A Hivatal hírei
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Támogatáskezelési Főosztály pénzügyi referens munkakör betöltésére.

A pályázat benyújtásának határideje: 2015. május 8.
2015. április 21.
Palinkás József M1 Hiradó
Palinkás József M1 Hiradó
Erősítené gazdasági együttműködését Magyarország és Dél-Korea, például a gyógyszeriparban, vagy éppen a biotechnológia területén. Egyre intenzívebb az együttműködés a két ország kutatói és fejlesztői között azóta, hogy 2010-ben Dél-Korea Magyarországon kezdte el kiépíteni tudományos kutatásainak európai hídfőállását.
Az M1 Híradó 2015. április 17-i adása megtekinthető honlapunkon.
2015. április 21.
H2020
H2020
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) Információs Napot rendez 2015. május 5-én a Horizont 2020 Biztonságos Társadalmak – Az európai polgárok szabadságának és biztonságának védelme, 7. társadalmi kihívás-tématerület 2015. évi pályázati felhívásai kapcsán. Az eseményre sok szeretettel meghívjuk Önt és érdeklődő munkatársait.
2015. április 20.
Dél-koreai üzleti fórum
Dél-koreai üzleti fórum
Az NKFI Hivatal, a Magyar Nemzeti Kereskedőház, a Korea Institute For Advancement of Technology, a Korea International Trade Association és a Korea Trade-Investment Promotion Agency közös szervezésében, 20 dél-koreai és 50 magyar cég részvételével eredményes innovációs és üzleti fórumot tartottak, amelyen jövőbeli együttműködő partnerek ismerkedhettek meg a kutatási, fejlesztési, innovációs és üzleti lehetőségek feltételrendszerével.
2015. április 17.
Pálinkás József - M1 Ma délelőtt - 2015.04.14.
Pálinkás József - M1 Ma délelőtt - 2015.04.14.
A támogatásra több programban is lehet majd pályázni, az első 36 milliárd forintos kiírás már megjelent. Ebből a pénzből épülne meg a szegedi lézerkutató központ, amelyben az atomokban zajló folyamatokat tudják majd vizsgálni az eddiginél sokkal részletesebben. Interjú Pálinkás Józseffel az NKFI Hivatal elnökével. Az M1 2015. április 14-i Ma reggel c. műsora megtekinthető honlapunkon.
2015. április 15.
ELI-ALPS
ELI-ALPS
Hazánknak 2020-ig jelentős uniós forrás, 750 milliárd forint áll rendelkezésére közvetlenül innovációra, kutatásra és fejlesztésre. A mintegy 64 milliárd forintból megvalósuló szegedi ELI-Alps - Extreme Light Infrastructure (Extrém Fényforrás/Szuperlézer Infrastruktúra) – beruházás 2. fázisának pályázati kiírása a napokban jelent meg a Gazdaságfejlesztési- és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretén belül, 36 milliárd forintos keretösszeggel.
2015. április 14.
Pálinkás József - M1 Ma délelőtt
Pálinkás József - M1 Ma délelőtt
Az agykutatás területén használható csúcstechnológiás MRI-készüléket adtak át Budapesten az Akadémia Természettudományi Kutatóközpontjában. Interjú Pálinkás Józseffel a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.

Az M1 2015. április 13-i Ma délelőtt c. műsora megtekinthető honlapunkon.
2015. április 14.
Pályázati beadási határidők
Azonosító
Pályázat neve
Beadási határidő
Start-up_13
2015. 12. 31
TÉT_14
2015. 12. 31
KTIA_NAP_13
2017. 01. 01
Keresés
Hazai KFI hírek
Tizenegy új taggal, köztük a MVM Partner Zrt.-vel és a Főtaxival is bővül a Jedlik Ányos Klaszter, amelynek célja az elektromobilitás minél szélesebb elterjesztése Magyarországon. A Klaszter a követező közgyűlésen négy új munkacsoportot is létrehoz, hogy új lendületet vehessen a szakmai munka és a kormányzat felé benyújtandó további javaslatok kidolgozása. A közlekedési, energetikai, innovációs és jogi munkacsoportok az április végi közgyűlés után kezdik meg munkájukat.
Forrás: autoszektor.hu
2015 sarokkőnek számít a hazai kockázatitőke-piacon, ugyanis az EU finanszírozási ciklushoz igazodva több alapkezelőnél is idén ér véget a tőkekihelyezési időszak. Mindez azt jelenti, hogy nyolc hónap áll rendelkezésre, hogy újabb vállalkozások részesüljenek a több milliárd forint értékű, cégnövekedésre fordítható uniós forrású kockázati tőkéből. Ám nem árt résen lenni, ugyanis a 2015. decemberi határidő a kifizetésre vonatkozik, így a befektetés átlagosan 3-4 hónapos előkészítési idejét is figyelembe véve a cégek – kiemelten három magyarországi régióban – jó eséllyel nyár közepéig alapozhatják meg növekedésüket az SZTA forrásából.
Forrás: blog.szta.hu
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatainak meghirdetéséhez szükséges utolsó feltételt teljesítve a GINOP végrehajtását felügyelő Monitoring Bizottság meghozta a szükséges végső döntéseket tegnapi ülésén. A bizottsági tagok elfogadták a Monitoring Bizottság ügyrendjét, illetve megvitatták és elfogadták a GINOP-ból támogatott projektek kiválasztási szempontrendszerét és eljárásrendjét, zöld lámpát adva ezzel a kis- és középvállalkozásokat támogató pályázati kiírások tömeges megjelenésének.
Forrás: kormany.hu
A találmányok, innovációk és kiemelkedő kulturális teljesítményeknek az ország gazdasági sikerességében betöltött szerepét hangsúlyozták a résztvevők a szellemi tulajdon világnapja és a magyar szabadalmi rendszer létrejöttének 120. évfordulója alkalmából a Parlamentben tartott rendezvényen csütörtökön. Az eseményen átadták a szellemi tulajdon védelmében fontos szerepet játszó intézményeknek a Milleniumi díjakat.
Forrás: ma.hu
A világon először sikerült biológiailag aktív hatóanyagot, azaz gyógyszert úgy célba juttatni egy élő állatban, hogy annak hatása egyetlen sejtben lokalizálódjon. Az ELTE Biokémiai Tanszékén működő kutatócsoport eredményei a rangos Chemistry&Biology folyóirat címlapján jelentek meg.
Forrás: euroastra.hu
Nemzetközi KFI hírek
Berend T. Iván történész-közgazdászt, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnökét és Babai László matematikust, az MTA rendes tagját választotta tagjává az Amerikai Művészeti és Tudományos Akadémia (American Academy of Arts and Sciences). A világ számos kiválóságát, tudományos, művészeti és közéleti gondolkodóját tömörítő szervezetnek velük együtt több magyar akadémikus a tagja.
Forrás: ma.hu
Az Izraeli Magyar Nagykövetség szervezésében, a Ben Gurion Egyetemen Dr. Nagy Andor, Magyarország izraeli nagykövete köszöntötte a magyar és az izraeli kutatókat, majd a Ben Gurion Egyetem rektora, prof Dr. Zvi Hacohen, magyar származású kutató nyitotta meg ünnepélyesen azt a két napos munkakonferenciát, amelyen a két ország szárazságtűréssel, öntözésfejlesztéssel és édesvízi haltenyésztéssel foglalkozó kutatói értekeznek. Balázs Ervin akadémikus kiemelte, hogy a közös projektben óriási lökést adott, hogy az Izraeli Magyar Nagykövetség tudományos és technikai attaséja, Dr. Azbej Trisztán szervezésében elindult egy közös munka, hiszen a szakemberek ilyen közvetlen konferencián eddig még nem vettek részt.
Forrás: promenad.hu
CERN piackutatás
2015. április 27.
Az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, a CERN új piackutatási felhívásokat (Market Survey) tett közzé az alábbi témákban: „Supply of perfluoropropane fluid C3F8 for the ATLAS Cooling systems” (MS-4083/EN/ATLAS), „Supply of perfluorohexane fluid C6F14 for the experiments cooling systems” (MS-4084/EN/ATLAS), „The manufacturing, assembly and testing of Vacuum Vessels for ISOLDE Targets” (MS-4089/EN/ISOLDE), „Supply of Sputter Ion Pumps” (MS-4112/TE). A piackutatásokra magyar vállalkozások is jelentkezhetnek.
A 2015-ös energia tématerület beadási határidők végük felé közelegnek, ennek áttekintésére egy táblázatot állítottunk össze a pályázók számára. Emellett figyelmükbe ajánljuk a kapcsolódó egyéb felhívásokat, melyeket közbeszerzésként jelentetnek meg a munkaprogram 99. oldalától található témákban, az ott megjelölt ütemezések szerint. A legtöbb 2015-ös felhívás a második negyedévtől várható.
Idén második alkalommal várja a jelentkezőket Európa legnagyobb cleantech üzleti ötletversenye. A ClimateLaunchpad, május 15-ig várja mindazok jelentkezését akik a vállalkozói szellemen túl a fenntartható fejlődés kérdéseire válaszoló üzleti ötlettel bírnak. Az ötletek fókuszálhatnak a városi mobilitásra, de akár az élelmiszer láncolat fenntartható átalakítását is feszegethetik. A versenyre május 15-ig várják a jelentkezőket.
Forrás: insiderblog.hu
Eseménynaptár
Apr
27
Szakmai Rendezvény a Szellemi Tulajdon Világnapja Tiszteletére 2015
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
Budapest, V. Garibaldi u. 2.
Apr
27
Apr
27
Pioneers Budapest
LogMeIn Labs
Budapest 1061, Paulay Ede u. 12.
May
04
PTE Innovációs Nap 2015
PTE-Szentágothai János Kutatóközpont
Pécs, Ifjúság útja 20. A épület
May
05
Horizont 2020 Biztonságos Társadalmak Információs Nap
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
1061 Bp., Andrássy út 12.
Társlapok
Címkefelhő

  AAL  agrárium  Akkreditált Technológiai Inkubátor  Amerikai Egyesült Államok  beruházás  biotechnológia  CERN  COST  crowdfunding  díjak  egészségipar  energetika  ERC  EU 7. Keretprogram  EUREKA  EUROSTARS  Európai Innovációs és Technológiai Intézet  Európai Unió  felsőoktatási ipari együttműködés  fenntartható fejlődés  Franciaország  gazdasági fórum  gyógyszeripar  gépjárműipar  Horizont 2020  információs és kommunikációs technológia  inkubátor  Innotrends Hungary  innováció menedzsment  innovációs együttműködés  innovációs stratégia  Intelligens Szakosodási Stratégia  Izrael  Japán  jövő internet  klaszter  klímainnováció  kockázati tőke  korai exit  kutatási eredmények hasznosítása  kutatási program  Kuwait  Kína  környezetvédelem  közlekedés  közös projektek  külpiaci terjeszkedés  Marie Skłodowska-Curie Akciók  mentorálás  Nagy-Britannia  nanotechnológia  NATO  nemzetközi együttműködés  nemzetközi megállapodás  Németország  nők a tudományban  OECD  Oroszország  publikáció  pályázati felhívás  regionális  rendezvény  startup  szakemberképzés  Szaúd-Arábia  szellemi tulajdon  tudomány-népszerűsítés  társadalomtudomány  TéT attasé  tőkebefektetés  V4  verseny  élelmiszeripar  építőipar  ösztöndíjak  üzletember találkozó  üzleti lehetőségek  űrkutatás 

Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1061 Bp, Andrássy út 12., Telefon: (+361) 484 2500, Fax: (+361) 318 7998