Itt jár Ön: A Hivatal >> Sajtószoba >> Nyomtatott sajtó >> 2017
A Hivatal
2017
2017. október 12.
További négy évig folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program (NAP), amely működésének első négy évében számos kiemelkedő eredményt hozott.
2017. október 12.
Október elején hirdették meg a Magyar Innovációs Szövetség által, az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott főtámogatással szervezett 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt.
2017. október 12.
A visegrádi országok kis-és középvállalkozásainak, ipari vállalatainak és kutatóintézeteinek ipar 4.0 típusú együtt működését, konzorciumépítését és közös projekt tervezését ösztönző kétnapos konferenciát és workshopot szervezett a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) és az Európai Bizottság szeptember végén Budapesten.
2017. október 06.
A kéziszerszámgyár első terméke 2002-ben egy Bosch deltacsiszoló volt.
2017. október 06.
A kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) statisztikák és az intézmények, vállalkozások innovációtudatosságát ösztönző tájékoztatás erősítéséről egyeztetett tegnap Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal és Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke. Az együttműködés célja, hogy javuljon a KFI-adatok módszertana, az adatok minősége, felhasználhatósága, az adatszolgáltatás folyamata.
2017. október 05.
Három magyar kis- és középvállalkozás (kkv) bekerült az Európai Bizottság egyik legrangosabb innovációs versenyén, az Innovációs Radar Díj 2017-es seregszemléjén a legjobb 48 innovációs projektbe – közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.
2017. október 05.
Meghirdette a Magyar Innovációs Szövetség az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyt a 2017/2018-as tanévre az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával – közölte Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
2017. október 04.
Három magyar kis- és középvállalkozás bekerült az Európai Bizottság egyik legrangosabb innovációs versenyén, az Innovációs Radar Díj 2017-es seregszemléjén a legjobb 48 innovációs projektbe – közölte tegnap a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az MTI-vel.
2017. szeptember 29.
TUDOMÁNY | Jut forrás az onkológiára, illetve a szív- és érrendszeri betegségekre
2017. szeptember 29.
FOGLALKOZTATOTTSÁG | Az üzemek, gyárak, kutatólaborok bővítése újabb munkahelyeket teremt
2017. szeptember 28.
A projekt fő célja, hogy ne csak a halak, hanem az emberek is egészségesebbek legyenek!
2017. szeptember 28.
A magyar kisvállalkozások közül sokan le vannak maradva az Ipar 4.0-s fejlesztésekben, de ez a lemaradás rövid időn belül behozható – állítja az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet igazgatója.
2017. szeptember 21.
BUDAPEST A magyar vállalkozások és kutatóhelyek akkor maradhatnak versenyképesek, ha erősítik regionális és globális kapcsolataikat az ipari termelési rendszerek és technológiák fejlesztésében – hangsúlyozta Pálinkás József , a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH ) és az Európai Bizottság közös konferenciáján.
2017. szeptember 21.
Az Ipar 4.0 gyakorlatilag az ipar digitalizációjának kódneve, olyan, mint a különböző ismert szoftverek programverziói – mondta Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke az Európai Bizottsággal közös szervezésben tartott konferencián.
2017. szeptember 19.
PÁPA Több pályázaton is sikerrel szerepelt az egyre népszerűbb Gróf Esterházy Károly Múzeum. Az elnyert összegeket lójárgányos mángorló felújítására, rendezvényeikre, kutatásra fordítják. Nagy-L. István, a Gróf Esterházy Károly Múzeum igazgatója a közelmúltban visszatekintett a nyári táborokra, beszámolt az elmúlt időszak pályázati eredményeiről, a látogatottságról, illetve előrevetítette az őszre tervezett programokat.
2017. szeptember 16.
A régi szlogen – gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan – szellemében vizsgálja a Debreceni Egyetem kutatócsoportja a hazai környezetvédelmet, annak jogi szabályozását és a települések kapcsolatát. A kutatócsoport vezetőjével, Fodor László egyetemi tanárral beszélgettünk a Települési önkormányzatok szerepe a környezeti fenntarthatóság megvalósításában című projektről.
2017. szeptember 08.
Buzsáki György az elektromosságban látja a jövőt
2017. szeptember 06.
KECSKEMÉT/BUDAPEST A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. 1,26 milliárd forint keretösszegű támogatást nyert el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból kutatás-fejlesztési tevékenységéhez, amelynek keretében magyar mérnökök fejlesztenek egyebek mellett autonóm járműfunkciókhoz szükséges technológiákat.
2017. szeptember 06.
Magyar mérnökök fejlesztenek többek között autonóm járműfunkciókhoz szükséges technológiákat annak az 1,262 milliárd forint keretösszegű támogatásnak köszönhetően, amelyet a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. nyert el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.
2017. szeptember 06.
Hosszú távon egyértelműen közösek az informatikusokat foglalkoztató cégek és az informatikusokat képző felsőoktatási intézmények céljai. A jelenlegi gyakorlat mégis mutat némi feszültséget a két oldal között.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500