A Hivatal hírei
EUROSTARS 2015
EUROSTARS 2015
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2015. szeptember 8-án 14 és 15.30 óra között pályázati konzultációt szervez az érdeklődők számára a EUROSTARS-program idei második pályázati fordulójához kapcsolódóan, melynek nemzetközi beadási határideje 2015. szeptember 17. 20 óra. A EUROSTARS-program az Európai Bizottság és több tagállam közös programjaként a kutató-fejlesztő KKV-k nemzetközi együttműködésben megvalósuló projektjeit támogatja.
2015. szeptember 01.
Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét bemutatkozó látogatása
Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét bemutatkozó látogatása
2015. augusztus 12-én Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét bemutatkozó látogatáson fogadta a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, Pálinkás József. A magyar-kínai szakmai kapcsolatok lendületét jellemzi, hogy az eszmecserére a zsúfolt bemutatkozó program első heteiben sor került.
2015. augusztus 26.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Az értékteremtő hazai kutatásfejlesztési és innovációs tevékenységet ösztönző felhívások folyamatosan megnyíló pályázati portfóliójából augusztus 25-én megjelent az első három kiírás összesen 71 milliárd forint uniós forrásból finanszírozott támogatási kerettel.
2015. augusztus 25.
Pályázati portfólió
Pályázati portfólió
A kutatói közösség és az innovatív vállalkozások számára megnyíló források célszerű, hatékony és átlátható felhasználásának szakpolitikai koordinációjáért felelős Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal törekvése, hogy fenntartható kutatásfinanszírozási és stratégiailag megalapozott versenypályázati rendszer kialakításával lendületet adjon a hazai kutatás, fejlesztés és innováció új növekedési pályára állításához.
2015. augusztus 25.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Budapest, 2015. július 30. - A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) elnöke - elfogadva a döntést előkészítő szakmai testületek javaslatát - 222 kutatási témapályázat, 101 posztdoktori pályázat, 16 nemzetközi együttműködésben végzett kutatási pályázat valamint 16 publikációs pályázat összesen közel 8 milliárd forint összegű támogatásáról döntött.
2015. július 30.
Pálinkás József
Pálinkás József
Feladat- és nem pénzorientált pályázatokat vár a kutatás-fejlesztési és innovációs források felhasználására a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) – mondta Pálinkás József, a hivatal elnöke az Információs Társadalom Parlamentje rendezvényen Budapesten.

A Magyar Hírlap 2015. június 23-i cikke.
2015. június 23.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) 2015. június, július és augusztus hónapokban egyéni pályázati konzultációs lehetőséget kínál a H2020 program Marie Sklodowska-Curie Akciók (MSCA) Egyéni Ösztöndíjaira pályázni kívánó érdeklődőknek.
2015. június 18.
Hazai KFI hírek
Szenzoralapú forradalom
2015. augusztus 31.
Küszöbön az Internet of Things, az IoT forradalma. Ahhoz azonban, hogy valóban sikeres ökoszisztéma alakuljon ki, amelyben az innovátorok, a gyártók, a szolgáltatók, továbbá a gazdaság minden ága, valamint maguk a végfelhasználók is nyernek, még sok a tennivaló.
Forrás: computerworld.hu
Szeptember 15-éig lehet jelentkezni a finn államelnök által a vállalatok és szervezetek vevőorientált minőségfejlesztési tevékenységének elismerésére 2007-ben alapított Minőség-Innováció nemzetközi pályázatra.
Forrás: hrportal.hu
Mint ismeretes, a JEREMIE-alapok, illetve a Széchenyi Tőkealap is 2015 decemberéig fektethet be tőkét hazai kis- és középvállalkozásokba, elősegítve azok különböző fázisú növekedését. Ez alaponként több milliárd forint értékű tőkét jelent, az SZTA esetében például összesen mintegy 13 milliárdot, amelyből már közel 10 milliárd forint kihelyezésre került. Valamennyi alap jelenleg is épp azon dolgozik, hogy az európai uniós források minél több olyan vállalkozáshoz eljussanak, amelyek esetében hosszú távú értéknövekedéssel és magas jövedelmezőséggel lehet számolni. A decemberi befektetési határidő azonban nem jelenti azt, hogy a vállalkozásoknak már nem kell számolni újabb finanszírozási programokkal.
Forrás: blog.szta.hu
A First Monday a budapesti startup közösség a European Entrepreneurship Foundation (EEF) szervezésében havonta megtartott találkozója. Az EEF accelerátor tanfolyam résztvevői indították útjára a rendezvény-sorozatot három évvel ezelőtt. A First Monday rendezvények azóta alapvető kapcsolatépítő találkozóhellyé nőtték ki magukat, amelyeken kezdő vállalkozások vezetői és leendő startupperek üzleti angyalokkal, kockázati tőkebefektetőkkel és folyamatosan új ötleteket megvalósító vállalkozókkal találkoznak, később pedig jellemzően maguk is vállalkozókedvű befektetőkké válnak. A szeptemberi rendezvény időpontja: 2015. szeptember 7., 18:00-21:00.
Forrás: startupcafe.hu
Nemzetközi KFI hírek
Izrael ismert az innovatív termékek és megoldások területén elért eredményeiről. Az elmúlt évtizedben Izrael kulcsszereplővé vált a nanotechnológiában, az anyagtudományi, orvosi, mobil, védelmi és légiipari, félvezetői és egyéb jelentős ipari szektorokban nyújtott új és létező megoldásaival és eredményeivel.
Az Európai Bizottság ERIC jogi státuszt adományozott az Európai Spallációs Forrás (European Spallation Source, ESS), a svédországi Lund közelében épülő új részecskegyorsító számára. Ezzel az intézkedéssel az EU sok, a nemzetközi szervezetek által élvezett adminisztratív előnyhöz juttatja a létesítményt, ezzel is segítve az infrastruktúra projekt sikeres megvalósítását.
Ismét meghirdeti a hazai közösségi vállalkozásoknak szóló képzési programját, pályázatát az SAP. A szoftvercég olyan közösségi startupok, magánszemélyek, egyesületek jelentkezését várja, amelyek egyedi ötlettel, új koncepcióval enyhítenének társadalmi problémákon. A legjobb ötleteket benyújtók egy négynapos, aktív tréningen vesznek részt, ahol finomítani, véglegesíteni tudják koncepciójukat egy különleges módszertan, az ún. design thinking alapján, és üzleti modellt faraghatnak elképzelésükből. Jelentkezni szeptember 6-áig lehet.
Forrás: insiderblog.hu
Az ITU Telecom World Fiatal Innovátorok Versenye és az Intel keresi azokat az innovatív gondolkodású vállalkozókat, akik tudják, hogyan alkalmazzák a legújabb generációs egykártyás számítógépeket és vezérlőket, társadalmi ügyekben. Nevezési határidő: 2015. szeptember 8.
Forrás: pafi.hu
Habár szigorúan meghívásos alapon működik, azért van lehetőség jelentkezni a 150 befektetőt felvonultató londoni EngageInvestExploit eseményre is. A szervezők olyan cégek jelentkezését várják, amelyek legalább másfél millió angol fontos ”Series A” befektetést keresnek. Jelentkezni augusztus 31-ig az esemény weboldalán lehet. A rendezvény dátuma: november 18.
Forrás: mmklaszter.com
Eseménynaptár
Sep
07
Sep
07
First Monday, September
Design Terminál
Sep
08
EUROSTARS, 2015. évi második pályázati konzultáció
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivata
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 415. terem
Sep
14
Sep
16
Társlapok
Címkefelhő

  AAL  agrárium  Akkreditált Technológiai Inkubátor  Amerikai Egyesült Államok  beruházás  biotechnológia  CERN  COST  crowdfunding  díjak  egészségipa  egészségipar  energetika  ERC  EU 7. Keretprogram  EUREKA  EUROSTARS  Európai Innovációs és Technológiai Intézet  Európai Unió  felsőoktatási ipari együttműködés  fenntartható fejlődés  Franciaország  gazdasági fórum  gyógyszeripar  gépjárműipar  Horizont 2020  információs és kommunikációs technológia  inkubátor  Innotrends Hungary  innováció menedzsment  innovációs együttműködés  innovációs stratégia  Intelligens Szakosodási Stratégia  Izrael  Japán  jövő internet  klaszter  klímainnováció  kockázati tőke  korai exit  kutatási eredmények hasznosítása  kutatási program  Kuwait  Kína  környezetvédelem  közlekedés  közös projektek  külpiaci terjeszkedés  Marie Skłodowska-Curie Akciók  mentorálás  Nagy-Britannia  nanotechnológia  NATO  nemzetközi együttműködés  nemzetközi megállapodás  Németország  nők a tudományban  OECD  Oroszország  publikáció  pályázati felhívás  regionális  rendezvény  startup  szakemberképzés  Szaúd-Arábia  szellemi tulajdon  tudomány-népszerűsítés  társadalomtudomány  TéT attasé  tőkebefektetés  V4  verseny  élelmiszeripar  építőipar  ösztöndíjak  üzletember találkozó  üzleti lehetőségek  űrkutatás 

Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500