Nemzetközi tevékenység
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Berlinben is bemutatkozott a Startup Campus
Hét hazai egyetemi város és London után Berlinben ért véget az NKFI Hivatal támogatásával indított Startup Campus roadshow-ja. A rendezvény nyitóelőadásában Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke a hazai innovációs ökoszisztéma fejlesztésének eddigi eredményein kívül beszámolt a Millenárison létrejövő multifunkciós közösségi központ, a Startup Campus Budapest koncepciójáról is.

Pálinkás József, aki a Startup Campus fővédnökeként a berlini rendezvény kerekasztal-beszélgetésén is részt vett, elmondta: az új típusú visszatérítendő források, kockázati tőkeprogramok esetében is kiemelten fontos, hogy valóban perspektivikus, a versenyképességet ösztönző és értékteremtő programok jussanak forrásokhoz. Az ökoszisztéma-építés újabb mérföldköveként említette a Millenáris két épületében helyet kapó Startup Campus Budapest projektet, amely oktató és vállalkozásfejlesztési szolgáltatásaival, közösségi irodáival, rendezvényhelyszíneivel maga is inspirációt ad majd a különböző generációk innovatív ötleteinek.

Pálinkás József előadása letölthető itt: Inspiring smart innovation (PDF 1090 KB)

 

Pálinkás József (NKFIH) nyitóelőadása
Pálinkás József (NKFIH) nyitóelőadása

Kerekasztal-beszélgetés a rendezvényen
Kerekasztal-beszélgetés a rendezvényenStartup_Campus_Budapest_plan
 Látványterv a jövőről – Startup Campus Budapest

A Startup Campus határokon átnyúló programjának célja, hogy ösztönözze az egyetemeken születő innovatív ötletek kibontakozását, szakmai mentorálással segítse a fiatal innovátorokat, a magyar és kelet-közép-európai startupok globális piacra lépését. A startup-versennyel egybekötött programsorozatnak köszönhetően az elmúlt két évben több mint kétezer fiatal 250 vállalkozói projektje került reflektorfénybe, idén pedig ötven innovatív vállalkozás mutatkozhatott be. Ami ennél is fontosabb: szoros együttműködés és közös gondolkodás indult el a helyi inkubátorok, egyetemek és a városvezetés, valamint hazai és helyi nagyvállalatok között az innovációs ökoszisztéma fejlesztéséért. A szervezők és a szakmai zsűri minden helyszínen számos olyan ötlettel találkozhattak, amelyek alkalmasak lehetnek a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő országos szinten elérhető befektetési (inkubációs, magvető, növekedési) tőkeprogramjaira.

Utolsó módosítás: 2017. július 17.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500