A Hivatal hírei
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal új ügyfélszolgálati e-mail-címen (nkfialap@nkfih.gov.hu) nyújt tájékoztatást a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap) finanszírozásával megvalósuló pályázati kiírásokról, a pályázatok benyújtásához kapcsolódó tudnivalókról, a szerződéskötés feltételeiről.
2015. május 28.
Global Research Council
Global Research Council
2015. május 26–28-án a Japan Society for the Promotion of Science és a National Research Foundation South Africa rendezésében Tokióban tartja éves közgyűlését a világ legtöbb kutatástámogató szervezetét tömörítő Global Research Council.
2015. május 27.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Jogi és Igazgatási Főosztály, Humánpolitikai Osztályán humánpolitikai referens munkakör betöltésére.

A pályázat benyújtásának határideje:
2015. június 19.
2015. május 25.
Innovacios Nap Szeged 2015.05.14
Innovacios Nap Szeged 2015.05.14
Szeged, 2015. május 14. A mai napon került megrendezésre a Szegedi Tudományegyetem Innovációs Napja, melynek plenáris ülésén Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) elnöke is részt vett.
2015. május 15.
24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny
24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny
A Magyar Innovációs Szövetség a 2014/2015. évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobbjainak több mint 2,5 millió forint ösztöndíjat osztott ki május 12-én, a Design Terminálban. A 20 év alatti fiatalok számára szervezett verseny a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával valósult meg.
2015. május 15.
Tudományos, Technológiai és Ipari Innovációs Minisztérium (MINCYT)
Tudományos, Technológiai és Ipari Innovációs Minisztérium (MINCYT)
2015. május 11-én hazánkba látogatott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) argentin partnere, a Tudományos, Technológiai és Ipari Innovációs Minisztérium (MINCYT) delegációja. Európai körútja során az argentin delegáció Budapesten is járt, ahol az NKFI Hivatalon kívül az Európai Innovációs és Technológiai Intézetbe (EIT) is ellátogatott.
2015. május 15.
Teaming Konferencia - Varsó
Teaming Konferencia - Varsó
A kiemelkedő politikai fontosságú esemény a H2020 Teaming pályázatok kapcsán került megrendezésre. A Horizont 2020 keretprogram Kiválóság Terjesztése és a részvétel szélesítése alprogram Teaming akciójának első felhívásához kapcsolódóan, lengyel és német kezdeményezésre megrendezésre került a Teaming konferencia Varsóban, 2015. április 28-án.
2015. május 15.
Pályázati beadási határidők
Azonosító
Pályázat neve
Beadási határidő
Start-up_13
2015. 12. 31
TÉT_14
2015. 12. 31
KTIA_NAP_13
2017. 01. 01
Keresés
Hazai KFI hírek
2015. június 16-án COST információs nap kerül megrendezésre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Forrás: cost.eu
Maróy Ákos újgenerációs vállalkozó. Tíz éve bérfejlesztéssel kezdett saját lábra állni és már túl van egy sikeres exiten cége egyik projektjével, most pedig kockázati tőke helyett, pályázati pénzt szerzett egyenesen Brüsszelből új fejlesztéséhez, a pilótáknak fejlesztett okos szemüveggel. EU Edge által kifejlesztett Aero Glass okosszemüvegek felhasználásával a kiterjesztett valóság (augmented reality) technológiát kívánja a repülésben meghonosítani.
Forrás: haszon.hu
Az élelmiszeripari vállalkozások nemcsak a kapacitásbővítő pályázatokon juthatnak uniós forrásokhoz, hanem az energiahatékonysági pályázatokon keresztül is, illetve a jelentősen megemelkedő kutatás-fejlesztési források is elérhetők lesznek élelmiszeripari cégek számára - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára Visegrádon csütörtökön egy konferencián.
Forrás: kormany.hu
Egy EU-s startup pályázaton a 166 magyarból a támogatott három közé jutott az ASK-M, a Consultask és a pályázatot készítő és innovaációs partnerként is aktív rész vállaló Ateknea Solutions Hungary Kft. projektje: 50 ezer eurót nyertek! A veszélyes, világszerte ma is problémát jelentő tüdőbetegség, a TBC diagnosztizálását jelentősen felgyorsító robotmikroszkópot fejlesztettek Fluorobot néven. A csapat most több millió euróért jelentkezett Brüsszelben!
Forrás: insiderblog.hu
A First Monday a budapesti startup közösség a European Entrepreneurship Foundation (EEF) szervezésében havonta megtartott találkozója. Az EEF accelerátor tanfolyam résztvevői indították útjára a rendezvény-sorozatot három évvel ezelőtt. A First Monday rendezvények azóta alapvető kapcsolatépítő találkozóhellyé nőtték ki magukat, amelyeken kezdő vállalkozások vezetői és leendő startupperek üzleti angyalokkal, kockázati tőkebefektetőkkel és folyamatosan új ötleteket megvalósító vállalkozókkal találkoznak, később pedig jellemzően maguk is vállalkozókedvű befektetőkké válnak.
Forrás: startupcafe.hu
Nemzetközi KFI hírek
A program célja a tudományos együttműködés elősegítése magyar és német felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között, amelyek egy konkrét tudományos kutatási terven dolgoznak. A program a mobilitást támogatja. A programban való részvételre jogosultak a magyar felsőoktatási intézmények, illetve felsőoktatási intézményen kívüli kutatóintézetek oktatói, tudományos kutatói és posztdoktorai, akik tudományos beosztásban munkaviszonnyal rendelkeznek. Támogatottak továbbá alap-, és mesterképzésben tanuló hallgatók, diplomások, doktoranduszok és posztdoktori képzésben résztvevők. A pályázatok benyújtási határideje: 2015. június 30.
Forrás: pafi.hu
A DBH SeedStar és a LEWIS PR közös kezdeményezésének nyertese, a Route4U május 12-én Prágában képviselte hazánkat a LEWIS PR által szervezett, Houston We’ve Got A StartUp nemzetközi workshopon és startup versenyen, ahol nemzetközi befektetők előtt mutatkozhattak be, valamint a lengyel és cseh csapatokkal oszthatták meg szakmai tapasztalataikat.
Forrás: insiderblog.hu
Európa innovációs kapacitásának és globális versenyképességének növelése további erőfeszítéseket igényel. Bátorítani kell a forradalmi ötleteket és elősegíteni azok kereskedelemben való elterjedését. Az innovációs teljesítmény legutóbbi európai rangsorából többek között ezek a következtetések vonhatók le.
A 8. fenntarthatósági olimpiát (I-SWEEEP, International Sustainable World Project Olympiad) 2015. május 7-10. között rendezték meg Houstonban, Texas államban. A 70 országból kiválasztott több mint 600 diák között Magyarországot a Magyar Innovációs Szövetség által megrendezett 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny egyik díjazott pályázója, Wesely Norbert (Széchényi István Gimnázium, Sopron) képviselte. A világversenyen, több mint 400 magas színvonalú projekt közül Wesely Norbert "Mikrokontrolleres fűtésvezérlés" című munkájával, mérnöki kategóriában bronzéremben részesült, mely jelentős pénzjutalommal is jár.
Forrás: innovacio.hu
Az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, a CERN új piackutatási felhívást (Market Survey) tett közzé az alábbi témában: „Five-Axis Computer Numerical Control Portal Type machining Centre” (MS-4113/EN). A piackutatásra magyar vállalkozások is jelentkezhetnek.
Eseménynaptár
Jun
01
Jun
01
First Monday - június
Design Terminal, Budapest, Erzsébet tér 13.
Jun
02
BIOMEDICA 2015
Belgium, Genk, C-mine Conference Center
Jun
02
Brain Bar Budapest
Design Terminál - Akvárium Klub
Jun
03
Venture Capital Summit
BMC Budapest music center
Társlapok
Címkefelhő

  AAL  agrárium  Akkreditált Technológiai Inkubátor  Amerikai Egyesült Államok  beruházás  biotechnológia  CERN  COST  crowdfunding  díjak  egészségipar  energetika  ERC  EU 7. Keretprogram  EUREKA  EUROSTARS  Európai Innovációs és Technológiai Intézet  Európai Unió  felsőoktatási ipari együttműködés  fenntartható fejlődés  Franciaország  gazdasági fórum  gyógyszeripar  gépjárműipar  Horizont 2020  információs és kommunikációs technológia  inkubátor  Innotrends Hungary  innováció menedzsment  innovációs együttműködés  innovációs stratégia  Intelligens Szakosodási Stratégia  Izrael  Japán  jövő internet  klaszter  klímainnováció  kockázati tőke  korai exit  kutatási eredmények hasznosítása  kutatási program  Kuwait  Kína  környezetvédelem  közlekedés  közös projektek  külpiaci terjeszkedés  Marie Skłodowska-Curie Akciók  mentorálás  Nagy-Britannia  nanotechnológia  NATO  nemzetközi együttműködés  nemzetközi megállapodás  Németország  nők a tudományban  OECD  Oroszország  publikáció  pályázati felhívás  regionális  rendezvény  startup  szakemberképzés  Szaúd-Arábia  szellemi tulajdon  tudomány-népszerűsítés  társadalomtudomány  TéT attasé  tőkebefektetés  V4  verseny  élelmiszeripar  építőipar  ösztöndíjak  üzletember találkozó  üzleti lehetőségek  űrkutatás 

Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1061 Bp, Andrássy út 12., Telefon: (+361) 484 2500, Fax: (+361) 318 7998