A Hivatal
2004
2004. december 21.

Idei utolsó munkanapján, december 20-án 100 %-os támogatottsággal elfogadta az Országgyűlés a kutatás-fejlesztésről és technológiai innovációról szóló törvénytervezetet. A röviden innovációs törvénynek nevezett jogszabály célja az ország gazdasági versenyképességének növelése a kutatás-fejlesztés és az innováció ösztönzésével.

2004. december 01.

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal 2004. október elején pályázatot hirdetetett Regionális Egyetemi Tudásközpontok létrehozására és működésének támogatására. A pályázat fő célja, hogy olyan szakterületi és regionális vonzáscentrumok jöjjenek létre, amelyek kiemelkedő kutatás-fejlesztési, valamint technológiai innovációs tevékenységet folytatnak, intenzíven együttműködnek a gazdasági szférával, ösztönzőleg hatnak a régiók technológiai és gazdasági fejlődésére.

2004. október 29.

Hazánk oktatási rendszerét, különösen az egyetemit világhírűnek tartjuk, sokszor büszkélkedünk is vele. Így hideg zuhanyként ért bennünket a Shanghais Jiao Tong Egyetem által - a világ egyetemei között -, készített felmérés, amelyből kiderül, hogy csupán három magyar egyetem szerepel a világ ötszáz legjobb egyetemét bemutató listán, annak is az utolsó harmadában.

2004. október 25.

Negyedik generációs mobil távközlési technológiák kutatása és fejlesztése Magyarországon

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) pályázati úton K+F és innovációs központot kíván létrehozni a legújabb, harmadik/negyedik generációs (3/4G) mobil infokommunikációs technológiák és rendszerek vizsgálatára. A Mobil Kommunikációs Kutatás-fejlesztési és Innovációs Centrum egyik feladata olyan nyitott, vezeték nélküli teszthálózat és alkalmazásfejlesztési infrastruktúra kiépítése (3G/4G testbed), amely alkalmas a XXI. század mobil kommunikációs technológiáinak kutatására és fejlesztésére, a K+F eredmények implementálására és tesztelésére, valamint fejlett mobil alkalmazások kipróbálására valós és független környezetben.

2004. október 21.

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázati úton K+F és innovációs központot kíván létrehozni a legújabb, negyedik generációs (4G) mobil infokommunikációs technológiák, rendszerek és alkalmazások vizsgálatára, fejlesztésére.

2004. október 07.
2004. október 11-én (hétfőn) 10.00 órakor Boda Miklós, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal elnöke sajtótájékoztatót tart a hamarosan megnyíló pályázati lehetőségekről:
2004. augusztus 17.

Paradigmaváltás a kutatás-fejlesztés és az innováció területén.

2004. augusztus 11.

Növekedési pályára állhat a kutatás-fejlesztés Magyarországon azon javaslatok révén, melyeket a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) elnöke, Boda Miklós, vezetésével megalakult ad hoc munkacsoport fogalmazott meg és jutatott el a napokban Draskovics Tibor pénzügyminiszter részére.

2004. július 06.
Sajtóanyag
2004. július 06.

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal elnöke 2004. július 5-én 9 órakor sajtótájékoztatót tartott a Hivatal székházában (Bp. 1052 Szervita tér 8.). A tájékoztató keretében bemutatkoztak a 2004. január 1-jén megalakult Hivatal, az NKTH vezetői: Boda Miklós elnök, valamint Lippényi Tivadar, Siegler András és Vass Ilona elnökhelyettesek.

2004. május 04.
1.) A magyarországi kutatás-fejlesztés és innováció 2003. évi reformja
2.) A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal szerepe a hazai kutatás-fejlesztés kormányzati rendszerében
3.) A Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Programok pályázati rendszere
4.) A Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Programok 2004. évi előpályázatának eredményei
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500