Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenNyomtatott sajtó
Ifjú feltalálókat és tudósjelölteket keresnek
2018. november 06.
Módosítás: 2018. november 06.
Olvasási idő: 1 perc

Felderítő. Újra lehet pályázni az Ifjúsági Tudományos és Inno vációs Tehetségkutató Versenyre. Olyan kreatív fiatalokat keres nek, akik felismertek valamilyen műszaki, természettudományos problémát, és van saját ötletük a megoldásra is. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Berzsák Bulcsú, a Baár–Madas Re formátus Gimnázium tanulója az általa kifejlesztett tartásjavító hátizsákkal kiemelt dicséretet nyert a tavalyi versenyen.

A Magyar Innovációs Szövetség október 2-án huszonnyolcadik alkalommal hirdette meg középiskolásoknak szóló tehetségkutató versenyét. Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató- vagy fejlesztő-, illetve tudományos munka eredményével. A kidolgozandó vagy megoldandó feladat maximum kétoldalas vázlatát e-mailben kell eljuttatni a szervezőkhöz november 28-án 15 óráig.

Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1998. és 2005. szeptember 1. között született fiatal, aki még nem kezdte meg felsőoktatási tanulmányait. A pénzjutalom mellett az első három helyezett a felsőoktatási intézmények döntése alapján harminc többletpontot kaphat a felvételi eljárás folyamán. A legjobb három pályázat részt vehet 2019 szeptemberében Szófiában a negyven ország részvételével zajló európai döntőn, ahol további értékes pénz- és különdíjakat lehet nyerni.

A verseny az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az M5 tévécsatorna közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával valósul meg. Részletek a reformatus. hu-ról letölthető felhívásban.
Forrás: REFORMÁTUSOK LAPJA - 2018. 10. 14. (11. OLDAL)

Utolsó módosítás: 2018. november 06.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?