A Hivatal
2007
2007. december 18.
A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal az idei Jedlik Ányos pályázat eredményhirdetéséről és a jövő évtől átalakuló, megújuló pályáztatási rendszerről 2007. december 18-án tartott sajtótájékoztatót.
2007. szeptember 17.
Az idén életbe lépett új európai uniós kutatás–fejlesztési támogatási keretszabály miatt elhúzódott a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) Jedlik Ányos program 2007. évi meghirdetése. A kutatás-fejlesztési igények minél előbbi kielégítése érdekében a Kutatási és Technológiai Innovációs Tanács úgy döntött, hogy a Jedlik Ányos program átmenetileg, a kis és középvállalatok csoportmentességére vonatkozó támogatási szabályok alapján kerüljön meghirdetésre.
2007. július 05.

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter szakmai találkozón mutatta be a szféra meghatározó vezetőinek Pártos Ferencet, aki 2007. augusztus 1-jétől tölti be az NKTH elnöki tisztségét.

2007. március 29.
Az NKTH és a GKM közös konferenciát szervezett 2007. március 29-én a nemzeti innovációs rendszerről. A meghívottak a hazai tudományos élet és az innovatív vállalati szféra kiemelkedő képviselői.
2007. március 29.
A Kormány 2007. március 28-án megtárgyalta és elfogadta a középtávú tudomány-, technológia- és innováció-politikai stratégiájáról készített előterjesztést. Ezt Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter jelentette be a testület ülését követő sajtótájékoztatón, Budapesten.
2007. március 23.
2007. március 23-án, a megbízólevelek ünnepélyes átadásával újjáalakult a Kutatási és Technológiai Innovációs Tanács. Az okmányokat Kóka János miniszter a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban adta át.
2007. március 21.
A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) Irinyi János és Apponyi Albert pályázatainak utolsó értékelési fordulóján 60 pályázat összesen 351,9 millió forint támogatást nyert el. A 2006. évben megkezdett értékelés és a bíráló bizottságok döntési javaslata alapján, a 2007. január 1-től érvényes jogszabályok alapján a döntést Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter hozta meg.
2007. március 14.

Az Élet és Irodalom hetilap 2007. március 16-ai dátummal megjelent számában szereplő "Befektetésre alkalmatlan" című, Lázár György által írt olvasói levélre, valamint a FigyelőNet oldalán 2007. március 13-án megjelent "Pályázati pénzek kalandos útjai" című cikkre reagálva a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) szükségesnek tartja közölni az alábbiakat:

2007. március 08.
Az MIT European Club, az MIT International Science and Technology Initiatives, (MISTI), valamint az Európai Bizottság közös szervezésében 2007. február 2-4 közt került megrendezésre Bostonban, a 11. MIT Career Fair. A börze célja, hogy az európai kiállítók bemutathassák az Európai Unió K+F munkaerőpiacát és az abban rejlő lehetőségeket. Több, mint 100 cég és szervezet képviseltette magát, és kínált európai álláslehetőséget a legjobb amerikai egyetemekről érkező érdeklődők számára. Az újonnan csatlakozott tagállamok közül egyedül Magyarország képviseltette magát az eseményen.
2007. február 26.
Lezárult bírósági eljárás eredményeképpen egyértelműen kiderült, hogy rágalmazó, téves információkat közölt a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalról (NKTH) a Magyar Nemzet.
2007. február 08.

A közösségi szintű kutatás- fejlesztési együttműködés fő formáját a tagállamok által megvalósított négyéves kutatási-, technológiafejlesztési és demonstrációs keretprogramok jelentik. A keretprogramok célja, hogy a tagállamok közti kutatási együttműködések erősítésével, az erőforrások koncentrálásával olyan kutatási célok megvalósítását segítsék, melyek erősítik az európai ipar tudományos és technológiai alapjait, javítják Európa nemzetközi versenyképességét és elősegítik a társadalmi- gazdasági fejlődést.

2007. február 06.
2007. január 26-án Együttműködési Megállapodást kötött a környezetvédelem külgazdasági rendszerének összehangolt fejlesztéséről Dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter, Dr. Vass Ilona a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) megbízott elnöke, Dr. Kovács László a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGYSZ) elnöke, valamint Rétfalvi György a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. vezérigazgatója (ITDH)
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500