A Hivatal hírei
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Budapest, 2015. július 30. - A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) elnöke - elfogadva a döntést előkészítő szakmai testületek javaslatát - 222 kutatási témapályázat, 101 posztdoktori pályázat, 16 nemzetközi együttműködésben végzett kutatási pályázat valamint 16 publikációs pályázat összesen közel 8 milliárd forint összegű támogatásáról döntött.
2015. július 30.
mexikói-magyar kutatási együttműködés - 2015.07.07.
mexikói-magyar kutatási együttműködés - 2015.07.07.
2015. július 7-én Juan Manuel Valle Pereña, a Mexikói Nemzetközi Fejlesztési Együttműködésért felelős Ügynökség főigazgatója (Agencia Mexicana de Coperación Internacional para el Desarollo – AMEXCID) és Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke a két ország közötti tudományos-technológiai együttműködés (TéT) intézményi kereteinek megújításáról tárgyalt.
2015. július 10.
Dr. Friedler Ferenc
Dr. Friedler Ferenc
A miniszterelnök Friedler Ferencet nevezte ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettesévé - az erről szóló határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg. A kinevezés 2015. július 1-jei hatállyal, 5 éves időtartamra szól.
A Napi Gazdaság 2015. július 3-i cikke.
2015. július 03.
Pálinkás József
Pálinkás József
Feladat- és nem pénzorientált pályázatokat vár a kutatás-fejlesztési és innovációs források felhasználására a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) – mondta Pálinkás József, a hivatal elnöke az Információs Társadalom Parlamentje rendezvényen Budapesten.

A Magyar Hírlap 2015. június 23-i cikke.
2015. június 23.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) 2015. június, július és augusztus hónapokban egyéni pályázati konzultációs lehetőséget kínál a H2020 program Marie Sklodowska-Curie Akciók (MSCA) Egyéni Ösztöndíjaira pályázni kívánó érdeklődőknek.
2015. június 18.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet pályázatkezelési és innovációs referens valamint osztályvezető munkakör betöltésére.
2015. június 16.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Új pályázati rendszert hív életre a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal). A pályázattal olyan kiemelkedő hazai kutatókat kívánnak támogatni, akik az Európai Kutatási Tanács (ERC) pályázatain kiváló minősítést kaptak, de végül mégsem részesültek támogatásban.
2015. június 15.
Hazai KFI hírek
A KLÍMAHATÁS projekt elsődleges célja, hogy olyan intézkedéseket, fejlesztéseket tegyen lehetővé, melyek hozzájárulnak az egyetem kutatási potenciálja, illetve kutatásmenedzsment kapacitásai fejlődéséhez, a meglévő K+F+I+O folyamatok fenntartásával és erősítésével.
Forrás: erdo-mezo.hu
A 2014-2020 közötti Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) tavaly októberben meghirdetett pályázatairól újabb döntés született, miszerint 221 vállalkozás 8,3 milliárd forintos uniós támogatást nyert.
Forrás: uzletresz.hu
„A több 1000 milliárdos európai pályázati források hatékonyabb felhasználásáért, 66 nyitott pályázattal indít magyar nyelvű honlapot a Magyar Fejlesztési Központ” – jelentette be Kiss Antal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa, a központ vezetője július 28-án, Budapesten.
Forrás: orientpress.hu
Felfestette a fényes jövőt Csepreghy Nándor. A miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerint minden másképp lesz 2020 után.
Forrás: nol.hu
A belső erőforrásokra és a megerősített vállalatokra kell alapozni a gazdaságot, mivel a következő ciklusban megváltozik az Európai Unió támogatási rendszere.
Akkor mondható majd sikeresnek a 2014–2020-as időszak fejlesztéspolitikája, ha ötmillió, vagyis a jelenleginél nyolcszázezerrel több munkahely lesz Magyarországon 2020-ra, illetve ha az ország ki tudja építeni a gazdaság növekedését segítő iparágait – mondta tegnap Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár.
Nemzetközi KFI hírek
Az RFCS Szén és Acél Kutatási Alap 2015. évi felhívásra a beadás elkezdődött. A következő beadási határidő 2015. szeptember 15.
Egy magyar vállalkozás, az EDMdesigner is bemutatkozhat a világ egyik legrangosabb technológiai fesztiválja, a DLD Tel Aviv Innovation Forum kiállítói között. A megjelenés Izrael budapesti nagykövetsége és a Design Terminál együttműködésében jön létre.
Forrás: insiderblog.hu
A Brno-i JIC akcelerátor STARCUBE programja – melynek fókusza a tárgyak internete (IoT) és az IT biztonságtechnika -, egyedülálló felszereltségű fejlesztői környezettel és felkészült szakemberekkel segít három hónap alatt kidolgozni terméked vagy szolgáltatásod prototípusát.
Forrás: insiderblog.hu
2015. szeptember 7-10 között rendezik meg Londonban a Seedcamp Weeket. Augusztus 2-ig lehet jelentkezni az eseményre. A rangos rendezvényen 20 kiválasztott európai startup mutathatja meg magát neves befektetők és mentorok előtt.
Forrás: seedcamp.com
4500 európai informatikai és kommunikációs kutató találkozik 2015. október 20-22-én Lisszabonban, az EU Bizottság Kommunikációs Hálózatok, Tartalom és Technológia (DG CONNECT) főigazgatósága által szervezett ICT konferencián. A konferencián bemutatják a Horizont 2020 2016-17. évi Információs és kommunikációs technológiák (IKT) munkaprogramját, felhívásait, de az a Horizon 2020 többi területén - társadalmi kihívások, jövőbeni és feltörekvő technológiák - megjelenő IKT témájú felhívásokhoz kapcsolódó tájékoztatást, kapcsolatépítést is itt szervezi az Európai Bizottság.
Társlapok
Címkefelhő

  AAL  agrárium  Akkreditált Technológiai Inkubátor  Amerikai Egyesült Államok  beruházás  biotechnológia  CERN  COST  crowdfunding  díjak  egészségipar  energetika  ERC  EU 7. Keretprogram  EUREKA  EUROSTARS  Európai Innovációs és Technológiai Intézet  Európai Unió  felsőoktatási ipari együttműködés  fenntartható fejlődés  Franciaország  gazdasági fórum  gyógyszeripar  gépjárműipar  Horizont 2020  információs és kommunikációs technológia  inkubátor  Innotrends Hungary  innováció menedzsment  innovációs együttműködés  innovációs stratégia  Intelligens Szakosodási Stratégia  Izrael  Japán  jövő internet  klaszter  klímainnováció  kockázati tőke  korai exit  kutatási eredmények hasznosítása  kutatási program  Kuwait  Kína  környezetvédelem  közlekedés  közös projektek  külpiaci terjeszkedés  Marie Skłodowska-Curie Akciók  mentorálás  Nagy-Britannia  nanotechnológia  NATO  nemzetközi együttműködés  nemzetközi megállapodás  Németország  nők a tudományban  OECD  Oroszország  publikáció  pályázati felhívás  regionális  rendezvény  startup  szakemberképzés  Szaúd-Arábia  szellemi tulajdon  tudomány-népszerűsítés  társadalomtudomány  TéT attasé  tőkebefektetés  V4  verseny  élelmiszeripar  építőipar  ösztöndíjak  üzletember találkozó  üzleti lehetőségek  űrkutatás 

Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500