélgetésének résztvevői.
2015. december 10.
Magyarországon nincsenek sokan, akik a saját pénzüket kockáztatnák, de a közpénzből sem szabad indokolatlanul bátornak lenni – indokolja Pálinkás József, miért kell az államnak az adófizetők pénzéből startupokat támogatni. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal egy éve hivatalba lépett elnökével a szekrényben talált csontvázakról is beszélgettünk.
A Heti Válasz 2015. december 10-i cikke megtekinthető honlapunkon.
2015. december 04.
A GINOP iparjog pályázat mellett az idén ősztől újabb pályázati forrás érhető el a szellemi tulajdon kezelésének és védelmének finanszírozására.
2015. december 02.
A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel, az innovációért felelős kormánybiztossal, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együtt – 24. alkalommal hirdette meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke a Magyar Tudományos Akadémián november 23-án tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy szakmai és munkaadói érdekvédelmi szervezetként a MISZ tevékenységének középpontjában az innováció gazdaságélénkítő szerepe áll.
2015. november 24.
Innovációs nagydíj pályázatot hirdetett a Magyar Innovációs Alapítvány az idei legnagyobb horderejű műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítmény elismerésére. A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) alapító elnöke, Pakucs János közölte, a huszonnegyedik alkalommal kiírt pályázatra 2016. február 17-ig lehet jelentkezni.
2015. november 14.
Dunaújváros – A Dunaújvárosi Főiskola Tudományos Hetének vendége volt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Testvérlapunknak, a Dunaújvárosi Hírlapnak ezt követően külön interjút adott.
2015. október 31.
A Magyar Innovációs Szövetség 25. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt – az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az MTVA közreműködésével – 2015. szeptember 30-án, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala konferenciatermében.
2015. október 10.
Az évtized végéig kutatás-fejlesztési és innovációs célokra mintegy 1200 milliárd forint áll rendelkezésre uniós és hazai forrásból. A sikeres kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységet a gazdasági versenyképességet növelő pályázati konstrukciókkal ösztönzi a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal – közölte Pálinkás József, a hivatal elnöke.
2015. október 10.
A gazdaság fenntartható, 1–3 százalékos növekedése mellett 150 ezer új munkahely megteremtését, a vidék megerősödését eredményezné annak a tervezetnek a végrehajtása, amelyet nyolc tudományos és szakmai szervezet mutatott be a Magyar Tudományos Akadémián. A javaslat központi eleme a települések helyi hőenergiával való ellátása, illetve az energiahatékonyság növelése.
2015. október 09.
Egyetemek, kutatóintézetek és vállalkozások kutatás-fejlesztési célú együttműködésének ösztönzésére, a hazai kutatóhelyek kapacitásának bővítésére két újabb, együttesen 90 milliárd forint keretösszegű pályázat nyílt meg nemrég – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal).
2015. október 08.
ÁTALAKÍTJA A startup vállalkozások finanszírozását a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI). A kezdő cégek egy háromfázisú rendszerben nyerhetnek támogatást.
2015. október 08.
Az idén eddig 170 milliárd forintnyi kutatás-fejlesztési támogatást hirdettek meg a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) közreműködésével, szakmai előkészítésével, és év végéig várható az új startupoknak szóló pályázat is. 2020-ig hazai és uniós forrásból nagyjából 1200 milliárd forintot szánnak K+F támogatásra.
2015. október 08.
Szemlélet és kultúraváltás, rendszerszintű megújítás – ezekkel a szavakkal jellemezte Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke egy tegnapi sajtóbeszélgetésen a hivatal felállásától mostanra összehozott K+F pályázati portfóliót.
2015. október 08.
Sikerességünk az innovációban nagyjából megfelel a gazdasági fejlettségünknek, a régiós versenytársak közül a lengyelek előtt járunk, a csehektől viszont van még mit tanulnunk – mondta a Magyar Nemzetnek Pálinkás József. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke szerint létfontosságú, hogy a szegedi szuperlézer mielőbb az európai stratégiai infrastruktúra részévé váljon, ebben viszont lát némi lemaradást.
2015. október 08.
Mintegy ezerkétszázmilliárd forint áll rendelkezésre 2020-ig kutatási, fejlesztési és innovációs célokra – mondta tegnap egy háttérbeszélgetésen Pálinkás József. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) elnöke aláhúzta, 2015-ben az általuk kezelt alap időarányos kifizetései tízmilliárddal bővültek 2014-hez képest, s immár meghaladják a harmincnégymilliárdot.
2015. október 06.
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) felhívást tett közzé kutatási, fejlesztési és innovációs versenypályázati értékelési rendszer szakértői adatbázisába történő regisztrációra.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500