A Hivatal
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Video-, rádióriportok
Videoriportok

A kkv-k és a kutatóközpontok összefogására buzdítanak a szakemberek

Az interjú szereplői: Pálinkás József, elnök (NKFI Hivatal); Kiss Kornél, üzletfejlesztési vezető (Ateknea Solution Hungary Kft.); Ábrahám László, ügyvezető (NI Hungary Kft.); Kazi Károly, elnökhelyettes (Magyar Elektronikai Társaság); Lőrincz Gergely, ügyvezető (Robot-X Hungary Kft.)
m1 - Profit7 - 2016.12.14.

Két új magyar kutatási központ

Két magyar kutatási kezdeményezés van a tíz nyertes európai kiválósági program között, amelyet 27 ország mintegy 270 pályázata közül választottak ki – jelentette be Pálinkás József az NKFI Hivatal sajtótájékoztatóján.
Echo TV – Esti Híradó – 2016.11.14

8 milliárd forintot nyert két magyar kutatási pályázat

Két magyar kutatási kezdeményezés van a tíz nyertes európai kiválósági program között, amelyet 27 ország mintegy 270 pályázata közül választottak ki – jelentette be Pálinkás József az NKFI Hivatal sajtótájékoztatóján.
Duna TV – Déli Híradó – 2016.11.14

Uniós támogatással jöhet létre két új magyar kutatási központ

Két magyar kutatási kezdeményezés van a tíz nyertes európai kiválósági program között, amelyet 27 ország mintegy 270 pályázata közül választottak ki – jelentette be Pálinkás József az NKFI Hivatal sajtótájékoztatóján.
m1 – Ma este – 2016.11.14

8 milliárdos támogatás kutatásra

Két magyar kutatási kezdeményezés van a tíz nyertes európai kiválósági program között, amelyet 27 ország mintegy 270 pályázata közül választottak ki – jelentette be Pálinkás József az NKFI Hivatal sajtótájékoztatóján.
RTL Klub – Híradó – 2016.11.14

Tudományos együttműködési lehetőségekről tárgyalt Pálinkás József Londonban

Sokrétű tudományos együttműködési lehetőségekről tárgyalt a brit kormány és a brit egyetemi világ magas rangú képviselőivel Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke.
m1 - Ma reggel - 2016.10.11.

Október 30-áig lehet jelentkezni a Get in the Ring! nemzetközi startup versenyre

Az Enterprise Hungary a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával újra meghirdeti a Get in the Ring! Budapest nemzetközi startupversenyt.
m1 - Profit7 - 2016.10.19.

Novum az innovációról

DunaTV - Novum - 2016.10.08.

Előrelépett hazánk a globális innovációs listán az ENSZ éves jelentése szerint

Interjú Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
m1 - Summa - 2016.08.26.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség idén már majdnem annyi beruházást hozott Magyarországra, mint tavaly egész évben

A Bosch legújabb innovációja egy 2013-ban indult fejlesztési projekt eredménye. A hétmilliárd forintos program célja az volt, hogy olyan környezetbarát technológiákat, illetve termékeket tervezzenek meg, amelyek például növelik az utasbiztonságot, segítik a vezetést. A programhoz az NKFI Alap kétmilliárd forinttal járult hozzá. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke szerint az ilyen programok kiemelik Magyarországot.
m1 - Híradó M1 - 2016.07.12.

Egy új korszakra kell felkészíteni a magyar gazdaságot

Pálinkás József (NKFIH elnök): "Ahhoz, hogy a gazdaság megújuljon, meg kell újítanunk bizony a kutatás-fejlesztés, innováció rendszerét is" - hangzott el a két napos Tudomány és Technológiai Konferencia nyitónapján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.
ECHO TV - Hírek - 2016.07.12.

A Horizont 2020 keretében meghirdetett uniós pályázat forrásai három fázisban igényelhetőek

A KKV Eszköz pályázaton kis- és középvállalkozásoknyújthatnak be támogatási igényt önállóan vagy más cégekkel együttműködve. Interjú Csuzdi Szonja főosztályvezetővel (NKFI Hivatal),Szántódi-Fejes Katalin pályázati szakértővel (EU Pályázati Iroda) és Ács Zoltán ügyvezető igazgatóval (Meditop Gyógyszeripari Kft.).
m1 - Profit7 - 2016.06.01.

Januárban indult a Startup Campus program

Januárban indult a Startup Campus programsorozat a Nemzeti Kutatási, fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával.
Szereplők: Pálinkás József, elnök, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal; Szilvássy Zoltán, rektor, Debreceni Egyetem; Gémesi Zsolt, igazgató, Debreceni Egyetem Inkubációs Központ; Katona Bence, programvezető, Startup Campus; Botos Tibor, ügyvezető-tulajdonos, Planmaster 3D; Fábián Ádám, ügyvezető, RF Anatomy
M1 - PROFIT7 - 2016.05.04

2020-ra Magyarország az Európai Unió legiparosodottabb államai közé tartozhat

Lovász László, elnök, MTA; Pálinkás József, elnök, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal; Palkovics László, államtitkár, EMMI
m1 - Profit7 - 2016.04.20

Átadták a 2015-ös Magyar Innováció Díjakat

Átadták a Magyar Innovációs Díjakat, a nagydíjat idén egy vasúti terhelésmérő rendszer kifejlesztéséért az Evopro Innovation Kft. kapta. Ezenkívül öt kategóriában adtak át elismeréseket. Díjazták a szellemi tulajdon, a nemzeti fejlesztés, a környezetvédelmi innováció, az ipari és az agrárterületek kiemelkedő teljesítményeit.
m1 - Híradó M1 - 2016.03.31.

Átadták a 2015-ös Magyar Innovációs Nagydíjat

Az evopro csoport kapta a 2015-ös innovációs nagydíjat egy dinamikus vasúti terhelési rendszer kifejlesztéséért. A Magyar Innovációs Szövetség által alapított elismerés célja, hogy olyan cégeket, vállalkozásokat jutalmazzanak, amelyek a díjátadást megelőző évben nagy jelentőségű újítást valósítottak meg, és ennek révén kiemelkedő hasznot értek el.
ECHO TV - Híróra - 2016.03.31.

214 milliárd forintos uniós pályázati keret van még nyitva a kis- és középvállalkozások számára, mondta Csepreghy Nándor

214 milliárd forintos uniós pályázati keret van még nyitva a kis- és középvállalkozások számára, mondta a Miniszerelnökség miniszerhelyettese. Interjú Csepreghy Nándor miniszterhelyettessel és Spaller Endre elnökhelyettessel (NKFIH).
ECHO TV - HÍRÓRA - 2015.12.01.

Idén is meghirdették az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt

Immár 25. alkalommal hirdették meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató versenyt. A megmérettetésen egyedi innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, valamint tudományos munka eredményével jelentkezhetnek a húsz év alatti diákok. A korábbi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy évente 8-10 olyan diák van, aki 17-18 éves korában már egyetemi doktori színvonalú munkával rendelkezik.
Forrás: ECHO TV - ESTI HÍRADÓ - 2015.09.30.

A napokban várható a K+F versenyképességi együttműködések pályázati felhívásának megjelenése

A napokban jelenik meg a K+F versenyképességi együttműködések pályázat, jelentette be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke. Pálinkás József ismertette, a támogatás-tervezet keretösszege ötvenmilliárd forint. A Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke hozzátette, a pályázat célja a hazai vállalkozások, kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények együttműködésének ösztönzése.
Forrás: ECHO TV - ESTI HÍRADÓ - 2015.09.28

Európai uniós forrás elnyerésére biztosít hazai támogatást a felfedező kutatók számára a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

Az Innovációs Alap terhére 2015 és 2016 között összesen 450 millió forint áll rendelkezésre a célra. A kutatókat az elkövetkező 18 hónapban összességében pályázatonként 45 milliós forint értékkel tudná támogatni a Hivatal abban, hogy az uniótól meg nem kapott támogatás helyett hazai alapból el tudják kezdeni, vagy folytatni tudják azokat a kutatásaikat, amely támogatással lehetőségük lenne a továbbiakban még egy ERC-pályázatot beadni. Interjú Szigeti Gyulával, a Nemzeti Innovációs Hivatal Kutatás-fejlesztésért felelős elnökhelyettesével.
ECHO TV - Déli Híradó - 2015.06.21.

A 25 éve megalakult Antall-kormányra és a legendás miniszterelnök személyére emlékeztek

A 25 éve megalakult Antall-kormányra és a legendás miniszterelnök személyére emlékeztek Antall József utódai a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. Az ünnepségen átadták az Antall József-díjat, amit idén Pálinkás József vehetett át.
ECHO TV - Hírek - 2015.05.21

Erősítené gazdasági együttműködését Magyarország és Dél-Korea

Erősítené gazdasági együttműködését Magyarország és Dél-Korea, például a gyógyszeriparban, vagy éppen a biotechnológia területén lenne erre lehetőség. Mindkét ország fontos szerepet szánna ebben a kis- és közepes vállalkozásoknak. Egyre intenzívebb az együttműködés a két ország kutatói és fejlesztői között azóta, hogy 2010-ben Dél-Korea Magyarországon kezdte el kiépíteni tudományos kutatásainak európai hídfőállását.
M1 - HÍRADÓ M1 - 2015.04.17.

A Koreai Köztársaságnak fontos szerepe lehet abban, hogy négyszeresére növelje hazánk az exportképes magyar kis- és középvállalkozások számát

47 tagból álló koreai delegáció, köztük 19 kis- és középvállalkozás vett részt a magyar-koreai technológiai üzleti fórumon.
ECHO TV - HÍREK - 2015.04.17.

Mintegy 750 milliárd forint uniós támogatás érkezik közvetlenül innovációra, kutatásra és fejlesztésekre Magyarországra 2020-ig

A támogatásra több programban is lehet majd pályázni, az első 36 milliárd forintos kiírás már megjelent. Ebből a pénzből épülne meg a szegedi lézerkutató központ, amelyben az atomokban zajló folyamatokat tudják majd vizsgálni az eddiginél sokkal részletesebben. Interjú Pálinkás Józseffel a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
m1 - Ma reggel - 2015.04.14.

Új MRI gépet adnak a Magyar Tudományos Akadémián

Az agykutatás területén használható csúcstechnológiás MRI-készüléket adtak át Budapesten az Akadémia Természettudományi Kutatóközpontjában. Interjú Pálinkás Józseffel a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
m1 - Ma délelőtt - 2015.04.13.

Magyarországra 2020-ig jelentős forrás érkezik közvetlenül innovációra és kutatásra

Magyarországra 2020-ig jelentős forrás, a tervek szerint 750 milliárd forint érkezik közvetlenül innovációra és kutatásra, hangsúlyozta a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vezetője. Jelenleg éppen zajlik a szegedi lézerközpont építése, 36 milliárd forintból. A teljes projekt 2016-ra készül el és 64 milliárd forintba kerül majd.
ECHO TV - ESTI HÍRADÓ - 2015.04.13.

2020-ig a tervek szerint 750 milliárd forint uniós támogatás érkezik közvetlenül innovációra, kutatásra és fejlesztésekre

2020-ig a tervek szerint 750 milliárd forint uniós támogatás érkezik közvetlenül innovációra, kutatásra és fejlesztésekre. Ezt monda az innovációs hivatal elnöke. Pálinkás József hozzátette, hogy erre a pénzre több programban is lehet majd pályázni. Az első 36 milliárd forintos kiírás már meg is jelent.
M1 - HÍRADÓ M1 - 2015.04.13.

36 milliárd forintból folytatódhat a szegedi lézerközpont építése

36 milliárd forintból folytatódhat a szegedi lézerközpont építése, jelentette be Pálinkás József. A Miniszterelnökség honlapján megjelent pályázati kiírás szerint az uniós támogatást azokra a különleges berendezésekre fordítják, amelyekkel a világ egyik legmodernebb kutatóintézete jön létre a Dél-Alföldön.
HÍRTV - HÍRADÓ - 2015.04.13.

Látást adhat a vakoknak a bionikus szem

A bionikus szem lényege, hogy kikerülve a károsodott látószervet a vizuális információt egyenesen az agyba juttatja. Beszélgetés Dr. Szigeti Gyula Péterrel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettesével és Dr. Karacs Kristóffal, a Magyar Bionikus Látásközpont programvezetőjével.
m1 - Ma este - 2015.04.09.

Átadták az Innovációs Nagydíjakat

Kiemelkedő innovációs teljesítményük elismeréseként Kövér László házelnök, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke átadta a 2014. évi Magyar Innovációs Nagydíj elismeréseket az Országházban 2015. március 26-án.
m1 - Híradó M1 - 2015.03.26 19:30

  
Rádióriportok

Két magyar pályázat is nyert az Európai Unió kiválósági programján

Két magyar kutatási kezdeményezés van a tíz nyertes európai kiválósági program között, amelyet 27 ország mintegy 270 pályázata közül választottak ki – jelentette be Pálinkás József az NKFI Hivatal sajtótájékoztatóján.
Kossuth Rádió – Késő esti Krónika – 2016.11.14

Uniós szakértők szerint folyamatos párbeszéddel, több hazai forrással és egyértelmű célokkal lehetne tovább javítani a hazai tudományos és innovációs potenciát

Interjú Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
Forrás: InfoRádió - 2016.09.25.

Tovább lehetne javítani a hazai tudományos és innovációs potenciált

Folyamatos párbeszéddel, több forrással és egyértelmű célokkal lehetne tovább javítani a hazai tudományos és innovációs potenciált, javasolják a hazai rendszert áttekintő uniós szakértők. Interjú Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
Forrás: InfoRádió - 2016.09.20.

Összeállítás: Tovább lehetne javítani a hazai tudományos és innovációs potenciált

Folyamatos párbeszéddel, több forrással és egyértelmű célokkal lehetne tovább javítani a hazai tudományos és innovációs potenciált, javasolják a hazai rendszert áttekintő uniós szakértők. Robert-Jan Smith, az Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatóságának vezetője és Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke hazai KFI rendszerről.
Forrás: InfoRádió - 2016.09.20.

Közel kétszázmilliárd forint uniós és magyar kutatás-fejlesztési és innovációs forrásról született támogató döntés a tavaly és idén meghirdetett pályázatokon

Interjú Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
Forrás: InfoRádió - Délutáni mérleg - 2016.09.01.

Új, kutatás-fejlesztésre és innovációra épülő fázisba kell léptetni a magyar gazdaság növekedését, hangzott el egy konferencián

Interjú Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
KarcFM - Hangoló - 2016.07.14.

Hétmilliárd forintos járműipari fejlesztési projektet fejezett be a Bosch Budapesten

A 2013-ban indított beruházás során az utasbiztonságot és az energiahatékonyságot növelő technológiákat fejlesztettek ki. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke hangsúlyozta, minden magyar embernek büszkeség az, hogy Magyarországon olyan a világ élvonalába tartozó fejlesztéseket valósítanak meg, amelyek eredményeit az egész világon használják.
KOSSUTH RÁDIÓ - Esti Krónika - 2016.07.12.

Orbán Viktor szerint nagy szerepe lesz Pálinkás Józsefnek a modern Magyarország kialakításában

Interjú Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
KLUBRÁDIÓ - MEGBESZÉLJÜK - 2016.04.28.

Átadták a Magyar Innovációs Nagydíjat

Immár 24. alkalommal adták át az Országházban a Magyar Innovációs Díjakat különböző kategóriákban. A nagydíjat az Evopro csoport által kifejlesztett vasúti terhelési rendszer kapta.
KOSSUTH RÁDIÓ - 180 PERC - 2016.04.01

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal idén kiírja az összes pályázatot és várhatóan 2017 folyamán elbírálja azokat

A Hivatal 2015-ben 257 milliárd forintra, 2016-ban újabb, körülbelül 250 milliárd forintra ír ki pályázatot. Interjú Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
InfoRádió - Délutáni Mérleg- 2016.03.23

A jelenlegi kihívások idején csak az innovatív válaszok a jó válaszok, mondta Szijjártó Péter

A jelenlegi kihívások idején csak az innovatív válaszok a jó válaszok, csak az innovatív nemzetek lehetnek sikeresek. Összefoglaló Szijjártó Péter külügyminiszter és Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke think.BDPST elnevezésű régiós innovációs fórumon elhangzott beszédéről.
Katolikus Rádió - Hírtükör - 2016.03.08

Szabályos volt az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok működése

Szabályos volt az Országos Tudományos Kutatási Alapprogram működése és több mint 28 milliárd forint pályázati pénz felhasználása, derül ki az Állami Számvevőszék 2010 és 2014 közötti időszakra vonatkozó ellenőrzéséből. Interjú Pulay Gyulával az Állami Számvevőszék feügyeleti vezetőjével.
InfoRádió - Délutáni Mérleg- 2016.01.14

Pálinkás József: Hét évre 1200 milliárd forint áll rendelkezésre


A hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység elsősorban a fővárosba összpontosul. A kapacitásokat Budapesten kívül is ki kell építeni, és ezzel munkahelyeket lehet teremteni - mondta Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke az Inforádió Aréna című műsorában.
InfoRádió - Aréna- 2015.10.27

Indulása óta teljesen átalakította a hivatali és a pályázati struktúráját a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

2015 januári indulása óta teljesen átalakította a hivatali és a pályázati struktúráát a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal. Pálinkás József példaként említette, hogy a startup vállalkozások könnyebben kaphatnak forrást az ötlethez, de ez limitált lenne az első fázisban. Interjú Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
InfoRádió - Délelőtti mérleg - 2015.10.08.

A többi között a duális képzés kiterjesztését és a kutatások fejlesztését segítő intézkedéseket is tartalmaz a felsőoktatási törvény tervezett módosítása

Interjú Palkovics László államtitkárral (EMMI) és Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével a felsőoktatási törvény tervezett módosításáról.
mr1-Kossuth Rádió - esti Krónika - 2015.06.24

InnoSchool: vajon milyen lesz a jövő iskolája?
Interaktív oktatás, digitális táblák és chippel ellátott iskolai beléptető rendszer – néhány ötlet a 2015-ös InnoSchool pályázatról, hogy miként képzelik el a diákok a jövő oktatását. Az Invitel idén első alkalommal hirdette meg az általános és középiskoláknak szóló kategóriát, de emellett hagyományosan a fiatal fejlesztőket is díjazták. A zsűri tapasztalatairól Peredy Zoltánt, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szakértőjét Sipos Anikó kérdezte.
http://gazdasagiradio.hu/cimlap/innoschool-vajon-milyen-lesz-a-jovo-iskolaja-4163
Gazdasági Rádió, 2015.05.21

Innovációs napot tartottak ma a szegedi egyetemen

A magyar gazdaság hosszú távú versenyképessége a hozzáadott értékű tevékenységek minőségétől függ. El kell érni azt, hogy a kiváló magyar kutatóknak világszínvonalú tudományos hátteret és kiszámítható pályázati finanszírozást biztosítsanak. Ezt Pálinkás József mondta el a szegedi egyetemen.
mr1-Kossuth Rádió - déli Krónika - 2015.05.14

23 díjat adnak át az Ifjúsági Tudományos és Innovációs tehetségkutató verseny legjobbjainak

Összesen 112 pályázat közül 65-öt ítélt megvalósíthatónak a zsűri. Ezek közül választották ki a legjobbakat. Összefoglaló a díjátadóról.
mr1-Kossuth Rádió - déli Krónika - 2015.05.12

A Koreai Köztársaságnak fontos szerepe lehet abban, hogy a jelenlegi négyszeresére nőjön az exportképes magyar kis és közepes vállalkozások száma

Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke szerinte egyre intenzívebb az együttműködés a két ország kutatói és fejlesztői között azóta, hogy 2010-ben Dél-Korea Magyarországon kezdte el kiépíteni tudományos kutatásainak európai hídfőállását.
mr1-Kossuth Rádió- Reggeli Krónika - 2015.04.18.

Kutatás-fejlesztésre és innovációra 750 milliárd forint uniós támogatást, hazai forrásból pedig további 500 milliárd forintot fordít a kormány 2020-ig

Kutatásfejlesztésre és innovációra 750 millió forint uniós támogatást, hazai forrásból pedig további 500 millió forintot fordít a kormány 2020-ig, erősítette meg a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke. Pálinkás József a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta, az önálló kutatásokat segítő tudományos pályázatok mellett kis- és közepes vállalatok, illetve kezdő vállalkozások számára van lehetőség pénzhez jutni.
mr1-Kossuth Rádió - 180 Perc - 2015.04.14.

Az agykutatás területén használható csúcstechnológiás MRI készüléket adtak át Budapesten

Az agykutatás területén használható csúcstechnológiás MRI-készüléket adtak át Budapesten az Akadémia Természettudományi Kutatóközpontjában. Interjú Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
mr1-Kossuth Rádió - Késő esti Krónika - 2015.04.13

Magyarország járműipara továbbra is versenyképes

Magyarország járműipara továbbra is versenyképes. Tavaly az össztermelési volumen elérte a 6651 milliárd forintot, ami 23%-os növekedést jelent 2013-hoz képest. Beszélgetés Spaller Endrével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kapcsolati elnökhelyettesével a Portfolio Járműipar 2015 konferencián.
InfoRádió - Délelőtti mérleg - 2015.04.02 09:45

A kutatásfejlesztésben felhasznált közpénz befektetés és nem támogatás

A kutatás-fejlesztésben felhasznált közpénz befektetés és nem támogatás, mondta a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, bejelentette, hogy az idén 74 milliárd forint, 2014 és '20 között pedig további 700 milliárd forint jut a hazai innovációra. Pálinkás József a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hivatal elnöke a Magyar Innovációs Szövetség tisztújító közgyűlésén tartott előadást.
MR1-Kossuth Rádió - esti Krónika - 2015.03.09.

A kutatás-fejlesztés és az innováció területén a közpénzek felhasználását befektetésnek és nem támogatásnak kell tekinteni

A kutatás-fejlesztés és az innováció területén a közpénzek felhasználását befektetésnek és nem támogatásnak kell tekinteni, hangsúlyozta Pálinkás József a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hivatal elnöke. Pálinkás József a Magyar Innovációs Szövetség tisztújító közgyűlésén tartott előadást.
InfoRádió - Délutáni mérleg - 2015.03.09.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal feladatai


A Hivatal legfontosabb feladata, hogy finanszírozza a magyar kutatás-fejlesztést és innovációt. Második legfontosabb feladata a kutatás-fejlesztési, innovációs szakpolitika kidolgozása, illetve közreműködés annak végrehajtásában, amennyiben a szakpolitikát a kormány elfogadja. A Hivatal harmadik feladata Magyarország képviselete az Európai Unió különböző programjaiban, bizottságaiban és a kétoldalú kapcsolatokban. Interjú Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
InfoRádió - Aréna - 2015.02.06.


line

ARCHÍVUM

2014
2013
2012
2014. évi video-, rádióriportok
2013. évi video-, rádióriportok
2012. évi video-, rádióriportok2011
2008
2007
2011. évi video-, rádióriportok
2008. évi video-, rádióriportok
2007. évi video-, rádióriportok2006
2005
2004
2006. évi video-, rádióriportok
2005. évi video-, rádióriportok
2004. évi video-, rádióriportok
Utolsó módosítás: 2016. december 16.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500