Tisztelt látogató!

Tisztelt Látogató!


A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) feladatait 2015. január 1-jétől a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) vette át. Ez a honlap csak az NKFI Hivatal végleges honlapjának elkészültéig működik, addig azonban tartalmazza a NIH korábbi feladataival kapcsolatos új információkat is.

 

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalt (NKFI Hivatal) a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvény (KFItv.) alapján alakult meg azzal a céllal, hogy „létrehozza a hazai kutatás-fejlesztés és innováció kormányzati koordinációjának és kiszámítható finanszírozásának stabil intézményi rendszerét, amely végrehajtja a rendelkezésre álló források hatékony és átlátható felhasználását”.


A KFItv. a korábbi Kutatási és Technológiai Innovációs Alap és az Országos Kutatási Alapprogramok jogutódjaként létrehozta az egységes Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapot (NKFI Alap), amely „a kutatás-fejlesztés és az innováció állami támogatását biztosító és kizárólag ezt a célt szolgáló, az államháztartásról szóló törvény szerint elkülönített pénzalap.”


Az NKFI Hivatal létrehozása és az NKFI Alap forrásainak felhasználása Magyarország tudományos és gazdasági versenyképességét, az Európai Kutatási Térbe való eredményes bekapcsolódását és a gazdaság növekedését szolgálja.

 

Az NKFI Hivatal küldetése


1.    KFI stratégia előkészítése és közreműködés a Kormány által elfogadott stratégia megvalósításában.

2.    Az NKFI Alapot kezelő jog körében finanszírozó intézményként

         a. kutatás-fejlesztési témapályázatokat

         b. kutatás-fejlesztési programokat

         c. innovációs pályázatokat

         d. innovációs programokat
       finanszíroz.

3.      Képviseli Magyarországot kutatás-fejlesztési és innovációs nemzetközi szervezetekben és együttműködésekben.

4.    Szakmai felelőse a Magyarországnak nyújtott külföldi kutatás-fejlesztési és innovációs célú támogatásoknak és részt vesz ezek felhasználásának
       koordinálásában.

5.      Nyomon követi a KFI stratégia és programok megvalósulást és értékeli ezek eredményeit.


Orbán Viktor miniszterelnök 2015. január 1-jei hatállyal az NKFI Hivatal elnökévé Pálinkás Józsefet, az MTA volt elnökét nevezte ki.

Utolsó módosítás: 2015. január 08.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
AKTUÁLIS HÍREK, ESEMÉNYEK
Aktuális hírek, események
KIEMELT HÍR
 
Hazai KFI hírek


Nemzetközi KFI hírek


ESEMÉNYNAPTÁR


HAZAI KFI INFORMÁCIÓK
CÍMKEFELHŐ

  AAL  agrárium  Akkreditált Technológiai Inkubátor  Amerikai Egyesült Államok  beruházás  biotechnológia  Celtic-plus  CERN  COST  crowdfunding  díjak  egészségipar  energetika  ERC  EU 7. Keretprogram  EUREKA  EUROSTARS  Európai Innovációs és Technológiai Intézet  Európai Unió  felsőoktatási ipari együttműködés  fenntartható fejlődés  Franciaország  gazdasági fórum  gyógyszeripar  gépjárműipar  Horizont 2020  információs és kommunikációs technológia  inkubátor  Innotrends Hungary  innováció menedzsment  innovációs együttműködés  innovációs stratégia  Intelligens Szakosodási Stratégia  Izrael  Japán  jövő internet  klaszter  klímainnováció  kockázati tőke  korai exit  kutatási eredmények hasznosítása  kutatási program  Kuwait  Kína  környezetvédelem  közlekedés  közös projektek  külpiaci terjeszkedés  Marie Skłodowska-Curie Akciók  mentorálás  Nagy-Britannia  nanotechnológia  NATO  nemzetközi együttműködés  nemzetközi megállapodás  Németország  nők a tudományban  OECD  Oroszország  publikáció  pályázati felhívás  regionális  rendezvény  startup  szakemberképzés  szellemi tulajdon  tudomány-népszerűsítés  társadalomtudomány  TéT attasé  tőkebefektetés  V4  verseny  élelmiszeripar  építőipar  ösztöndíjak  üzletember találkozó  üzleti lehetőségek  űrkutatás 

PARTNER SZERVEZETEINK
Jogszabályok
2012. július 24.
Bővebben...
Honlaptérkép
2012. július 24.
Bővebben...
Adatvédelem
2012. július 24.
Bővebben...
© Nemzeti Innovációs Hivatal 1061 Bp, Andrássy út 12., Telefon: (+361) 484 2500, Fax: (+361) 318 7998