A Hivatal hírei
Pálinkás József Napi Gazdaság konferencia
Pálinkás József Napi Gazdaság konferencia
A magyar innovációs rendszer 10-15 százaléka kiváló, ám 20-30 százaléka eldobásra érett – mondta Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke a Napi.hu és a Noguchi innovációs konferenciáján. Az elnök szerint a legkiválóbbakat érdemes támogatni állami és uniós forrásokból, ők húzhatják magukkal a többieket és kutatási eredményeik hasznosulása révén a magyar gazdaságot és társadalmat.
2015. október 02.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Az NKFI Hivatal elektronikus felületén keresztül október 1. és november 15. között nyújthatóak be a szakpolitikai vélemény iránti kérelmek.
2015. október 01.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Budapest, 2015. szeptember 30. - Egyetemek, kutatóintézetek és vállalkozások kutatásfejlesztési célú együttműködésének ösztönzésére, a hazai kutatóhelyek kapacitásának bővítésére két újabb, összesen 90 milliárd forint keretösszegű pályázat nyílt meg.
2015. szeptember 30.
Joint Venture Szövetség
Joint Venture Szövetség
Az üzleti kultúra részévé váló innováció az egyetlen igazán hatékony eszköz, aminek segítségével a magyar gazdaság növekedési üteme a jelenlegi szintről elmozdítható. Ez az egyik fő tanulsága a Joint Venture Szövetség (JVSZ) EU Bizottsága által szervezett konferenciának, amelyen Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke új szempontrendszerről számolt be az állami KFI-ösztönzési stratégiában.
2015. szeptember 30.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Két új pályázati felhívásának keretében a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal csaknem 1,7 milliárd forinttal támogatja a nemzetközi együttműködésben megvalósuló innovációt, valamint a találmányok, újítások iparjogvédelmi oltalomszerzését.
2015. szeptember 25.
Startup
Startup
Új pályázati modellben ösztönzi az innovatív kezdő vállalkozásokat a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal. A hamarosan meghirdetendő startup pályázati programok célja, hogy a megvalósítás kezdeti szakaszában javítsák a nemzetközi piacon üzletileg hasznosítható terméket, technológiát, szolgáltatást fejlesztő, közelmúltban létrejött vállalkozások növekedési esélyét.
2015. szeptember 25.
United Arab Emirates seek innovative cooperation with Hungary
United Arab Emirates seek innovative cooperation with Hungary
Az Egyesült Arab Emírségek innovációs prioritásai számos ponton egybeesnek Magyarország 2014 őszén elfogadott Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiájával, ami kiváló alapot teremt arra, hogy egyes szakterületeken a kutatási, fejlesztési erőfeszítéseket egyesítsük – mutatott rá Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke Szultán bin Szaíd Al Manszúri, az Egyesült Arab Emírségek gazdasági miniszterével folytatott tárgyalása során.
2015. szeptember 17.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Az NKFI Hivatal a versenypályázati támogatási rendszer megújításával minden szakterületen bővíti szakértői adatbázisát, hogy a következő pályázati időszakban várhatóan nagy számban beérkező kutatási, fejlesztési és innovációs célú pályázatok bírálatához, a nyertes projektek szakmai beszámolóinak értékeléséhez és a szakpolitikai vélemények megalapozásához a közjót eredményesen szolgáló értékelési-ellenőrzési rendszert biztosítson.
2015. szeptember 02.
EASAC
EASAC
Az Európai Bizottság számára is ad tudományosan megalapozott tanácsokat az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének (EASAC) vezető grémiuma, mely 2015. augusztus 30-31-én Strasbourgban ülésezett. Az ülésre a szervezet 2013-ban újraválasztott alelnökeként Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke is meghívást kapott.
2015. szeptember 02.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a pályázatot hirdet belső ellenőr (határidő: 2015. október 9.), titkársági igazgatási referens (határidő: 2015. október 12.), fejezeti referens (határidő: 2015. október 21.), számviteli referens (határidő: 2015. október 21.), pénzügyi referens (határidő: 2015. október 24.) és stratégiai referens (határidő: 2015. november 2.) munkakörök betöltésére.
2015. szeptember 02.
Hazai KFI hírek
Az SZTE BTK Pszichológiai Intézete és a Szegedi Akadémiai Bizottság több mint 20 ország képviselőinek részvételével zajló, nemzetközi szimpóziumot szervez a digitalizálódó olvasás elméleteinek és modelljeinek újragondolására.
Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1995. október 1. és 2002. augusztus 31. között született fiatal, aki még nem kezdte meg felsőoktatási tanulmányait. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is.
A tehetséget nem csak keresni és kiválasztani kell, hanem a fiatalt végig kell kísérni tanulmányai során - mondta Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke a 25. ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny meghirdetésén szerdán Budapesten.
Magyarország hosszú távon épít az atomenergiára, amelynek felelős alkalmazásához kutatási és oktatási programokra is szükség van - mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős kormánybiztos a Nemzeti Nukleáris Kutatási Program nyitórendezvényén pénteken Budapesten.
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szeptember 23-án kétoldalú tárgyalást folytatott Qu Dongyu miniszterhelyettessel, melynek során áttekintették az aktuális és potenciális mezőgazdasági együttműködési lehetőségeket (kutatás és technológia-fejlesztés (rizstermesztés, akvakultúra, állattenyésztés, minőségbiztosítás), valamint környezetvédelem és a környezettechnológia területén).
Forrás: kormany.hu
Nemzetközi KFI hírek
Az alábbi táblázat tartalmazza a 2016. és 2017. évben várható pályázati kiírás csoportokra (call-ok) vonatkozó legfontosabb információkat. A két évben mindösszesen 45 call megjelenését tervezik csaknem 10 milliárd EUR összegben. Az első callok megnyitása szeptember végén várható.
Az Európai Bizottság több Horizont 2020 FET OPEN (Future and Emerging Technologies Open) pályázat beadási határidejét meghosszabbította 1 nappal, mert a határidő előtt a pályázatbefogadó rendszer túlterheltsége következtében technikai problémák merültek fel.
Az Unió által évente szervezett tehetség-kutató és -kiválasztó versenyét, az EU Fiatal Tudósok Versenyét az idén szeptember 17. és 21. között Milánóban rendezték meg, ahol Pázmándi Zsolt Péter magyar fiatal megkapta a különdíjat.
Forrás: orientpress.hu
European Inventor Award 2016
2015. szeptember 22.
Az Európai Szabadalmi Hivatal (European Patent Office, EPO) meghirdette a 2016. évi, feltalálóknak szóló díjat, a "European Inventor Award 2016"-ot, melyre öt kategóriában lehet pályázni: ipar, KKV, kutatás, életmű és nem európai ország. Olyan szabadalmak nevezését várják, melyeket a gazdaságban, ill. a gyakorlatban hasznosítottak. A pályázatra 2015. október 14-ig lehet nevezni.
Forrás: epo.org
Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet közzétette a honlapján a 2016. évi Food KIC és Manufacturing KIC pályázati kiírásokhoz kapcsolódó legfontosabb határidőket, valamint egy tájékoztató előadást a 2016. évi pályázati kiírásokról.
Társlapok
Címkefelhő

  AAL  agrárium  Akkreditált Technológiai Inkubátor  Amerikai Egyesült Államok  beruházás  biotechnológia  CERN  COST  crowdfunding  díjak  egészségipar  energetika  ERC  EU 7. Keretprogram  EUREKA  EUROSTARS  Európai Innovációs és Technológiai Intézet  Európai Unió  felsőoktatási ipari együttműködés  fenntartható fejlődés  Franciaország  gazdasági fórum  gyógyszeripar  gépjárműipar  Horizont 2020  információs és kommunikációs technológia  inkubátor  Innotrends Hungary  innováció menedzsment  innovációs együttműködés  innovációs stratégia  Intelligens Szakosodási Stratégia  Izrael  Japán  jövő internet  klaszter  klímainnováció  kockázati tőke  korai exit  kutatási eredmények hasznosítása  kutatási program  Kuwait  Kína  környezetvédelem  közlekedés  közös projektek  külpiaci terjeszkedés  Marie Skłodowska-Curie Akciók  mentorálás  Nagy-Britannia  nanotechnológia  NATO  nemzetközi együttműködés  nemzetközi megállapodás  Németország  nők a tudományban  OECD  Oroszország  publikáció  pályázati felhívás  regionális  rendezvény  startup  szakemberképzés  Szaúd-Arábia  szellemi tulajdon  tudomány-népszerűsítés  társadalomtudomány  TéT attasé  tőkebefektetés  V4  verseny  élelmiszeripar  építőipar  ösztöndíjak  üzletember találkozó  üzleti lehetőségek  űrkutatás 

Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500