A Hivatal hírei
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Az NKFI Hivatal honlapján a következő funkciók működésében 2016. február 12-én, pénteken, 15 és 20 óra között karbantartás miatt átmeneti fennakadás várható: KFI szempontú szakpolitikai vélemény kérése, regisztráció szakértői adatbázisba, KFI Adattár.
A karbantartást követően ezek a felületek és adatbázisok újra folyamatosan és rendeltetésszerűen használhatók lesznek.
2016. február 11.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2016. február 15-én megjelenő felhívásában a korábbi évekhez képest jelentősen megnövelt, 7 milliárd forintos keretösszegben lehet pályázni kutatói kezdeményezésű felfedező kutatási programok megvalósítására. A forrás hatékonyabb felhasználása érdekében 2016-ban több újítás is szerepel az alapkutatásokat ösztönző versenypályázati felhívásban.
2016. február 10.
Eurostars
Eurostars
A kutató-fejlesztő kis- és középvállalkozásokat támogató program február 9-i tájékoztató rendezvényén az idei első pályázati fordulóval kapcsolatos tudnivalók és az elektronikus pályázati felület kezelése ismerhetők meg.

A pályázatok nemzetközi beadási határideje 2016. február 18., 20 óra.
2016. február 04.
FP7 mérleg
FP7 mérleg
2013-ban ért véget az 55 milliárd eurós költségvetésű FP7 kutatási és technológiafejlesztési keretprogram. Ennek utóértékelésével az Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatósága nemzetközi szakértői csoportot bízott meg, amely az eredmények és hatások bemutatásán túl javaslatokat tett a programok jövőbeni eredményességét javító teendőkre.
2016. február 04.
Versenyképességi Tanács ülés - 2016.01.27.
Versenyképességi Tanács ülés - 2016.01.27.
Az EU-tagállamok kutatásért és innovációért felelős vezetői rendszeresen találkoznak, hogy megvitassák az európai versenyképesség kérdéseit és az ezzel kapcsolatos közös feladatokat. Ezúttal – a holland uniós elnökség kapcsán – január 27-én Amszterdamban ülésezett a Versenyképességi Tanács, ahol Magyarországot Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke képviselte.
2016. február 03.
Pre-Peer Review 2016.01.21
Pre-Peer Review 2016.01.21
Elismeri a KFI finanszírozás rendszerének megújítását, emellett a kutatóintézetek, a felsőoktatás és az üzleti szféra közötti szorosabb együttműködést szorgalmazza a hazai KFI rendszer átvilágítása során készült előzetes szakértői jelentés, melynek következtetéseit az NKFI Hivatal által szervezett munkaértekezleten vitatták meg a kormányzat, az egyetemek és kutatóintézetek, valamint az innovatív vállalkozások képviselői.
2016. február 03.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Országszerte várhatóan négy-hat felsőoktatási és ipari együttműködési központ (FIEK) alakulhat az ipari fejlesztések kutatási bázisának biztosítására. A pályázatok benyújtásának feltétele a támogató KFI szempontú szakpolitikai vélemény, amely 2016. február 1-től 2016. március 1-ig igényelhető.
2016. február 01.
Dr. Pálinkás József
Dr. Pálinkás József
A kutatási eredmények hozzáférésének kérdése világméretű vitát generál tudományos körökben. Az egyik álláspont, hogy a tudományos közlemények mellett a mérési adatok is hozzáférhetőek legyenek /Open Data/, mások úgy vélik, elsőre az Open Acces, vagyis maguknak a közleményeknek a hozzáférhetővé tétele is elég nagy falat.
2016. január 28.
Anne Glover
Anne Glover
Anne Glover szerint Magyarországnak változtatnia kell a tudomány finanszírozási modelljén ahhoz, hogy nemzetközileg is versenyképes legyen. A skót kutató, aki José Manuel Barroso, az Európai Bizottság korábbi elnökének tudományos főtanácsadója volt, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal nemzetközi tanácsadó testületének tagjaként járt Budapesten.
2016. január 28.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatot hirdet  jogi osztályvezető (benyújtási határidő: 2016. február 21.), jogi referens (benyújtási határidő: 2016. február 21.) és pénzügyi referens (benyújtási határidő: 2016. február 28.) munkakörök betöltésére.

.
2016. január 28.
Hazai KFI hírek
Az Európa Uniós hátterű Climate-KIC nevében, a PANNON Pro Innovációs Kft. üzleti ötletversenyt hirdet a következő témákban: Sustainable Land Use – fenntartható mezőgazdaság, Decision Metrics & Finance – intelligens pénzügyi rendszerek, Sustainable Production Systems – a jövő gyártása. Jelentkezési határidő: 2016. február 14., vasárnap éjfél.
Forrás: klimainnovacio.hu
A kelet-magyarországi régió legdinamikusabban fejlődő és legnagyobb gyártási kapacitását felvonultató fémipari vállalkozása kifejlesztett egy olyan rendszert, amelynek létrehozásával évek óta – eredménytelenül – kísérleteznek a legnagyobb, acélszerkezeteket gyártó cégek. Az egyedülálló megoldás növeli az acéliparban használatos hegesztőgépek hatékonyságát, a munka minőségét, segíti a pontosabb adatelemzést és javítja az energiamegtakarítást. A vállalat kiszervezte a fejlesztést, illetve a hozzá tartozó üzletágat egy startup jellegű cégbe, amely az SZTA 210 millió forintos tőkéjével kívánja kiszolgálni partnerei igényeit.
Forrás: blog.szta.hu
Ezt a nevet jegyezd meg: Dmlab!
2016. február 10.
Kihirdették a Telekom tavaly novemberben kiírt pályázatának nyertesét, amely során konkrét, megvalósítható ötleteket és megoldásokat vártak a telekommunikációs adatok Big Data módszerekkel történő kreatív felhasználására.
Forrás: insiderblog.hu
mmár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Women Startup Competition. Márciusban ismét Budapestre látogatnak a közép-európai női vállalkozók, hogy egy három napos tréninget követően a Demo Day-en mutassák be az ötleteiket a szakmai zsüri előtt.
Forrás: startupcafe.hu
Ismerik a magyar pizzériatulajdonos történetét, aki saját éttermének üzemeltetéséhez szeretett volna vendéglátó szoftvert találni, végül egy fejlesztőt bevonva saját maga vett részt az egyedi megoldást kínáló vállalkozás megalapításában? Akkor minden bizonnyal arról is hallottak, hogy ez a cég nemrég 90 millió forintos tőkebefektetést is kapott az SZTA-tól. Ha nem ismerik a történetet, itt elolvashatják a befektetés részleteit. A legfrissebb fejlemény, hogy a szóban forgó, pécsi XOFT Kft. ötletét díjjal ismerték el.
Forrás: blog.szta.hu
Nemzetközi KFI hírek
A Journey Európa legnagyobb klímainnovációs nyári egyetemi programja, ahol minden évben közel 300 diáknak nyílik lehetősége arra, hogy a kurzus alatt a klímainnováció területén tudást és tapasztalatot szerezzen a klímakutatás és vállalkozásfejlesztés legjobb szakembereitől - mindezt különböző európai helyszínen nemzetközi, inspiráló környezetben. Jelentkezési határidő: március 1.
Forrás: klimainnovacio.hu
A H2020 Tudomány a Társadalommal és a Társadalomért Nemzeti Kapcsolattartó Pontok (NCP-k) hálózata (SiS.net2) minden H2020 SwafS programban érintett érdeklődőt szeretettel vár a brüsszeli információs napra, mely az Európai Bizottság Kutatási Főigazgatóságával együttműködésben kerül megrendezésre 2016. március 3-án.
Az Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatósága egy széles körben meghirdetett konzultációs folyamatot követően szakértői testületet bízott meg a 7. Kutatási és Technológiafejlesztési Keretprogram értékelésével. A szakértői testület jelentésének főbb megállapításai a következőkben összegezhetők:
A rendezvény célja, hogy ismertesse a Horizont 2020 program alá tartozó projektek menedzselésével kapcsolatos tudnivalókat: a projekt beszámolás, kifizetés igénylés és szerződésmódosítás szabályait, menetét, valamint ehhez kapcsolódóan a Participant Portal használatát.
Megjelent az EIT Tudás és Innovációs Közösségének, a KIC InnoEnergynek a legújabb, 2016. évi felhívása fenntartható energia projektek témakörökben.
Eseménynaptár
Feb
18
Feb
18
KIC Innoenergy Accelerator HUB program
BAZ megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székháza
Szentpáli u. 1. Miskolc 3525
Feb
22
Feb
23
KIC Innoenergy Accelerator HUB program
Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Szent István u. 10/a. Győr 9021
Feb
24
H2020 Koordinátorok Napja
Brüsszel, Belgium
Társlapok
Címkefelhő

  AAL  agrárium  Akkreditált Technológiai Inkubátor  Amerikai Egyesült Államok  beruházás  biotechnológia  Boros Ilona  CERN  COST  crowdfunding  díjak  egészségipar  energetika  ERC  EU 7. Keretprogram  EUREKA  EUROSTARS  Európai Innovációs és Technológiai Intézet  Európai Unió  felsőoktatási ipari együttműködés  fenntartható fejlődés  Franciaország  gazdasági fórum  gyógyszeripar  gépjárműipar  Horizont 2020  információs és kommunikációs technológia  inkubátor  Innotrends Hungary  innováció menedzsment  innovációs együttműködés  innovációs stratégia  Intelligens Szakosodási Stratégia  Izrael  Japán  Jeney Nóra  jövő internet  klaszter  klímainnováció  kockázati tőke  korai exit  kutatási eredmények hasznosítása  kutatási program  Kuwait  Kína  környezetvédelem  közlekedés  közös projektek  külpiaci terjeszkedés  Marie Skłodowska-Curie Akciók  mentorálás  Nagy-Britannia  nanotechnológia  NATO  nemzetközi együttműködés  nemzetközi megállapodás  Németország  nők a tudományban  OECD  Oroszország  publikáció  pályázati felhívás  regionális  rendezvény  startup  szakemberképzés  Szaúd-Arábia  szellemi tulajdon  tudomány-népszerűsítés  társadalomtudomány  TéT attasé  tőkebefektetés  V4  verseny  élelmiszeripar  építőipar  ösztöndíjak  üzletember találkozó  üzleti lehetőségek  űrkutatás 

Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500