Nemzetközi tevékenység
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
II. Ipari vezető szerep

Az Ipari vezető szerep pilléren belüli programok célja, hogy felgyorsítsák a versenyképes európai gazdaságot megalapozó kulcstechnológiai ágazatok fejlődést és innovációját, valamint támogassák az európai KKV-kat abban, hogy világszínvonalú cégekké fejlődhessenek.

 

A pillér három specifikus területet fog át:

A „Vezető szerep az alap és ipari technológiák területén" célzott támogatást nyújt a kutatási, fejlesztési, demonstrációs és ha szükséges standardizálást elősegítő tevékenységekhez az

Ösztönözni kívánják a különböző technológiai területek együttműködését, a társadalomtudományi szempontok figyelembevételét. Minden területen bátorítják a felhasználók projektekbe való bevonását.

A „Kockázatfinanszírozáshoz való hozzájutás" program a hitel- és tőkefinanszírozási eszközökhöz való hozzáférést segíti az innováció-vezérelt cégek és projektek esetében, a fejlesztés különböző szakaszaiban. A COSME program által nyújtott tőkefinanszírozási eszközökkel együtt, azokat kiegészítve, javítja a kockázati tőkéhez való hozzáférés lehetőségeit uniós szinten.

Az „Innováció a KKV-k számára” program a KKV-k igényeihez igazított támogatást nyújt a KKV-k által végzett innováció minden formájához, elsősorban a komoly növekedési potenciállal bíró és a nemzetközi piacra való kilépésre kész cégeket.

 

4._kep_ivsz

Utolsó módosítás: 2017. december 20.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500