Nemzetközi tevékenység
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Fenntartható Energia Hét 2017. június 19-25. között, Brüsszelben és Európa-szerte
Az Európai Bizottság az energiaügyi, illetve a vállalkozásokat támogató igazgatóságainak támogatásával 2017. június 19-25. között rendezi meg a Fenntartható Energia Hét rendezvénysorozatot, melynek idei jelmondata: ’Tiszta energiát minden európainak!

Az idei jelmondat arra utal, hogy az Európai Bizottság 2016. november 30-án mutatta be az úgynevezett Téli Energia Csomag című javaslatot, amelynek középpontjában a tiszta energiafelhasználás áll. Az Európai Unió energiapolitikai céljainak elérése érdekében a csomag fontos változásokat tartalmaz a megújuló energiatermelésre vonatkozóan, valamint kiemelten kezeli az energiahatékonyság kérdését: 2030-ra kötelezné a tagállamokat a 30%-os energiahatékonysági cél elérésére. A csomag összes dokumentuma itt érhető el.

A 2006. óta minden évben megrendezett programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható energiagazdálkodás fontosságára, a megújuló energia felhasználásában rejlő lehetőségekre, az energiahatékonyság növelésének előnyeire.

A rendezvénysorozathoz a szokásos módon várják helyi kezdeményezések kapcsolódását:

’Energia Nap’ szervezésével, az EUSEW konferenciához tartozó szekció szervezésével, vagy díjakat megpályázva a négy meghirdetett kategória egyikében.

Bővebb információ a rendezvény honlapján: http://eusew.eu/

Utolsó módosítás: 2017. február 16.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500