A Hivatal
2011
2011. december 06.
2011. november 30-án az Európai Unió Kutatási Ügynöksége (Research Executive Agency) képviseletében Alan Craig és Mateja Demsar, a TRANSMOB-HU pályázat félidei értékelésének keretében megbeszéléseket folytatott a pályázati stratégiát kidolgozó Nemzeti Innovációs Hivatal és a pályázat kezelését végző OTKA képviselőivel, valamint a pályázaton nyertes kutatókkal.
2011. december 06.
1989 óta kétévente kerül sor a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) jogelődjei és a Külügyminisztérium közös szervezésében a TéT attasék konferenciájára, amelyen az attasék a tudománydiplomácia iránt érdeklődő hazai szakmai közönségnek beszámolnak egy kiemelt téma fogadó országbeli kezeléséről.
2011. december 06.
A brazil tudományos, technológiai és innovációs miniszter Aloizio Mercadante 2011. november 18-án látogatást tett a Nemzeti Innovációs Hivatalban és megbeszélést folytatott a hivatal elnökével, Dr. Mészáros Györggyel. A miniszter megtiszteltetésnek tekintette a meghívást, amely egy olyan országból érkezett, ahol a tudományos kutatásoknak több évszázados hagyománya van.
2011. október 19.
A Nemzeti Innovációs Hivatal és a BGI (Pekingi Genomikai Intézet) egész napos műhelymegbeszélést rendezett Budapesten, október 19-én. Az esemény újabb lépéssel vitte közelebb a két nemzet tudományos és technológiai együttműködését, amelynek alapjait a felek a szeptember 13-án aláírt együttműködési keret-megállapodásban rögzítettek. A BGI vezetői az aláírással egyidőben bejelentették, hogy Budapesten tervezik felállítani új, közép-európai regionális központjukat, amihez a magyar kormány vállalta, hogy segítséget nyújt.
2011. szeptember 15.
Dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke és Wang Jian, a BGI (Pekingi Genomikai Intézet) vezérigazgatója együttműködési keretmegállapodást írt alá a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által 2011. szeptember 13-án rendezett China Hi-Tech Fair konferencia és üzletember találkozó keretében.
2011. április 19.
A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Innovációs Hivatal szeretettel meghívja Önöket az Egy hétig Budapest lesz az internet fővárosa című sajtótájékoztatóra.
2011. április 01.
2011. március 24-én került sor az eVita Nemzeti Technológiai Platform stratégiai és kutatási tervének megvitatására. Az életvitelt segítő infokommunikációs eszközök kifejlesztőit tömörítő platform szakmai rendezvényének a Nemzeti Innovációs Hivatal adott otthont.
2011. március 22.
Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2011. március 17-i hatállyal Dr. Mészáros Györgyöt nevezte ki a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) elnökévé.
2011. február 09.
A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) koordinálásával, a kutatók körében NEKIFUT-ként ismert (Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Felmérés és Útiterv) projekt keretében széleskörű szakértői munkára támaszkodva elkészült a Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Regiszter, amelyet bárki megtekinthet és böngészhet a https://regiszter.nekifut.hu/ internetes oldalon.
2011. február 08.
Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2011. január 29-i hatállyal Dr. Erdő Sándort nevezte ki a Nemzeti Innovációs Hivatal általános elnökhelyettesének.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500