A Hivatal
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Novum az innovációról
A Magyarország KFI rendszereit átvilágító független szakértők ajánlásairól is beszámolt a Duna Televízió Novum című műsora. A magazinműsor összeállításában megszólal az Európai Bizottság kutatásért és innovációért felelős főigazgatója, a szakértői panel elnöke és az NKFI Hivatal elnöke is.

 

Elismerik a hazai kutatás-fejlesztési és innovációs rendszer folyamatban lévő átalakítását az EU által felkért független szakértők, akik jelentésükben rámutattak, hogy a terület valódi, strukturális megújulása változást hozhat a gazdaságban is a magyar tudományos kiválóság és az innovatív, nemzetközi vállalatok jelenlétének kiaknázásával és az állami K+F ráfordítás fenntartható növelésével.

A Horizont 2020 program Szakpolitika Támogató Eszköz (Policy Support Facility, PSF) keretein belül megvalósuló független szakértői értékelési folyamat (Peer Review) az Európai Bizottság új kezdeményezése, amely a tagállamokat a kutatási, fejlesztési és innovációs szakpolitikák tervezésében, megvalósításában és értékelésében támogatja,amelyhez az NKFI Hivatal jogelőd szervezete csatlakozott 2014 végén. Az önkéntes alapon elindítható folyamat az érintett tagállamok döntéshozóit támogatja KFI szakpolitikájuk alakításában, továbbfejlesztésében, tanácsokkal szolgál a nemzeti KFI stratégiák, programok és intézményrendszer értékelésében és a fejlesztendő kulcsterületek azonosításában.

Korábbi híradások az elemzés következtetéseiről és a folyamat egyes állomásairól:

Letölthető dokumentumok:

Utolsó módosítás: 2016. október 11.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500