Nemzetközi tevékenység
Nemzetközi hírek, események
2012. augusztus 17.
Támogatási döntés született a 2012. május 15-ig beérkezett projektek esetében a ”Pályázat az EUREKA Programban való magyar részvétel támogatására” című (EUREKA_HU_12 kódszámú) kiírás keretében.
2012. augusztus 13.
Meghívó a Magyar Tudományos Akadémia és a Nemzeti Innovációs Hivatal együttműködésében 2012. augusztus 27-én, hétfőn 10 órakor az MTA Nagytermében (1051 Budapest, Széchenyi tér 9.) tartandó Nemzeti ERC Információs Napra.
2012. július 24.
Újító technológiák, termékek és szolgáltatások üzleti seregszemléje a Nemzeti Innovációs Hivatalban

A Nemzeti Innovációs Hivatal, amely a hazai vállalati szektor legfőbb tudásközvetítője, projektgeneráló műhelybeszélgetés-sorozatot indít a legígéretesebb hazai innovatív, piacképes termékek és technológiák bemutatására. Az „Irány kelet!”mottóval meghirdetett üzleti seregszemlére azon hazai, elsősorban kis- és közepes vállalkozások jelentkezését várjuk, amelyek innovatív technológiákat reprezentáló projektjeik piaci bevezetését kínai tőke bevonásával tervezik megvalósítani a közeljövőben.
2012. június 19.
2012. június 8-án került sor a Magyar-Francia Kormányközi TéT Vegyes Bizottság 19. ülésére Budapesten. Az eseményen magyar részről Dr. Kovács Ildikó, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) Külkapcsolatok Főosztályának vezetője, Dr. Győr Miklós, a NIH osztályvezetője, Csirikusz Gábor tanácsos, a NIH kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős referense, továbbá Mányi István, a Külügyminisztérium vezető-főtanácsosa vett részt.
2012. június 14.
2012. június 7-én a Nemzeti Innovációs Hivatalban tartottuk meg az első Magyar-Ecuadori TéT VB ülést. Az eseményen magyar részről Dr. Kovács Ildikó, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) Külkapcsolatok Főosztályának vezetője, Dr. Győr Miklós, a Nemzetközi Osztály vezetője, illetve a Külügyminisztérium képviselője Dr. Pólyi Csaba vett részt.
2012. május 24.
A Nemzeti Innovációs Hivatal társadalmi egyeztetést tartott a kétoldalú kutatási program programterületeinek, prioritások megvitatására.

A rendezvény időpontja: 2012. május 24, (csütörtök), 13:30-15:00 (regisztráció 13:00-tól)
Helyszín: Nemzeti Innovációs Hivatal, 1061 Budapest, Andrássy út 12, Nagyterem (térkép)
2012. május 09.
2012. május 4-5-én Orbán Viktor miniszterelnök kíséretében népes magyar kormányzati-üzleti delegáció tárgyalt Asztanában, Kazahsztánban. A Nemzeti Innovációs Hivatalt Dr. Mészáros György elnök képviselte a delegációban.
2012. április 25.
A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), a Magyar Tudományos Akadémiával (MTA) és a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal (HITA) együttműködve műhelytanácskozást tartott „Üzleti lehetőségek a CERN-ben és más nemzetközi K+F létesítményeknél” címmel 2012. április 18-án. A rendezvényen, melynek a HITA adott otthont, mintegy 70 szakember vett részt.
2012. április 16.
A rendezvény helyszíne: Budapest Marriott Hotel, 1052 Budapest, Apáczai Csere János u. 4.
A rendezvény időpontja: 2012. június 18-22.
2012. április 04.
Az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) a világ legnagyobb részecskefizikai kutatóközpontja, amelynek Magyarország is tagja. A CERN a tudomány egyik fellegvára, amely egyrészt a világot alkotó anyagokról, az elemi részecskék természetéről és az univerzum keletkezéséről tár fel és közvetít ismereteket, másrészt olyan intézmény, amelyben jelentős, az élet más területein hasznosuló eredmények születtek (pl. World Wide Web) és születnek napjainkban is. A magyar kutatók aktívan bekapcsolódnak a CERN számos kísérletébe, és a Nagy Hadronütköztető (LHC) projektjeiben több ponton kulcsszerepet töltenek be.
2012. április 02.
A rendezvény helyszíne: Kölcsey Központ, 4026 Debrecen, Hunyadi u. 1-3.
A rendezvény időpontja: 2012. április 16-19.
2012. március 27.
A nagysikerű nemzetközi eszmecserét a Nemzeti Innovációs Hivatal szervezte 2012. március 21-22-én, helyszínét a Nemzetgazdasági Minisztérium biztosította. A kétnapos Magyarország - Latin-Amerika Fórum egyik meghatározó programja a latin-amerikai országokkal való kutatás-fejlesztési és innovációs együttműködés megerősítését célzó Tudományos Együttműködési Fórum volt. Az eseményen nyolc latin-amerikai (Argentína, Brazília, Chile, Kuba, Ecuador, Guatemala, Mexi-kó és Uruguay) ország képviseltette magát, közülük hat ország nagyköveti szinten.
2012. március 08.
Az Európai Bizottság az elmúlt év végén tette közzé a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó Horizon 2020 Kutatatási és Innovációs Keretprogram Európai Parlamenti és Tanácsi rendelet-tervezetének szövegét. A szövegtervezet véleményezését a tagországi kormányzatok kutatásért, fejlesztésért és innovációért (KFI) felelős intézményei a Dán Elnökség által megszabott menetrend szerint kezdték meg.

A magyar vélemények és javaslatok összegyűjtését és egységes szerkezetbe foglalását a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) közreműködésével a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) koordinálja.

Annak érdekében, hogy a folyamatban lévő véleményezési, javaslattevő munka megfelelően tükrözze a magyar KFI szektor érdekeit és elvárásait a tervezett Horizon 2020 programmal kapcsolatban, a NIH és az NGM nemzeti on-line konzultációt kezdeményez a tárgyban.

A vélemények minél teljesebb megismerése érdekében a NIH honlapján (www.nih.gov.hu) on-line konzultációs lehetőséget biztosítunk a szakmai közönség részére véleményük és javaslatuk megfogalmazására. A Horizon 2020 Keretprogram dokumentumaival kapcsolatos észrevételeket és javaslatokat a h2020@nih.gov.hu email címre várjuk.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500