Hírek, események
Nemzetközi képzés
2017. november 02.
Az Európai Bizottság stratégiai célja az európai ipar digitalizálásának (DEI) előmozdítása, melynek keretében ösztönözni kívánja a digitális innovációs központok (Digital Innovation Hubs (DIH)) fejlődését, nemzetközi együttműködését, a különböző régiókban és szakterületeken kialakult jó gyakorlatok megosztását.
2017. február 15.
A JRC felsőoktatási intézmények számára írt ki felhívást közös doktori programok indítására. Beadási határidő: 2017. március 15.
2017. február 15.
A Karlsruhé-ban optikai és fotonikai képzést nyújtó intézmény mesterképzést hirdetett. A legtehetségesebb diákok számára ösztöndíj program áll rendelkezésre.
2017. január 12.
Az EASME webináriumot szervez, amelyben ötletekkel szolgál arra, hogyan fejleszthető az uniós projektekben előírt kommunikációs tevékenység.
2016. szeptember 22.
A webinar alapvető áttekintést ad arról, hogy miképpen kezeljük a szellemi tulajdonnal kapcsolatos kérdéseket, egyben felhívja a figyelmet az FP7 és a H2020 program e területtel kapcsolatos gyakori buktatóira és nehézségeire.
2016. szeptember 21.
Az építőipari ágazat szakemberei (építészek, mérnökök, ingatlangazdálkodási menedzserek) számára két, uniós finanszírozású projekt is ajánl a készségek fejlesztésére irányuló képzési programot.
2016. augusztus 26.
A két napos tréning áttekinti a zöld mobilitást támogató legkorszerűbb technológiákat és jövőbeni trendeket. A jelentkezőktől rövid motivációs levelet és az érdeklődési területük megjelölését várják.
2016. augusztus 17.
Az európai innovatív, kutatás-fejlesztési tevékenységet végző kis- és középvállalkozások versenyképességét segítő EUROSTARS Program a 2016. szeptember 15-i nemzetközi beadási határidőhöz kapcsolódva nemzetközi webinart és hazai pályázati konzultációt szervezett a pályázók és érdeklődők számára a program népszerűsítése és a pályázatok számának növelése érdekében.
2016. február 10.
A Journey Európa legnagyobb klímainnovációs nyári egyetemi programja, ahol minden évben közel 300 diáknak nyílik lehetősége arra, hogy a kurzus alatt a klímainnováció területén tudást és tapasztalatot szerezzen a klímakutatás és vállalkozásfejlesztés legjobb szakembereitől - mindezt különböző európai helyszínen nemzetközi, inspiráló környezetben. Jelentkezési határidő: március 1.
Forrás: klimainnovacio.hu
2015. augusztus 28.
Ismét meghirdeti a hazai közösségi vállalkozásoknak szóló képzési programját, pályázatát az SAP. A szoftvercég olyan közösségi startupok, magánszemélyek, egyesületek jelentkezését várja, amelyek egyedi ötlettel, új koncepcióval enyhítenének társadalmi problémákon. A legjobb ötleteket benyújtók egy négynapos, aktív tréningen vesznek részt, ahol finomítani, véglegesíteni tudják koncepciójukat egy különleges módszertan, az ún. design thinking alapján, és üzleti modellt faraghatnak elképzelésükből. Jelentkezni szeptember 6-áig lehet.
Forrás: insiderblog.hu
2014. szeptember 24.
Az ösztöndíj bármely tudományterületen végzett magyar hallgatók számára azt a lehetőséget kínálja, hogy német felsőoktatási intézményben mester- vagy egyéb graduális képzésen vegyenek részt a német végzettség megszerzése céljából. Az ösztöndíj megpályázható a hazai graduális szintű képzés csak első vagy csak második évének németországi elvégzésére is, ekkor azonban a végzettség a hazai intézményben kerül megszerzésre. Pályázati határidő: november 15.
Forrás: pafi.hu
2014. július 18.
A napokban megkezdődött Pekingben a “Távközlési magvak a jövőnek” tanulmányút, amelynek keretében tizenegy magyarországi egyetemi hallgató és oktató tanulmányozhatja két héten keresztül a legfejlettebb távközlési technológiákat, ezen belül a következő generációs – LTE és 5G – mobilhálózatokat a Huawei negyvenezer főt foglalkoztató shenzheni központjában. A fiatalok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről (BME), a győri Széchenyi István Egyetemről (SZE) és a Budapesti Corvinus Egyetemről kerültek be a programba.
Forrás: minuszos.hu
2014. május 07.
2014. június 24-ig lehet pályázni a Francia Nemzeti Kutatóintézet (ANR) @RAction ("Accueil de Chercheurs de Haut Niveau") felhívására. Doktorátussal rendelkező kezdő és tapasztalt kutatók jelentkezését várják.
2014. május 07.
A Prometeo Project egy olyan kezdeményezés, melyet az ecuadori kormány indított, melynek célja a kutatás, az oktatás és a tudás megerősítése és elősegítése. A program egy olyan oktatási és kutatási program, amely olyan külföldi szakemberek jelentkezését várja, akik a saját szakmai területükön nagy tapasztalattal rendelkeznek a következő területeken.
2014. március 04.
A Nemzetközi Visegrád Alap és a tajvani Nemzeti Tudományos Tanács közös ösztöndíj programot indít. A program célja, hogy a V4 országok PhD hallgatói és poszt-doktori kutatói részére tanulmányi és kutatási lehetőséget biztosítson Tajvanon.
2014. február 17.
Az EU-Japan Centre meghosszabbította a jelentkezési határidőt az idén 50. alakalommal megrendezett Human Resources Training Programme - Japan Industry Insight című képzésére. A meghosszabbított jelentkezési határidő: 2014. március 6. A képzés kis- és középvállalkozások számára ingyenes, illetve az Európai Bizottság 3000 euróig terjedő ösztöndíjaira is pályázhatnak.
Forrás: enterpriseeurope.hu
2014. február 12.
A RIKEN Agykutató Intézet (BSI), mint a legnagyobb Japán kutatóintézet hálózat tagja, pályázatot hirdet nyári gyakornoki képzésre és egyhetes intenzív tanfolyamra. A programokra az idegtudomány területéről várják a fiatal kutatók jelentkezését. A korábbi évek tapasztalata alapján a tudományos képzésekre várhatóan a pályázók hatodát tudják majd fogadni, mintegy 45 fiatal külföldi kutatót.
2014. január 08.
A SCIEX Ösztöndíj a Svájci Hozzájárulás részét képező olyan támogatási eszköz, mely bármely olyan, az EU 10 tagállamából (BGR, CZE, HUN, LTU, LVA, POL, ROU, SVK, SVN, SVJ) érkező kutatókat támogat minden tudományág területéről, akik svájci kutatókkal, svájci kutatóintézetben folytatnák kutatásaikat.
2013. szeptember 10.
A németországi felsőoktatáshoz vagy művészeti területhez fűződő kapcsolatok fenntartásának valamint új kapcsolatok felépítésének érdekében erre a programra azok az egykori DAAD ösztöndíjasok pályázhatnak, akik a "Kutatói ösztöndíj doktoranduszoknak és fiatal kutatóknak" programon vagy "Graduális tanulmányi ösztöndíj bármely tudományterület számára" programon vagy "Graduális tanulmányi ösztöndíj művészek és építészek számára" programon részt vettek, amennyiben az eredeti ösztöndíjuk hat hónapnál hosszabb időre szólt. Egykori NDK-beli ösztöndíjasok is pályázhatnak, akik legalább egy évet tanultak az NDK-ban.
Forrás: pafi.hu
2013. július 01.
Bukaresttől két órányira a környék első startup iskoláját szervezik meg. Alakul a romániai startup élet is, illetve a Kárpát Medence lehet egyszer a helyi, lokális Szilicium-Völgy.
Forrás: insiderblog.hu
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500