A Hivatal
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Dr. Pakucs János
az Innovációs Testület elnöke
villamos- és gazdasági mérnök, szakközgazdász
tiszteletbeli elnök, Magyar Innovációs Szövetség
ügyvezető igazgató, Olajterv Eszközkezelő és Szolgáltató Kft.

Dr. Pakucs János - Innovációs Testület, elnökVillamosmérnök, gazdasági mérnök, szakközgazdász. A Magyar Innovációs Szövetség alapító elnöke, jelenlegi tiszteletbeli elnöke. A BME Pro Progressio Alapítvány elnöke, illetve a Magyar Tehetséggondozó Szervezetek Szövetségének alelnöke. Elnökségi tagja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének, illetve tagja a Mérnöki Akadémiának.

Szakmai munkájáért, a hazai innovációs teljesítmény növeléséért, a tehetséggondozás megszervezéséért számos elismerésben részesült, melyek közül kiemelendő a Magyar Köztársaság Érdemrend középkeresztje, a Köztársasági Elnöki Érdemrend, a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztje, Gábor Dénes-díj, Hevesi Gyula-díj, valamint a Magyar Gazdaságért Díj és a Honoris Causa Jedlik Ányos díj.. Díszpolgára a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek.

Korábban a Magyar Szénhidrogénipari Kutató- és Fejlesztő Intézet, majd 1990-től 2013-ig az Olajterv Holding ügyvezető igazgatója, jelenleg a cégcsoportba tartozó Olajterv Eszközkezelő és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

További információ:
http://www.innovacio.hu/1d_hu.php
http://www.magyarszemle.hu/szerzo/pakucs_janos


Utolsó módosítás: 2018. február 21.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500