Nemzetközi tevékenység
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Az NKFI Hivatal idei H2020-rendezvényeinek naptára
A Horizont 2020 keretprogram felhívásaihoz kapcsolódva az NKFI Hivatal idén is több mint 20 tematikus információs napot és konzultációs lehetőséget szervez, hogy elősegítse a hazai szereplők minél nagyobb arányú részvételét és sikerességét az európai forrásokért zajló erős versenyben. A rendezvényeken az NKFI Hivatal munkatársai tájékoztatást és gyakorlati tanácsokat adnak, továbbá válaszolnak a pályázatírás során felmerülő kérdésekre, és mód nyílik a korábbi pályázói tapasztalatok megosztására is.

A rendezvényeken a Nemzeti Kapcsolattartói Hálózat munkatársai – a H2020-tématerületek hazai szakértői – olyan hasznos információkat osztanak a leendő pályázókkal, amelyek elengedhetetlenek az európai versenyben megméretendő projektjavaslatok sikeréhez.

  • A nagyobb létszámú tematikus információs napokon az érdeklődők az új felhívások részletein és a kiíró elvárásain kívül konkrét pályázatértékelői és pályázói tapasztalatokba is betekintést kapnak. A korábbi évek alapján ezek a tájékoztatók fókuszáltabbak lesznek, az adott ágazat valamennyi felhívásának ismertetése helyett egy-egy szűkebb tématerület pályázati lehetőségeire koncentrálnak (pl. az energia területen).
  • A célzottabb, interaktív felkészítést a kiscsoportos formában, maximum 20-25 fő részvételével tervezett intenzív workshopok szolgálják. Ezek a konzultációs lehetőségek azoknak ajánlhatók, akik már egy konkrét projektötletre épülő pályázat benyújtásán dolgoznak. Itt a résztvevők praktikus tanácsokat kapnak, és mód nyílik a pályázatírás során felmerülő konkrét kérdések átbeszélésére is.

Mivel a férőhelyek száma korlátozott, a részvételhez minden esetben előzetes regisztráció szükséges. Az alábbi naptárban – az egyes rendezvények helyén, idején, témáján kívül – nyomon követhető az is, hogy mely programokra lehet már regisztrálni.

 

Eurostars

Energia

H2020 jogi és pénzügyi konzultáció vállalkozások számára
FEB
22
EUROSTARS pályázati konzultációs nap

MÁRC
7
Energia innovációk menedzselése - H2020 energia

MÁRC
9
H2020 jogi és pénzügyi konzultáció vállalkozások számára
A kutató-fejlesztő KKV-k nemzetközi együttműködését támogató EUROSTARS program iránt érdeklődők és a szeptember 15-i határidőre pályázatot benyújtó intézmények részletes és naprakész tájékoztatása.

Az EU kutatási és innovációs Horizont 2020 programjának energia témakörű pályázati kiírásaival kapcsolatos tájékoztatás, hazai finanszírozási lehetőségek és partnerkeresés tapasztalatok áttekintése.

Elektronikus pályázói felület kezelése, költségvetés-tervezés, projektrészvétel szintjei, pénzügyi beszámolás, költségvetés-módosítás, audit az EU kutatási és innovációs keretprogramjában.

Ambient Assisted Living

SC6

H2020 jogi és pénzügyi konzultáció vállalkozások számára
MÁR
10
AAL konzultáció

ÁPR
5

H2020 értékelői fórum

MÁJ
11

H2020 jogi és pénzügyi konzultáció egyetemek és kutatóintézetek számára
Az idős emberek életminőségének javítását segítő, innovatív, infokommunikációs technológia alapú megoldások kidolgozását támogató AAL programmal kapcsolatos tájékoztatás.

Fórum az EU kutatási és innovációs Horizont 2020 programjának keretében benyújtott pályázatok értékelésével kapcsolatos tapasztalatok megvitatására, átadására és a magyar részvétel javítására vonatkozó javasaltok megfogalmazására. A rendezvényt új időpontban hirdetjük meg. Addig türelmüket és megértésüket kérjük.

Költségvetés-tervezés és pénzügyi beszámolás az EU kutatási és innovációs keretprogramjában, különös tekintettel a pénzügyi útmutató április végén közzétett változásaira.

Kutatói karrier

Marie Sklodowska-Curie Actions

Eurostars
MÁJ
25

Kutatói karrier fórum - 10 éves az ERC, 20 éves a Marie Skłodowska-Curie program

MÁJ 30
Marie Skłodowska-Curie Akciók konzultáció

MÁJ
31
EUROSTARS pályázati konzultációs nap
A felfedező kutatásokat támogató Európai Kutatási Tanács (ERC) 10 éves, valamint az Európai Unió kutatói mobilitási programjának, a Marie Skłodowska-Curie programnak 20 éves évfordulója alkalmából közös MTA és NKFIH fórum a kutatói pályázatok

Költségkategóriák és felhasználási lehetőségeik az EU kutatási mobilitás programjában (MSCA program), a juttatások adójogi kérdései.

A kutató-fejlesztő KKV-k nemzetközi együttműködését támogató EUROSTARS program iránt érdeklődők és a szeptember 14-i határidőre pályázatot benyújtó intézmények részletes és naprakész tájékoztatása.
Marie Sklodowska-Curie Actions

Marie Sklodowska-Curie Actions

nanotechnológia
JÚN
16

Horizon 2020 Marie Skłodowska-Curie Akciók (MSCA) – Egyéni ösztöndíj lehetőségek információs nap

JÚN
29

H2020 Marie Skłodowska-Curie Akciók – Egyéni ösztöndíj pályázatírási tréning és konzultáció

SZEPT
20-21

H2020 nano-, gyártás- és biotechnológiai (NMBP) Információs Nap
2017. április 11-én jelentek meg az MSCA egyéni ösztöndíj pályázatok. Rendezvényünkön az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak az ösztöndíj-lehetőségekről, nyertes pályázó segítségével bepillanthatnak a sikeres pályázatírás folyamatába, meghallgathatják egy pályázatértékelő tanácsait.

Pályázatírási tréning és konzultáció egyéni kutatók vagy fogadó intézmények képviselői számára, akik pályázatot kívánnak beadni az EU kutatói mobilitás programjának (Marie Skłodowska-Curie Akciók) 2017-es egyéni ösztöndíjára.

A nanotechnológiák, korszerű anyag- és gyártási technológiák, biotechnológiai alapú ipari folyamatok (NMBP) 2018-2020-as munkaprogramjának új pályázati felhívásai kapcsán az Európai Bizottság szakértőinek előadása, konzorciumépítési lehetőségek megismertetése, problémák megvitatása, tapasztalatcsere és partnerkereső találkozó.
H2020 jogi és pénzügyi konzultáció vállalkozások számára

Widening

Agrár és környezetvédelem
SZEPT
27

H2020 jogi és pénzügyi konzultáció vállalkozások számára

OKT
25

H2020 Widening információs nap

NOV
10

H2020 agrár és környezetvédelmi információs nap
Elektronikus pályázói felület kezelése, költségvetés-tervezés, projektrészvétel szintjei, pénzügyi beszámolás, költségvetés-módosítás, audit az EU kutatási és innovációs keretprogramjában.

A KFI területén gyengébben teljesítő tagállamok felzárkóztatását célzó program (Widening program) pályázati felhívásainak bemutatása, gyakori hibák és jó megoldások ismertetése.

Pályázati felhívások bemutatása, partnerkeresési csatornák megismerése, gyakori hibák és jó megoldások ismertetése.
Marie Sklodowska-Curie Actions

transportation

Energia
NOV
22

H2020 Marie Skłodowska-Curie Akciók információs nap és RISE workshop

NOV
27

Horizont 2020 – intelligens, környezetkímélő és integrált közlekedés információs nap

DEC
12

Energia nemzetközi konzorciumok - H2020 munkaprogram 2018-2020
A kutatói mobilitás program (Marie Skłodowska-Curie Akciók) újonnan megjelent, 2018-2020-as munkaprogramjának bemutatása, hangsúlyozva a magyar kutatók, intézmények számára előnyös változásokat.

Az EU kutatási és innovációs programjának közlekedésfejlesztéssel kapcsolatos, 2018-2020-as pályázati felhívásainak bemutatása, problémák megvitatása, tapasztalatcsere.

A fórum lehetőséget kínál a Horizont 2020 pályázat 2018-2020. évi munkaprogram előkészítő folyamatokkal és a partnerkereséssel kapcsolatos tapasztalatcserére. A résztvevők tájékoztatást kapnak a kapcsolódó és alternatív hazai támogatási lehetőségekről, az önerő finanszírozásáról, valamint nemzetközi pályázatokról.
társadalom
 

 
 
DEC
13

H2020 Biztonságos Társadalmak (Secure Societies) Információs Nap
 

 
 
 
 
"A katasztrófaelhárítás, a kritikus infrastruktúravédelem, a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni küzdelem és a határőrizet" (Biztonságos Társadalmak, Secure Societies) 2018-2020 közötti munkaprogramjának, pályázati felhívásainak bemutatása, partnerkeresési és konzorciumépítési lehetőségek megismertetése, problémák megvitatása, tapasztalatcsere.
 
 
 

Utolsó módosítás: 2017. december 11.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500