Nemzetközi tevékenység
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Módosul az ERC-pályázatok kiemelkedő kutatóinak kiírt hazai program
Az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) a kezdő kutatóknak szóló Starting Grant (StG) és a karrierépítő kutatóknak meghirdetett Consolidator Grant (CoG) pályázati típusok esetében is módosította az ismételt benyújthatóság feltételeit. Emiatt az NKFI Hivatal szintén módosította azt pályázati felhívását, amely az ERC pályázatokon megfelelő minősítést elért, de támogatásban nem részesült projektek újbóli megmérettetéséhez nyújt hazai forrásból támogatást.

Ennek értelmében az NKFI Alap terhére meghirdetett ERC_HU_15 pályázati felhívás Átsegítő Alprogramjára két módon lehet pályázni:

  • olyan projekttel, amely az ERC StG vagy CoG pályázat második körébe jutva „B” minősítést kapott, és az ERC minősítés kiadásától számított egy éven belül nem tud új pályázatot benyújtani (pl. adminisztratív tiltás miatt, vagy mert az ERC minősítés kiadása és a következő benyújtási időpont közötti idő rövidebb, mint egy év), 
  • vagy olyan projekttel, amelynek vezetője korábban ERC pályázaton támogatást nyert, de a következő pályázati felhívásra adminisztratív okok miatt nem adhatott be pályázatot, mivel az adott időszakban ERC pályázati értékelőnek (Panel Member) kérték fel, ami kizárta őt a lehetséges ERC-pályázók köréből.

Részletes információ: Pályázati felhívás az Európai Kutatási Tanács (ERC) kutatók számára meghirdetett pályázataihoz kapcsolódó hazai támogatások tárgyú pályázathoz (ERC_HU_15)

Utolsó módosítás: 2016. január 21.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500