Nemzetközi tevékenység
NATO
2009. január 21.
Az RTO struktúra szakmai szintjét az RTO Panelek képezik. A kutatás és technológiafejlesztés teljes spektrumát fedik le a jól elkülönülő témakörökhöz szervezett Panelek.
2009. január 21.
Az RTO struktúra harmadik, gyakorlati szintjét az operatív csoportok (Technical Teams – TTs) képezik. Az RTO Panelek konkrét tudományos és műszaki feladatok meghatározott időtartam alatti végrehajtására hoznak létre operatív csoportokat.
2009. január 21.
A NATO Tudományos Ösztöndíj Program a NATO illetve a Partner országok kutatói mobilitását segítette elő.
2004. október 21.
Az Észak Atlanti Tanács 2003. szeptember 17-én jóváhagyta a Tudományos Bizottság új működési szabályzatát, a hangsúly ennek megfelelően a "Tudomány a Biztonságért" koncepcióra helyeződik.
2004. október 20.
A NATO, s azon belül a Tudományos Program jelentős változáson ment át az 1990-es években: míg azelőtt elsődlegesen a Szövetség tagállamainak tudósai közötti együttműködés fejlesztését szolgálta, addig a hidegháború végével a korábbi Varsói Szerződés tagállamaival való együttműködés lett a fő szempont, megfelelve a NATO azon célkitűzésének, miszerint egy szabadabb és nyitottabb világban a kölcsönös megértést és együttműködést kell fejleszteni.
2003. február 05.
A NATO Kutatási és Technológiai Szervezete (RTO) Alkalmazott Gépjármű Technológiák Panelje 2005 április 25-29 között Budapesten rendezi szimpóziumát „Flow Induced Unsteady Loads and the Impact on Military Applications” címmel.
2003. február 05.
A NATO tagság a biztonság növelése mellett hozzájárul a Magyarország gazdasági fejlődéséhez szükséges kedvező feltételek alakításához is. A nemzetközi kutatási és technológiafejlesztési (KTF) kapcsolataink szempontjából kiemelt helyen szerepel a NATO-val, mint politikai és katonai integrációs szervezettel, valamint annak tagországaival folytatott KTF együttműködés.
2000. szeptember 01.
A hazai védelmi kutatás és fejlesztés jelentős eseménye volt, amikor hazánk NATO-hoz való csatlakozásának folyamatában, 1998 végén meghívást kapott a NATO Kutatási és Technológiafejlesztési Szervezetének tevékenységébe.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500