Pályázatok
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Támogató KFI szakpolitikai véleményt kapott projektjavaslatok a GINOP-2.1.6-16 – Exportképes innovatív termékek fejlesztésének támogatása az innováció vezérelt exportbővítés érdekében c. felhíváshoz a 2. fordulóban

Az uniós forrásból meghirdetett GINOP-2.1.6-16 konstrukció célja a hazai vállalkozások KFI tevékenységének ösztönzése annak érdekében, hogy bővüljön azok házon belüli termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztési aktivitása, és mindez új, exportképes termékek, szolgáltatások és technológiák kifejlesztését eredményezze. A pályázatot kiíró Irányító Hatóság a pályázatok beadásának feltételéül szabta, hogy a pályázó rendelkezzen az NKFI Hivatal támogató KFI szempontú szakpolitikai véleményével.

A felhívás második körében a 2017. június 20-i beadási határidőig 1 projektjavaslat érkezett be KFI szempontú szakpolitikai véleményezésre az NKFI Hivatal elektronikus rendszerén keresztül, mintegy 383,5 millió forint támogatási igénnyel. A pályázati kiírásban rögzített értékelési szempontok alapján a projektjavaslatot először anonim szakértők véleményezték, majd értékeléseik alapján az eljárásrendnek megfelelően kijelölt 4 tagú szakértői csoport (Irányító Testület) a benyújtott projektjavaslatra támogató szakpolitikai vélemény kiadását javasolta az NKFI Hivatal elnökének. A projektgazda ennek birtokában nyújthatja be pályázatát a felhívást kezelő Irányító Hatósághoz.

A pályázati felhívás teljes keretösszege 5 milliárd forint, amelyből az első értékelési szakasz szakpolitikai véleményezése során 2 projektjavaslat 868,6 millió forint összegű igénye kapott támogató szakpolitikai véleményt. A fennmaradó keretösszegre a következő értékelési szakaszban pályázók az erre szolgáló elektronikus felület újranyitása után nyújthatnak be további projektjavaslatokat szakpolitikai véleménykérésre az NKFI Hivatalhoz.

Sorszám
A szakpolitikai véleményt kérő neve
Projektjavasaslat címe (megnevezése)
Projektjavaslat javasolt támogatási összege (Ft)
1.
Lakics Gépgyártó Kft.
Többcélú optimalizálási eljárások fejlesztése és validálása alacsony szélsebesség mellett és sziget üzemben is működő alternatív energiatermelő berendezés robusztus és karbantartásmentes üzemeltetéséhez az energiabiztonság növelése érdekében
383 502 000
Utolsó módosítás: 2017. szeptember 27.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500