A Hivatal
2013
2013. december 19.
Budapest, 2013. december 19 . - Az ISPIM elnökségének 2013. december végén meghozott döntése értelmében, 2015 júniusában Budapest adhat otthont a 2015-ben immáron 26. alkalommal megrendezésre kerülő, az innováció menedzsmentre fókuszáló nemzetközi konferenciának. A rendezési jogért a magyar főváros mellett Bécs és Lisszabon kandidált még, e három város közül esett most a választás Budapestre.
2013. december 03.
Budapest, 2013. december 2. - A mai napon együttműködési megállapodást kötött a Magyar Export-Import Bank Zrt. és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (közös néven: EXIM) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH). A megállapodást Nátrán Roland, az EXIM vezérigazgatója és Korányi László, a NIH megbízott elnöke írta alá Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián tartott sajtótájékoztatóval egybekötött aláírási eseményen.
2013. november 14.
2013. november 14., Peking - 2013. november 13-án Pekingben Szijjártó Péter a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, és a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért és a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztosának jelenlétében Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elnöke, valamint Zhang Jianguo a Külföldi Szakértők Hivatalának (SAFEA) főigazgatója, miniszter-helyettes aláírta a két szervezet közti a Kínai Népköztársaságba irányuló szakember-cserére vonatkozó megállapodást.
2013. november 12.
Budapest, 2013. november 12. - Elkészült a „Runway Budapest 2.0.2.0 – A Startup Credo”, amely célul tűzi ki, hogy Budapest az évtized végére a régió startup központjává váljon. Az ehhez szükséges eszközöket a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal valamint a hazai startup közösség szereplőiből álló BudapestHUB dolgozta ki.
2013. október 15.
Budapest, 2013. október 15. - A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), mint az Akkreditált Technológiai Inkubátor pályázat akkreditációs szervezete, 2013. október 15-én ünnepélyes eredményhirdetés keretében ismertette a 2013 júliusában kiírt ATI 2013 pályázat nyerteseit. A nemzetközi Bíráló Bizottsági döntése értelmében infokommunikációs technológiai és élettudományi ágazatot képviselő inkubátorok nyerték el az Akkreditált Technológiai Inkubátor címet az idei évben.
2013. szeptember 27.
A Nemzeti Innovációs Hivatal is képviseltette magát a 2013. szeptember 24-25.-én, Visegrádon megrendezett XX. Jubileumi Főenergetikusi és Innovációs Fórumon. Két előadás keretében a Kormány kutatás-fejlesztésért és technológiai innovációért felelős szerveként bemutatta Magyarország és az Európai Unió innováció-politikai helyzetét, az új utakat, várható új irányokat, kitekintéssel az energia/energetika területére.
2013. szeptember 24.
Budapest, 2013. szeptember 23. – A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) sikeres Kínai-Magyar Tudományos és Technológiai (TéT) üzletember találkozót szervezett székházában, melyen ígéretes magyar projektek mutatkoztak be a hazai KFI eredmények iránt komoly érdeklődést mutató kínai partnereknek.
2013. szeptember 18.
Újabb lépés a hazai start-up ökoszisztémáért - Nagy sikerrel zárult a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) által meghirdetett Akkreditált Technológiai Inkubátor (ATI) pályázatok beadása: a benyújtási határidőig beérkezett 20 pályamű mutatja a program iránti kimagasló érdeklődést.
2013. augusztus 13.
A nemrég megjelent állami inkubátorprogram hatalmas érdeklődést keltett a hazai innovatív vállalkozások körében olyannyira, hogy a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) jelenleg pótlólagos források bevonását tervezi.
Az állami pályázat keretében 2,1 milliárd forintos össztámogatás válik elérhetővé a hazai vállalkozások számára egy kétlépcsős kiválasztást követően. A pályázat célja a nemzetközi piacokon versenyképes, magyar vagy akár a környező országokban elért K+F eredményekre alapuló startup vállalkozások felépítését, az azokban végzett K+F projektek sikeres befejezését segítő, és tőkebefektetést is vállaló technológiai inkubátorok kiválasztása, akkreditálása.
2013. augusztus 13.
A genfi székhelyű Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, a CERN Nyílt Napokat (Open Days) 2013. szeptember 28-29-én, naponta 8:00 órától 20:00 óráig.  A rendezvényre, melynek mottója „Our Universe is Yours”, körülbelül 100,000 látogatót várnak. A szeptemberi hétvégén a CERN kinyitja létesítményeit és laboratóriumait a nyilvánosság előtt, hogy bemutassa a kutatásait, felfedezéseit, és a fantasztikus berendezéseit a széles közvéleménynek.
2013. július 29.
A NIH az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) keretében megvalósuló „Ágazati pályázat a közigazgatási szolgáltatások belső folyamatainak megújítására” című pályázaton elnyert 238 millió forintos támogatásból megújítja belső folyamatait, egyszerűsíti ügymenetét, és bővíti a Hivatal által nyújtott szolgáltatások körét.
2013. július 05.
Budapest, 2013. július 5. - A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) szervezésében 2013. július 4-én került megrendezésre a „BRIDGE” (Biobased and Renewables Industries for Development and Growth in Europe) biotechnológiai köz- és a magánszféra közötti partnerség kezdeményezésről szóló információs nap.
2013. július 04.
Budapest, 2013. július 4. - A Nemzeti Innovációs Hivatal közreműködésével 2,1 milliárd forintnyi pályázati forrásból épülhet tovább a start-up ökoszisztéma Magyarországon. A NIH, mint akkreditációs szervezet, pályázatot hirdet az „Akkreditált Technológiai Inkubátor” (ATI) cím elnyerésére (kódszám: ATI-2013).
2013. június 27.
Budapest, 2013. június 27. - 2013. június 24-25. között Magyarországra érkezett az Európai Unió „Intelligens Szakosodási Stratégia” (S3) témakörében tavaly elindított nemzetközi rendezvénysorozata. Az eseményen, melyet a Nemzeti Innovációs Hivatalban tartottak meg, az EU Bizottság, hazánk és 20 ország magas szintű tisztviselői vettek részt.
2013. június 06.
Budapest, 2013. június 3. – Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) megbízott elnöke 2013. június 3-án fogadta hivatalában a Sanghaji Önkormányzat Tudományos és Technológiai (TéT) Bizottságának (Science & Technology Commission of Shanghai Municipality - STCSM) négyfős delegációját. A csehországi és romániai megbeszéléseit megelőzően Magyarországra érkező kínai küldöttség látogatásának célja az intézményközi TéT kapcsolatok elmélyítése volt. Az eseményre Korányi László a Bizottság alelnökével Sanghajban, 2013. április 25-én folytatott előkészítő tárgyalása nyomán került sor.
2013. június 05.
Kutatási-fejlesztési és innovációs (KFI) tevékenységekre fókuszálló rendhagyó állásbörze az Innotrends Hungary 2013 konferencián és szakkiállításon, június 11-12-én, a Millenárison. A belépés díjtalan mindkét napon. Az Innotrends Hungary 2013 kutatási-fejlesztési és innovációs konferencia és szakkiállítás ad otthont Magyarország piacvezető álláskereső portálja által szervezett állásbörzéjének.
2013. május 22.
A hazai KFI élet szakmai partnereinek közreműködésével és több mint 70 kiállítóval 2013. június 11-12-én Innotrends Hungary 2013 elnevezésű konferenciát és szakkiállítást szervez a Nemzeti Innovációs Hivatal Budapesten, a Millenáris Park B, C és D épületében.
2013. május 13.
A kínai Tudományos és Technológiai Minisztérium Nemzetközi Együttműködési Főosztálya, valamint a Pekingi Önkormányzat Tudományos és Technológiai Bizottsága által támogatott Nemzetközi Technológiai Transzfer Hálózat (International Technology Transfer Network - ITTN) 2013. április 25-27. között Pekingben rendezte meg a Nemzetközi Technológiai Transzfer Kongresszust (International Technology Transfer Congress).
2013. május 07.
Európai Uniós támogatással indul útjára a „TiJöttök!” elnevezésű program, mely a műszaki- és tudományos életpályákat kívánja bemutatni és vonzóvá tenni Magyarország fiataljai számára. A május 7-én induló program fővédnöke Dr. Cséfalvay Zoltán parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár.
2013. április 30.
Az Európai Unió támogatásával kibővül a nagysikerű, a Nemzeti Innovációs Hivatal támogatásával, valamint Dr. Deák Csaba elnökhelyettes úr védnökségével megrendezett „Jövő Hídja a Lánchídon” című program. Az Új Széchenyi Terv keretében elnyert 45 millió forintos támogatásnak köszönhetően a szervezők az idei évben Budapest mellett Győrben, Szegeden és Debrecenben is elindítják a Jövő Hídját, így létrehozva hazánk legnagyobb tudománynépszerűsítő eseménysorozatát. Az első eseményt a győri Nádor aluljárónál rendezik meg május 1-én.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500