Hírek, események
Hazai ösztöndíjak
2016. május 05.
A Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált, közhasznú Manager Képzés Alapítvány, elsősorban a gazdasági, a műszaki és a természet-tudományi felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló tehetséges hallgatók kiválasztását és menedzsment ismereteinek bővítését, gyakorlatban történő alkalmazását hivatott elősegíteni. Ezért az Alapítvány Kuratóriuma a "Harsányi István-díj" (és a velejáró kutatási ösztöndíj) elnyerésére a 2016. évben ismételten pályázatot ír ki, 35 év alatti fiatalok részére.
Forrás: innovacio.hu
2015. június 10.
A NOVOFER Alapítvány Kuratóriuma idén is meghirdette ösztöndíjpályázatát innovatív fiatal kutatók, mérnökök, vezetők, ígéretes tudományos diákköri munkát végző hallgatók és középiskolai tanulók számára. Az elismeréseket a Magyar Tudományos Akadémia Felolvasótermében adták át 2015. június 5-én.
Forrás: mta.hu
2015. június 10.
Június 15-ig lehet jelentkezni a Magyar Telekom innovációs laborja, a Kitchen Budapest (KIBU) júliusban induló Talent programjába. A KIBU minden évben kétszer tehetséges és elkötelezett fiatalok jelentkezését várja 3-5 fős csapatokban. Félévente a legjobb 4-5 ötlet kerül csak be az intenzív 6 hónapos ösztöndíjprogramba. Az új program július elején indul, amit a decemberi KIBU Demo Day zár.
Forrás: kreativ.hu
2015. május 14.
A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottsága 2015. évre is meghirdeti SZAB pályadíját a határon innen és túli régióban folyó tudományos kutatómunka ösztönzése céljából. Az MTA SZAB a dél-alföldi tudományos élethez kapcsolódóan média pályázatot is hirdet. A SZAB pályázatok beküldési határideje 2015. szeptember 21. (hétfő), a SZAB média pályázat beadása 2016. január 20.
Forrás: u-szeged.hu
2015. február 24.
alkalommal hirdeti meg a Magyar Tudományos Akadémia a fiatal kutatók támogatására hivatott Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat. Célja, hogy bármely tudományterület, illetve tudományág 45 évnél fiatalabb képviselőit támogassa tudományos munkájukban vagy azzal egyenértékű, a kutatási témájukban létrehozott alkotás elkészítésében, valamint az MTA doktora cím elnyerésére való felkészülésben.
Forrás: mta.hu
2015. február 11.
A NOVOFER Alapítvány Kuratóriuma kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, a kamarák, a műszaki és természet-tudományi egyesületek, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek ill. szövetségek vezetőit továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakembereket, hogy jelöljék „Docler Holding Új Generáció" Gábor Dénes Ösztöndíjra azokat az általuk szakmailag ismert, 1979. december 31. után született, magyar állampolgársággal rendelkező, kreatív, az innovációt aktívan művelő (kutató, mérnök, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakembereket.
Forrás: novofer.hu
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500