Itt jár Ön: A Hivatal >> Sajtószoba >> Nyomtatott sajtó >> 2017
A Hivatal
2017
2017. november 23.
NKFIH | Csaknem 600 milliárd forint támogatásról született döntés a hivatal 2015-ös létrehozása óta
2017. november 22.
Az Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által kialakított MFB Pontoknál jelenleg két 0%-os és egy igen kedvező, 1%-os kamattal rendelkező uniós hitelt igényélhetnek a vállalkozások.
2017. november 22.
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal új tudományfinanszírozási programot indított.
2017. november 21.
A rákgyógyításban kulcsfontosságú tényező az idő és a betegről szóló adatok egységes rendszerben való kezelése.
2017. november 15.
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból nyolcvan közép-magyarországi vállalkozás több mint 16 milliárd forint támogatást nyert jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új termék, prototípus vagy technológia fejlesztésére. 2015 óta háromezer projekt közel 600 milliárd forint értékű támogatásáról született döntés.
2017. november 14.
Tizenkét kutatócsoport-vezető egyenként 150 és 300 millió forint közötti támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal először meghirdetett, 3 milliárd forintos Élvonal kiválósági programjában.
2017. november 14.
Az afrikai és ázsiai népességrobbanásra, a migrációs válságra egyfajta új Marshall-tervvel kell válaszolnia a fejlett világnak – mondta Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, akivel Jordániában készítettünk interjút a Tudományos Világfórumon (WSF). A Széchenyi-nagydíjas matematikus beszélt a „Soros-tervről”, az agy elszívásról és arról, hogy a tudományos világot elérheti-e a szexuális zaklatási botrány.
2017. november 08.
Az Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által kialakított MFB Pontoknál jelenleg két 0%-os és egy igen kedvező, 1%-os kamattal rendelkező uniós hitelt igényélhetnek a vállalkozások.
2017. november 05.
Ragadozó dinoszauruszok csontjai, csigolyadarabok, egykori tengeri élőlények több száz foga került elő Ősi Attila paleontológus idei villányi és iharkúti ásatásain.
2017. november 05.
Az ELTE kutatói is közreműködtek az amerikai Relativisztikus Nehézion-ütköztetőben végzett kísérletekben, amelyek arra utalnak, hogy kisméretű ütközésekben kvarkanyag (quark-gluon plasma; QGP) jöhet létre.
2017. november 05.
Ebben az esztendőben a tanév ünnepélyes megnyitása egyben az első magyar egyetem alapításának 650. évfordulója megünneplését is jelentette. Ez a nap a magyar agykutatóknak azért is emlékezetes marad, mert Bódis József, a Pécsi Tudomány egyetem rektora nemcsak Orbán Viktor minisz ter elnököt, hanem három orvosi Nobel-díjast: John O’Keefe-t, May-Britt Mosert és Edvard Mosert, továbbá két Agy-díjast: Buzsáki Györgyöt és Freund Tamást is meghívta, hogy az első magyar „universitas” megalapítása mellett a Nemzeti Agykutatási Program (NAP) első négy évéről is méltó módon emlékezhessenek meg.
2017. november 02.
A hazai vállalkozások export-versenyképességét fejleszti a kormányzat
2017. november 02.
Nemcsak magyarországi, hanem európai mértékben is kiemelkedő nagyságrendű tőkét tudnak befektetni a kockázatitőkealap-kezelők a hazai startupokba. Az ezek közül az egyik legnagyobb állami invesztíciót és inkubációs tevékenységet nyújtó Hiventures Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. vezérigazgatójával, Kisgergely Kornéllal beszélgettünk.
2017. november 02.
Hargita megye egyetlen vállalkozói inkubátorháza, a harmincegy kezdő vállalkozásnak kreatív környezetet biztosító Hargita Business Center november 3–5. között megrendezi az Innováció&Inkubáció Udvarhelyszéken című nyitókonferenciáját.
2017. október 31.
A pályázati struktúrában megvalósuló hazai és nemzetközi kutatási projektek mellett arra törekszünk, hogy konkrét ipari megbízásokkal lépjünk ki a külpiacokra – mondta a Világgazdaságnak Dr. Grasselli Norbert, a Bay Zoltán Kutatóközpont ügyvezető igazgatója.
2017. október 31.
A cikk röviden bemutatja a digitális valós idejű villamosenergia-rendszer szimulátorok legfőbb jellemzőit: a valós idejű szimuláció kritériumait, ill. a VER különböző folyamatainak valós idejű szimulációjához szükséges számítási időlépcsőket. ezután áttekintést ad a legismertebb szimulátorgyártók rendszereiről, majd bemutatja ezek alkalmazásának funkcionális kategóriáit (SIL, CHIL, ill. PHIL szimulációk). Néhány konkrét alkalmazási példa ismertetése után végül kitér a FIEK-együttműködés keretében létrehozandó PHIL laboratórium által kínált hazai távlatokra.
2017. október 21.
Az innovációra kapott pénz befektetés, és nem szabad támogatásnak tekinteni.
2017. október 21.
DEBRECEN. Könyvbemutatót és kiállításmegnyitót is tartottak Bényi Árpád festőművész emlékére pénteken a Debreceni Református Kollégiumban – annak apropóján, hogy Bényi Árpád személyesen is részt vett az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiben.
2017. október 21.
A kutatásra, fejlesztésre, innovációra fordítható forrásoknak az a céljuk, hogy a magyar vállalkozásokat versenyképesebbé tegyék – mondta a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke tegnap Debrecenben.
2017. október 12.
További négy évig folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program (NAP), amely működésének első négy évében számos kiemelkedő eredményt hozott.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500