Itt jár Ön: A Hivatal >> Sajtószoba >> Sajtóközlemények, sajtóanyagok >> 2012
A Hivatal
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Együttműködési megállapodás a Nemzeti Innovációs Hivatal és a BKV között - Sajtóközlemény
A BKV Zrt. elsõdleges feladata a közösségi közlekedés zavartalanságának biztosítása, ugyanakkor fontosnak tartja az egyes közlekedésszakmai újítások, vívmányok megismerését és hasznosítását is. Ennek elősegítése érdekében a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) a mai napon együttműködési keretmegállapodást kötött. A megállapodást a BKV nevében Bolla Tibor, a Társaság vezérigazgatója, míg a NIH részéről dr. Mészáros György elnök írta alá.

A NIH és a BKV közötti együttműködés célja az új technológiák megismertetése, amelyek elősegíthetik a BKV hozzáférését a fellelhető közlekedéstechnikai újításokhoz, illetve megkönnyítik azok vállalati alkalmazását. A közös munka során a BKV szakmai segítséget nyújt egyes közlekedési, műszaki kérdésekben, a NIH pedig tájékoztatást nyújt a kutatás-fejlesztési, illetve innovációs célú hazai támogatási programok és pályázatok hozzáférhetőségéről, illetve a különféle pályázati lehetőségekről. A NIH a Kutatás Fejlesztés és Innováció stratégia kialakításánál fel kívánja használni a BKV városi közlekedésre vonatkozó tapasztalatait. A megállapodás nem jelent fizetési kötelezettséget.

A Nemzeti Innovációs Hivatal nyitott további közszolgáltatókkal együttműködési megállapodások aláírására. Dr. Mészáros György fontosnak tartja, hogy a BKV-val való együttműködés eredményeként létrejövő innovációs tapasztalatok továbbhasznosulhassanak.

A BKV Zrt. jelenlegi vezetői minden esetben csak olyan projekt megvalósítása mellett kötelezik el magukat, amelyben a BKV megmutathatja, hogy nyitott az innovációra és képes a jelen lehetőségeit kiaknázni, követelményeinek hatékonyan megfelelni.

Együttműködési megállapodás a Nemzeti Innovációs Hivatal és a BKV között - Sajtóközlemény
Bolla Tibor (BKV), Dr. Mészáros György (NIH)
Utolsó módosítás: 2015. január 29.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500