A Hivatal hírei
Pálinkás József
Pálinkás József
Feladat- és nem pénzorientált pályázatokat vár a kutatás-fejlesztési és innovációs források felhasználására a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) – mondta Pálinkás József, a hivatal elnöke az Információs Társadalom Parlamentje rendezvényen Budapesten.

A Magyar Hírlap 2015. június 23-i cikke.
2015. június 23.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) 2015. június, július és augusztus hónapokban egyéni pályázati konzultációs lehetőséget kínál a H2020 program Marie Sklodowska-Curie Akciók (MSCA) Egyéni Ösztöndíjaira pályázni kívánó érdeklődőknek.
2015. június 18.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet osztályvezető, kommunikációs szakreferens és kommunikációs osztályvezető munkakörök betöltésére.
2015. június 16.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Új pályázati rendszert hív életre a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal). A pályázattal olyan kiemelkedő hazai kutatókat kívánnak támogatni, akik az Európai Kutatási Tanács (ERC) pályázatain kiváló minősítést kaptak, de végül mégsem részesültek támogatásban.
2015. június 15.
Global Research Council
Global Research Council
2015. május 26–28-án a Japan Society for the Promotion of Science és a National Research Foundation South Africa rendezésében Tokióban tartotta éves közgyűlését a világ legtöbb kutatástámogató szervezetét tömörítő Global Research Council. A közgyűlésen mintegy hatvan ország kutatástámogató szervezetének vezetői vettek részt, hazánkat a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap kezelőjeként működő Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, Pálinkás József képviselte.
2015. június 11.
12. japán-magyar TéT konzultáció
12. japán-magyar TéT konzultáció
2015. június 8-án Tokióban eredményesen zárult a tudományos és technológiai együttműködési vegyes bizottság 12. kormányközi konzultációja. A felek áttekintették a két ország TéT politikáját, a jelenleg folyó kétoldalú együttműködések helyzetét, és felvázolták a további kooperáció lehetséges szakterületeit.
2015. június 11.
Pálinkás József
Pálinkás József
A gazdaságfejlesztés, a foglalkoztatás-bővítés és a versenyképesség növelésének szolgálatába állítja a kormány a kutatás-fejlesztést. A 2020-ig szóló európai uniós támogatásokból jelentős szelet jut innovációra, a hagyományos kutatási célok mellett egy-egy új termék és szolgáltatás piacra jutását szolgáló fejlesztéseket is szeretnék ösztönözni – nyilatkozta lapunknak adott interjúban Pálinkás József, a NKFI Hivatal elnöke. A Napi Gazdaság 2015. június 10-i cikke.
2015. június 10.
Hazai KFI hírek
Ismét elismerést arathat, díjat nyerhet, aki ötletes találmányával jelentkezik a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság innovációt ösztönző felhívására. A pályázati határidő: 2015. szeptember 30.
Forrás: oldportal.u-szeged.hu
A Magyarország uniós tagságának eredményeként kiépült, a fejlesztéseket 2004 óta szolgáló fejlesztéspolitikai rendszer 2020 után megszűnik, vagy jelentősen csökkenni fog a keretösszeg. A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára kedden a SUPER - Sikeres Uniós Pályázatokat Előkészítő Rendezvénysorozat egri állomásán beszélt erről.
Forrás: ma.hu
Kecskemét a kutatás-fejlesztésben látja a jövőt. Ezért a Kecskeméti Főiskola vezetésével a gazdaság szereplői és az önkormányzat közös programot indított. A projektben a konzorciumvezető Kecskeméti Főiskola és konzorciumi partnerei, az AIPA Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft., a Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata azt tűzték ki célul, hogy - a gazdasági szereplők bevonásával - a kutatás-fejlesztés egyik magyarországi központjává teszik Kecskemétet.
Forrás: kecskemeti-hirhatar.hu
Intelligens anyagokat vizsgáltak és azok alkalmazási lehetőségeit kutatták a szakemberek egy most lezárult, több mint kétéves projekt keretében. A pályázat vezetője a Debreceni Egyetem volt, de a kutatásokban a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Kft. és az Atommagkutató Intézet munkatársai is részt vettek.
Forrás: dehir.hu
A Virtuális Erőmű Programot (VIP) 153 energiahatékonysági program közül a legjobb három közé választották az Európai Bizottság által szervezett Európai Fenntartható Energia Héten. Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára csütörtökön, a hír bejelentésekor hangsúlyozta, ez jelentős nemzetközi elismerés nemcsak a programnak, hanem az országnak is.
Forrás: stop.hu
Nemzetközi KFI hírek
2015. szeptember 14-15-én kerül megrendezésre a soron következő H2020 Energia Kutatási Információs nap, Brüsszelben. A rendezvényen a következő, 2016-2017. évi munkaprogram kerül bemutatásra.
A Belső Piaci Harmonizációs Hivatal (OHIM) 2015. június 18-án mutatta be legújabb elemzését „Intellectual property rights and firm performance in Europe: an economic analysis” címmel, amely az európai vállalatok iparjogvédelmi aktivitása és gazdasági teljesítménye közötti összefüggésekre fókuszál. Az eredmények alapján a szellemi tulajdonnal rendelkező vállalkozások több egy alkalmazottra jutó bevételt generálnak, több munkaerőt foglalkoztatnak és magasabb bért fizetnek a munkavállalóiknak.
Forrás: sztnh.gov.hu
Ha vállalkozásod még nincs öt éves, és nem kapott még egy millió eurónál nagyobb befektetést, de van már egy kiforrott termék- vagy szolgáltatásötleted és üzleti modelled, és tisztában vagy már vele, kik lesznek az első felhasználóid/vásárlóid, akkor jelentkezz az IDEA CHALLENGE versenyre július 6-ig és használd ki az EIT Digital által a nemzetközi piacra lépésben nyújtott előnyöket azokkal a lehetőségekkel, melyeket az EIT Digital nyújt számodra a piacra lépéshez!
Forrás: mmklaszter.com
A European Research Council (Európai Kutatási Tanács) 2015. június 16-án mutatta be a kutatástámogatási rendszer ötezredik ösztöndíjasát. A fontos mérföldkő apropóján tizenkét izgalmas ERC-projektet, köztük Málnási-Csizmadia András kutatását ajánlják a nagyközönségnek. Az ELTE Biokémiai Tanszékén működő csoport munkája mellett a közép-európai régióból mindössze egy csehországi kutatási program került be a válogatásba.
Forrás: elte.hu
Nyolc magyar vállalkozás vett részt június 8-14. között New York-ban a 7. Northside Fesztiválon, melynek idén Magyarország volt a díszvendége. A Design Terminál, a Balassi Intézet és a Magyar Turizmus Zrt. partnerségében kiírt pályázat nyertesei a Tep, az AeroGlass, a PublishDrive, a Shapr3d, a MosaicLights, az UniBreeze, a Funspotter és a MIXY lett, akik egy-egy csapattagot delegálhattak a Northside Innovationre. Közülük a PublishDrive máris meghívást kapott egy New York-i mentorprogramba.
Forrás: kreativ.hu
Társlapok
Címkefelhő

  AAL  agrárium  Akkreditált Technológiai Inkubátor  Amerikai Egyesült Államok  beruházás  biotechnológia  CERN  COST  crowdfunding  díjak  egészségipar  energetika  ERC  EU 7. Keretprogram  EUREKA  EUROSTARS  Európai Innovációs és Technológiai Intézet  Európai Unió  felsőoktatási ipari együttműködés  fenntartható fejlődés  Franciaország  gazdasági fórum  gyógyszeripar  gépjárműipar  Horizont 2020  információs és kommunikációs technológia  inkubátor  Innotrends Hungary  innováció menedzsment  innovációs együttműködés  innovációs stratégia  Intelligens Szakosodási Stratégia  Izrael  Japán  jövő internet  klaszter  klímainnováció  kockázati tőke  korai exit  kutatási eredmények hasznosítása  kutatási program  Kuwait  Kína  környezetvédelem  közlekedés  közös projektek  külpiaci terjeszkedés  Marie Skłodowska-Curie Akciók  mentorálás  Nagy-Britannia  nanotechnológia  NATO  nemzetközi együttműködés  nemzetközi megállapodás  Németország  nők a tudományban  OECD  Oroszország  publikáció  pályázati felhívás  regionális  rendezvény  startup  szakemberképzés  Szaúd-Arábia  szellemi tulajdon  tudomány-népszerűsítés  társadalomtudomány  TéT attasé  tőkebefektetés  V4  verseny  élelmiszeripar  építőipar  ösztöndíjak  üzletember találkozó  üzleti lehetőségek  űrkutatás 

Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500