A Hivatal hírei
Pálinkás József
Pálinkás József
Zökkenőmentes volt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal januári indulása − mondta lapunknak Pálinkás József. Az elnök szerint a hivatal életre hívása hatékonyabb, szakpolitikai stratégiai alapú finanszírozást tesz lehetővé az alap- és az alkalmazott kutatásokban, valamint az innováció területén. A tét nagy, kutatás-fejlesztésre és innovációra a mostani hétéves pénzügyi ciklusban 550 milliárd forint vissza nem térítendő és 200 milliárd forint visszafizetendő támogatás áll rendelkezésre.
A Napi Gazdaság 2015. február 17-i cikke.
2015. február 18.
Pálinkás József
Pálinkás József
A Hivatal legfontosabb feladata, hogy finanszírozza a magyar kutatás-fejlesztést és innovációt. Második legfontosabb feladata a kutatás-fejlesztési, innovációs szakpolitika kidolgozása, illetve közreműködés annak végrehajtásában, harmadik feladata Magyarország képviselete az Európai Unió különböző programjaiban, bizottságaiban és a kétoldalú kapcsolatokban. Az InfoRádió 2015. február 6-i interjúja Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
2015. február 12.
H2020
H2020
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2015. február 20-án információs napot szervez az EU Horizont 2020 K+F programjának 2015. évi infokommunikációs (IKT) pályázati lehetőségeinek bemutatására. Az információs napon többek között további tájékoztatást adunk a folyamatban lévő 2016-17. évi ICT munkaprogram konzultációs folyamatáról, az európai PPP szervezetkről, azok stratégiai kutatási terveiről, bekapcsolódási lehetőségekről és tapasztalatokról.
2015. február 12.
Eurostars
Eurostars
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2015. február 17-én 10.30 és 12 óra között pályázati konzultációt szervez az érdeklődők számára a EUROSTARS-2 program idei első pályázati fordulójához kapcsolódóan, melynek nemzetközi beadási határideje 2015. március 5. 20 óra. A EUROSTARS-2 program az Európai Bizottság és több tagállam közös programjaként a kutató-fejlesztő KKV-k nemzetközi együttműködésben megvalósuló projektjeit támogatja.
2015. február 12.
H2020
H2020
Budapest, 2015. február 2. - Sikeresen szerepeltek a hazai pályázók a Horizont 2020 keretprogram új, Kiválóság terjesztése és a részvétel szélesítése alprogramjában. Az alprogram legnagyobb presztízsű Teaming akciójának első felhívására összesen 169 pályázat érkezett be, köztük kilenc, magyar koordinátor által vezetett konzorcium projektjavaslata.
2015. február 02.
EIT logo
EIT logo
Palkovics László államtitkár és Pálinkás József, az innovációs hivatal elnöke is páratlan lehetőségnek nevezte a DE részvételével indult EIT Health projektet. A hazai kutatók, oktatók és hallgatók a legfrissebb technológiákhoz, kutatási eredményekhez a fejlett országokhoz képest lemaradás nélkül férnek hozzá, és élvezhetik ezek előnyeit – hangsúlyozta Palkovics László felsőoktatásért felelő államtitkár Európa legnagyobb egészségügyi kutatás-fejlesztési és innovációs együttműködése kapcsán.
2015. február 02.
Dr. Pálinkás József
Dr. Pálinkás József
Budapest, 2015. január 18., vasárnap (MTI) - A kiszámítható és kiegyensúlyozott kutatás-fejlesztési és innovációs szakpolitika szükségességéről, a rendelkezésre álló források célszerű, hatékony és átlátható felhasználásának elveiről beszélt az MTI-nek Pálinkás József akadémikus, a 2015. január 1-vel létrejött Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) elnöke.
2015. január 18.
Pályázati beadási határidők
Azonosító
Pályázat neve
Beadási határidő
PUB 2015/1
2015. 03. 10
JST V4
2015. 04. 10
Start-up_13
2015. 12. 31
TÉT_14
2015. 12. 31
KTIA_NAP_13
2017. 01. 01
Keresés
Hazai KFI hírek
Az IMAILE projekt keretében lehetősége nyílik egy olyan saját e-learning termék kifejlesztésére, amely a felhasználók igényei alapján készül el. Egy innovatív beszerzési eljárás, az úgynevezett PcP (Pre-commercial Procurement), azaz a kereskedelmi forgalomban nem kapható termékek beszerzési eljárása biztosítja a párbeszéd lehetőségét, a felhasználók és az általuk megfogalmazott igények megismeréséhez. A beszerzés keretén belül a pályázatot kiíró konzorcium K+F szolgáltatást vásárol a tenderre pályázó és pozitív elbírálásban részesülő vállalkozásoktól.
Forrás: innova.eszakalfold.hu
Az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség a SMART@FIRE című, nemzetközi projekt keretén belül azon dolgozik, hogy egy innovatív beszerzési eljárás alkalmazásával elkészüljön egy egyedülálló, tűzoltók számára kifejlesztett védőruha. Az egyéni védőfelszerelés modern, mérő- és kommunikációs eszközökkel ellátott ruházat lesz, mely fokozottan ellenáll a tűz és magas hő hatása ellen, mégis kellemes viseletet biztosít a tűzoltók számára, mindennapi tevékenységük elvégzése során.
Forrás: innova.eszakalfold.hu
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala alapfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít. A képzés két napos, 20 tanórás (2015. március 25., 2015. április 1., vizsga 2015. április 8.). A tanfolyam általános bevezetést nyújt a szellemitulajdon-védelem legfontosabb kérdéseibe, rálátást biztosít az iparjogvédelem rendszerére és főbb összefüggéseire. Jelentkezési határidő: 2015. március 18.
Forrás: sztnh.gov.hu
„A versenyszellem elmélyítése, az akut tőkehiány kezelése, a hálózatosodás katalizálása – ezek ma a legfontosabb teendők az innovációs siker eléréséhez" – fejtette ki Csepreghy Nándor az ELTE csütörtökön megtartott Országos Innovációs Napján.
Forrás: kormany.hu
A jövő anyagainak kutatása
2015. február 27.
Az Európai Unió támogatásával, valamint az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával 2012 őszén a Dunaújvárosi Főiskolán célzott alapkutatási tevékenység kezdődött. A projekt teljes időtartama 28 hónap, mely idén február végén jár le. A projekt célkitűzései között szerepelt, hogy olyan nagy teljesítőképességű anyagok viselkedését (speciális gyártástechnológiákat, illetve az anyagok károsodási folyamatait) vizsgálják, amelyek előremutató anyag- és tulajdonságkombinációkat eredményeznek.
Forrás: innoteka.hu
Nemzetközi KFI hírek
A Climate-KIC idén is meghírdeti Európa legnagyobb klímainnovációs nyári egyetemét, a The Journey-t. 2015. április 1-ig várják a vállalkozó kedvű környezettudatos szemléletű MSc vagy PhD hallgatók jelentkezését az ingyenes öthetes programra.
Forrás: klimainnovacio.hu
A Climate-KIC, Európa legnagyobb klímainnovációs közössége 2015. március 23-ig várja fenntarthatósági szakértők és fogadó szervezetek jelentkezését a Pioneers into Practice (PiP) elnevezésű, 12 EU régió részvételével zajló, nemzetközi szakértői csereprogramjára.
„A digitális átalakulás a német gazdaság egészére jelentős befolyással van.” Ez derül ki abból az online felméréséből, amit a Német Ipari és Kereskedelmi Kamara a napokban jelentetett meg.
Az Európai Bizottság 2006. óta díjazza a fenntartható energia terület legjobb projektjeit, különösen KKV-k pályázatait. A pályázók és a nyertesek elsősorban kommunikációs támogatást és egész Európára kiterjedő bemutatkozási lehetőséget kapnak. A 2015. évi díj nevezési határideje: 2015. március 16.
Bécs regionális startupfővárosként jó összeköttetésekkel rendelkező technológiai fejlesztő központ, amely pezseg az ígéretes ötletektől és a szellemi alkotóerőtől. Az itt megvalósuló befektetések minden korábbinál nagyobb lendületet vettek, és gyakorlatilag minden hétre jut egy jó hálózatépítési lehetőség. Bécs városa idén is pályázatot hirdet az 5 legjobb üzleti kilátásokkal bíró induló (startup) vállalkozás segítésére. A Vienna Startup Welcome Package páratlan lehetőséget jelent a szerencsés kiválasztottaknak, hogy csatlakozzanak a helyi startupközösséghez, és kiterjedt támogatásban részesüljenek.
Eseménynaptár
Mar
09
Mar
10
Aufschwung - Messe
Frankfurt am Main, Németország
Mar
10
Co-summit 2015
bcc Berlin Congress Center
10178 Berlin, Alexanderstrasse 11, Németország
Mar
10
Mar
11
Társlapok
Címkefelhő

  AAL  agrárium  Akkreditált Technológiai Inkubátor  Amerikai Egyesült Államok  beruházás  biotechnológia  CERN  COST  crowdfunding  díjak  egészségipar  energetika  ERC  EU 7. Keretprogram  EUREKA  EUROSTARS  Európai Innovációs és Technológiai Intézet  Európai Unió  felsőoktatási ipari együttműködés  fenntartható fejlődés  Franciaország  gazdasági fórum  gyógyszeripar  gépjárműipar  Horizont 2020  információs és kommunikációs technológia  inkubátor  Innotrends Hungary  innováció menedzsment  innovációs együttműködés  innovációs stratégia  Intelligens Szakosodási Stratégia  Izrael  Japán  jövő internet  klaszter  klímainnováció  kockázati tőke  korai exit  kutatási eredmények hasznosítása  kutatási program  Kuwait  Kína  környezetvédelem  közlekedés  közös projektek  külpiaci terjeszkedés  Marie Skłodowska-Curie Akciók  mentorálás  Nagy-Britannia  nanotechnológia  NATO  nemzetközi együttműködés  nemzetközi megállapodás  Németország  nők a tudományban  OECD  Oroszország  publikáció  pályázati felhívás  regionális  rendezvény  startup  szakemberképzés  Szaúd-Arábia  szellemi tulajdon  tudomány-népszerűsítés  támogatott projektek  társadalomtudomány  TéT attasé  tőkebefektetés  V4  verseny  élelmiszeripar  építőipar  ösztöndíjak  üzletember találkozó  üzleti lehetőségek  űrkutatás 

Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1061 Bp, Andrássy út 12., Telefon: (+361) 484 2500, Fax: (+361) 318 7998