A Hivatal
2014
2014. december 16.
Budapest, 2014. december 16. – A Nemzeti Innovációs Hivatal a hazai KKV szektor összes szereplője számára elérhető online kurzussal támogatja a sikeres hazai részvételt a H2020 Uniós pályázatokon. Cél, hogy hazánk megtartsa a régióban jelenlegi vezető helyét az elkövetkezendő években, illetve az Unió összes országát tekintve a KKV fejlesztési eszköz pályázatoknál tapasztalható pályázati aktivitást tekintve a jelenlegi 6. helyről még előrébb sorolódjon.
2014. október 14.
Budapest, 2014. október 14. - A Nemzeti Innovációs Hivatal felkérésére az Innotorends Hungary-n előadást tart a hazai startupoknak Leonard Brody, világszerte ismert kanadai vállalkozó, kockázati-tőke befektető, best-seller író és médiaszakember, a startup világ nemzetközileg elismert véleményvezére.
2014. október 09.
A Nemzeti Innovációs Hivatal által szervezett Innotrends Hungary 2014 eseményen szakmai partnerként serkenti és támogatja a Nők a Tudományban Egyesület a női részvételt és a nők innovációban betöltött szerepét.
2014. október 08.
Nemzeti megmérettetéshez érkeztek a HUNINNO Innovációs Díj versenyzői. A győztes jelentkezőket a 2014. október 16-án megrendezésre kerülő INNOTRENDS Nemzetközi kiállítás és konferencia keretében díjazzák.
2014. október 07.
A hazai élelmiszeripar vállalatainak hatékony innovációs tevékenységet kell végezniük ahhoz, hogy megőrizzék piacaikat és versenyképességüket. Ez a tevékenység nem korlátozódik a termék innovációra, hanem kiterjedhet a folyamatokra és technológiákra, a piacokra, a beszerzésre vagy a szervezetre is.
2014. október 06.
Szeged, 2014. október 3., péntek (MTI) - Felsőoktatási ipari együttműködési központot hoznak létre Szegeden, ennek elsődleges feladata a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a régió gazdasági szereplői közötti kooperáció megerősítése és hatékonyabbá tétele – jelentette be Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökhelyettese pénteken a városban.
2014. szeptember 29.
Két hét alatt 19 megyében, közel 1200 fő részvételével zajlott le a nemzeti intelligens szakosodás alapú kutatási és innovációs stratégia első fordulós társadalmi egyeztetése, a megyék fejlesztési priorizációs irányainak meghatározása érdekében. A megyei rendezvényeket a Nemzeti Innovációs Hivatal koordinálásával a megyei kormányhivatalok szervezték, az érintett kör bevonásával.
2014. szeptember 26.
A gépjárműipari informatikai fejlesztések és a mérnöki továbbképzés területén működne együtt a magyarokkal Szaúd-Arábia. A javaslatot a héten Budapesten tárgyaló, a közlekedési miniszter vezette szaúd-arábiai delegáció tette - közölte a Nemzeti Innovációs Hivatal kül- és belkapcsolati elnökhelyettese az MTI-vel.
2014. szeptember 15.
Budapest, 2014. szeptember 15. - A Nemzeti Innovációs Hivatal főszervezésében, a Design Terminál és a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség kiemelt szakmai támogatásával, valamint számos hazai szervezet összefogásával, idén is megrendezésre kerül Magyarország legjelentősebb nemzetközi kitekintésű kutatás-fejlesztési és innovációs konferenciája és startup kiállítása 2014. október 16-17-én Budapesten, az Akvárium Klubban.
2014. szeptember 04.
Budapest, 2014. szeptember 4.— Idén tizenkettedik alkalommal hirdeti meg a <19 Szabadfogású Számítógép verseny pályázatát a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány. A versenyen 19 év alatti fiatalok vehetnek részt egyénileg vagy csoportban határon innen és túl. Nevezni lehet bármivel, ami számítógéppel készül: legyen az rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás. A nevezési határidő 2014. október 7-én kedd éjfélkor jár le.
2014. augusztus 25.
Budapest, 2014. augusztus 25. – Záró szakaszába lépett az intelligens szakosodáson alapuló kutatási és innovációs stratégia (S3) tervezési folyamata, mely elengedhetetlen feltétele a Strukturális Alapokból érkező, több mint 700 milliárd forintnyi EU-s K+F+I forráshoz történő hozzáférésnek.
2014. július 25.
Tusnádfürdő, 2014. július 24. – A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) – a külhoni kutatási, fejlesztési és innovációs projektek megvalósítása érdekében - stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a 25. alkalommal megrendezett Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor helyszínén, Tusnádfürdőn. Az együttműködés kiemelt célja a Kárpát-medence egységes gazdasági, kulturális és oktatási térként történő kezelése.
2014. július 03.
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) együttműködési megállapodást írt alá a hazai kutatás-, fejlesztés és innováció eredményeinek az állami intézményrendszerben történő hasznosítása érdekében.
2014. június 06.
Budapest, 2014. június 6. – Izrael Állam magyarországi Nagykövetsége, Tel-Aviv város Önkormányzata, a Nemzeti Innovációs Hivatal, valamint a Design Terminál szakmai összefogása eredményeként egy magyar startup alapító kijuthat a világ egyik legrangosabb nemzetközi szakmai programsorozatára, a Start Tel Aviv 2014-re.
2014. június 02.
A NIH az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) keretében megvalósuló „Ágazati pályázat a közigazgatási szolgáltatások belső folyamatainak megújítására” című pályázaton elnyert 238 millió forintos támogatásból megújította belső folyamatait, egyszerűsítette ügymenetét, és bővítette a Hivatal által nyújtott szolgáltatások körét.
2014. május 27.
Budapest, 2014. május 27. - A mai napon a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke, valamint a KDB Bank Európa Zrt. elnök-vezérigazgatója együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá, melynek keretében a két intézmény kifejezi szándékát, hogy hidat építsen a magyar innovatív technológiák és a koreai befektetők között.
2014. április 28.
Budapest, 2014. április 28. - A Nemzeti Innovációs Hivatal tavaly februárban indította el mentorprogramját, melynek keretében az elmúlt egy év alatt több mint száz mentor és mentorált talált egymásra. Az innovatív kezdő vállalkozások szakmai támogatását biztosító, önkéntes alapon működő program idén áprilistól új programelemmel bővül. A NIH coach - személyes üzletfejlesztési tanácsadás - programja elsősorban a már működő, innovatív vállalkozóknak nyújt szakmai támogatást.
2014. március 17.
Budapest, 2014. március 10. - A Nemzeti Innovációs Hivatal által egy évvel ezelőtt pilot projektként elindított „Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása” elnevezésű programja innovatív ötletek megvalósulását segíti elő tapasztalt és sikeres üzleti vállalkozók mentorként való bevonásával. Az indulás óta közel 100 mentor és több mint 130 mentorált vett részt a kezdeményezésben.
2014. március 10.
Budapest, 2014. március 10. – A Startup Tavasz 2014 rendezvénysorozatra elsősorban korai fázisú start-upok, technológiai vállalkozások jelentkezését várják a szervezők. Az eredetileg meghatározott március 14-i határidőt a szervezők 2014. március 17. 24:00 órára módosították. Továbbá hamarosan összeáll a nemzetközi zsűri, melynek tagja többek között Záboji Péter (EEF), Jonathan Wegener (Timehop) valamint Fej Shmuelevitz (Waze) is.
2014. február 02.
Sikeresen mutatkozott be az innovatív induló vállalkozások fejlesztését szolgáló magyar startup-politika Svédországban - mondta Cséfalvay Zoltán pénteken az MTI-nek telefonon Stockholmból, ahol magyar innovációs fórumot tartottak. A Fórumon előadást tartott Államtitkár úr mellett Korányi László is, a Nemzeti Innovációs Hivatal kül- és belkapcsolati elnökhelyettese.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500