A Hivatal
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Video-, rádióriportok
Videoriportok

Már lehet pályázni az idei Magyar Innovációs Nagydíjra

Meghirdették az idei Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot. A díjjal hagyományosan az év legjelentősebb műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítményét ismerik el. Öt kategóriában várják a jelentkezőket. Interjú Zettwitz Sándor ügyvezető igazgatóval (77 Elektronika Műszeripari Kft.), Pálinkás József elnökkel (Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal) és Pakucs János tiszteletbeli elnökkel (Magyar Innovációs Szövetség)
M1 - Híradó M1 19:30 - 2017.11.23.

Hárommilliárd forintot fordítanak az Élvonal - Kutatói Kiválósági Programra

Hárommilliárd forintot fordítanak az Élvonal kiválósági programra. 12 kutatócsoport nyert támogatást egyenként több százmillió forintot. Beszélgetés Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
M1- Ma reggel - 2017.11.15.

Milyen programokkal támogatja a magyar kutatókat a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal?

Interjú Szigeti Gyulával, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kutatásfejlesztésért felelős elnökhelyettesével a kutatók külföldi tapasztalatszerzésének és a nemzetközi együttműködések támogatásáról.
M5 - 2017.11.03.

27. alkalommal hirdették meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt

Fiatal feltalálóknak és tudósjelölteknek hirdetnek versenyt. Olyan középiskolások és egyetemisták jelentkezhetnek, akiknek eredeti, ötletes és persze megvalósítható találmányuk van. November végéig várják a pályázatokat.
M5 - Novum - 2017.10.28.

Mit takar az okosváros fogalma?

A Smart City Forum 2017 konferencián az okosvárosok megvalósításának különböző aspektusait, többek között az állami szerepvállalást, a szakmai újdonságokat, az együttműködési lehetőségeket, az önvezető autók jövőjét elemezték és vitatták meg a szakemberek a városi élet fejlesztésében fantáziát látó cégek és az önkormányzatok képviselőiből álló hallgatóság előtt. az okosvárosokról.
M5 - Novum - 2017.10.28.

Egy verseny keretein belül keresik az ország legtehetségesebb ifjú tudósait

Fiatal feltalálóknak és tudósjelölteknek hirdetnek versenyt. Olyan középiskolások és egyetemisták jelentkezhetnek, akiknek eredeti, ötletes és persze megvalósítható találmányuk van. November végéig várják a pályázatokat.
DUNA TV - HÍRADÓ M1 12:00 - 2017.10.05.

Meghirdették a 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Versenyt

Fiatal feltalálóknak és tudósjelölteknek hirdetnek versenyt. Olyan középiskolások és egyetemisták jelentkezhetnek, akiknek eredeti, ötletes és persze megvalósítható találmányuk van. November végéig várják a pályázatokat.
M5 - KULTURÁLIS HÍRADÓ - 2017.10.04.

Keresik az ország legtehetségesebb ifjú tudósát

Fiatal feltalálóknak és tudósjelölteknek hirdetnek versenyt. Olyan középiskolások és egyetemisták jelentkezhetnek, akiknek eredeti, ötletes és persze megvalósítható találmányuk van. November végéig várják a pályázatokat.
M1 - HÍRADÓ M1 19:30 - 2017.10.04.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a világ fejlett részén minden harmadik betegség valamilyen agyi megbetegedéssel hozható összefüggésbe

A Nemzeti Agykutatási Program zárókonferenciája.
M5 - NOVUM - 2017.09.10.

Milyen, és mennyi pénzt osztott ki felfedező kutatásokra a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal?

Több mint négyszáz kutató és kutatási projekt nyert összességében 11,5 milliárd forintot meghaladó támogatást a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal felfedező kutatásokat ösztönző programjaiban. Ráadásul a támogatások negyven százalékát negyven év alatti fiatal kutatók nyerték el. Interjú Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
M1 - MA REGGEL - 2017.07.17.

Gyakorlati tanácsokat adott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a Horizont 2020 programra pályázóknak

Az adásban megszólal Ürge-Vorsatz Diána, klímakutató (Éghajlat-változási Kormányközi Testület), Erdő Sándor, ügyvezető (Erdő Pharma Kft.) és Csuzdi Szonja, főosztályvezető (Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal).
M5 - Novum - 2017.07.02.

Közgyűlést tartott a Magyar Innovációs Szövetség

Interjú Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatóval (Mol), Pálinkás József elnökkel (NKFI Hivatal) és Szabó Gábor elnökkel (MISZ)
M5 - Novum - 2017.06.04.

Kiosztották az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

Több kiemelkedően tehetséges fiatalt díjaztak az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen. A húsz év alatti tudósjelöltek saját maguk által készített műszaki találmányokat és természettudományos újításokat mutattak be. A legjobbak többletpontot kapnak az egyetemi felvételin, és a fiatal tudósok európai versenyén képviselhetik Magyarországot. Beszélgetés Pakucs János tiszteletbeli elnökkel (Magyar Innovációs Szövetség) és Monszpart Zsolt innovációs és általános elnökhelyettessel (NKFI Hivatal).
m1 - Híradó M1 23:00 - 2017.05.24.

A modern gazdaságban újítás, újdonság, innováció nélkül nem tudnak talpon maradni a vállalkozások

Ma a modern gazdaságban újítás, újdonság, innováció nélkül nemhogy növekedni nem tudnak a vállalatok, de talpon sem tudnak maradni. Jól érzi az ágazat jelentőségét a magyar kormány is, amely több százmilliárd forintot fordított kutatás-fejlesztésre. Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke az M1 Ma reggel c. műsorában.
m1 - Ma reggel - 2017.05.03.

Hazánk lett a molekuláris gyógyászat és a termelésinformatikai kutatások új európai központja

Az összeállításban megszólal Monostori László, professzor (MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet), Robert-Jan Smits, kutatásért és innovációért felelős főigazgató (Európai Bizottság), Martinek Tamás, rektorhelyettes (Szegedi Tudományegyetem) és Pálinkás József, elnök (Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal)
M5 - Novum - 2017.04.23

Két magyar kiválósági program indult el, melyek szív- és érrendszeri betegségek diagnosztikájával, illetve logisztikai rendszerek fejlesztésével foglalkozik

Elindult az a két magyar kiválósági program, amely szív- és érrendszeri betegségek diagnosztikájával, valamint logisztikai rendszerek fejlesztésével foglalkozik. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke azt mondta, óriási siker, hogy az unió a 17 pályázó országból 2 magyar programot is támogatott. Hozzátette, hogy a kutatások összesen 8 milliárd forint támogatást nyertek, amelyet a kormány további 14 milliárd forinttal támogatott.
M1 - HÍRADÓ M1 16:00 - 2017.04.11.

Átadták a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázat elismeréseit az Országgyűlés épületében

Összeállítás az Innovációs Nagydíj átadásáról
ECHO TV - HÍRADÓ 18:00 - 2017.03.29.

Március végétől igényelhetnek támogatást a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztésre és innovációra

Összeállítás Pálinkás József, elnök (NKFI Hivatal), Barabás Tamás ügyvezető (ProjectMine Gazdasági Tanácsadó Kft.), Szántódi-Fejes Katalin pályázati szakértő (EU Pályázati Iroda) és Galla Gábor ügyvezető igazgató (RiverRide Kft.) részvételével.
m1 - Profit7 - 2017.03.15

Magyarul a hazai kutatás-fejlesztésről

Mennyi forrást biztosít ma Magyarország a kutatás-fejlesztés ösztönzésére, és mik a távlati célok? Kik és hogyan döntenek a versenypályázati rendszerben finanszírozott projektekről, programokról? Milyen új pályázati felhívásokra számíthatunk a közeli jövőben? Mitől lesz még versenyképesebb a magyar innováció? Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke Baló György kérdéseire válaszolt az RTL Klub műsorában.
RTL Klub - Magyarul Balóval - 2017.03.10.

Kutatás-fejlesztés és innováció a hazai versenyképességért

Pálinkás József NKFIH-elnök az M1 Ma reggel c. műsorának nyilatkozott arról, miként járul hozzá a hazai KFI finanszírozás a versenyképesség erősítéséhez.
m1 - Ma reggel - 2017.03.07

  
Rádióriportok

Az első alkalommal meghirdetett pályázaton 12 csoport nyert támogatást munkájához az NKFI Hivatalnál

Az első alkalommal meghirdetett Élvonal kiválósági programban 12 csoport nyert támogatást munkájához.
Kossuth Rádió - Krónika 16:00 - 2017.11.15.

Hogyan jelenik meg a kutatásoknál az állam és a piac?


Beszélgetés Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
InfoRádió - Aréna - 2017.11.14.

A tesztelések után munkára kész az első szuperlézer a szegedi lézerközpontban

Először mutatták be működés közben a szegedi ELI lézerközpontban világon egyedülálló Terahertzes pumpalézert és a közép-infravörös lézerrendszert, amelynek a tesztüzeme novemberben befejeződik. Beszélgetés Lehrner Lóránt, ügyvezetővel és Osvay Károly kutatási igazgatóval (ELI-HU Nonprofit Kft), valamint Fülöp Zsoltal, a Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Bizottság elnökével (Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal )
KOSSUTH RÁDIÓ - KÖZELRŐL - 2017.11.10.

Konferenciát tartottak az Európai Bizottsággal közösen a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szakemberei a hazai vállalkozások versenyképességéről

Beszélgetés a hazai vállalkozások és kutatóhelyek versenyképességének fenntartásáról, fejlesztéséről Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
Kossuth Rádió - 180 perc - 2017.09.21.

A magyar gazdaság számára is fontos, hogy a hazai vállalkozások és kutatóhelyek versenyképesek maradjanak

A digitalizáció terén rendkívül gyors fejlődés megy végbe, és aki ennek nyertes kíván lenni, modernizálni kell termelési rendszereit és technológiáját. Beszélgetés Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
Kossuth Rádió - Krónika - 2017.09.21.

A gazdasági növekedés egyik legfontosabb motorja a technológiai fejlődés

Beszélgetés Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével a Joint Venture Szövetség konferenciáján.
Katolikus Rádió - Hírtükör 6:30 - 2017.09.14.

Célzott támogatás a hazai innovációs alapból

Összességében 27 milliárd forintnyi célzott támogatást kaptak a hazai innovációs alapból azok a vállalkozások, amelyek hosszú távon fenntartható, stratégiai jelentőségű kutatói ipari együttműködésekben vesznek részt. Beszélgetés pályázatokról, innovációról és a gazdaságélénkítésről Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
Kossuth Rádió - Ütköző Este - 2017.09.05.

További négy évig folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program

További négy évig folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program (NAP), amely működésének első négy évében számos kiemelkedő eredményt hozott.Interjú Freund Tamással (elnök, Nemzeti Agykutatási Program), Pálinkás Józseffel (elnök, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal), Lovász Lászlóval (elnök, MTA) és Büki Andrással (igazgató, Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinika).
INFORÁDIÓ - KIVONAT - 2017.09.02.

A Millenárison jöhet létre a budapesti Startup Campus

Az intézmény létrehozására és működtetésére a következő három évben összesen több mint ötmilliárd forintot biztosítanak központi forrásból. Beszélgetés a létrejövő vállalkozói központról Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
KarcFM - Hangoló - 2017.08.02.

A jövő egyik legfontosabb kérdése Magyarországon, hogy átlépünk-e az innováció vezérelt gazdaság területére

A jövő egyik, ha nem a legfontosabb kérdése Magyarországon, hogy átlépünk-e az innovációvezérelt gazdaság területére. Beszélgetés Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
Kossuth Rádió - 180 perc - 2017.07.17.

Több kutatásfejlesztésre van szükség az egyetemeken és a vállalkozói szférában, mondta Pálinkás József

Több kutatás-fejlesztésre van szükség az egyetemeken és a vállakozói szférában, mondta a 180 percben Pálinkás József a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.
Kossuth Rádió - Krónika - 2017.07.17.

11,5 milliárd forintnyi támogatást nyert el több mint négyszáz kutató

11,5 milliárd forintnyi támogatást nyert el több mint 400 kutató a felfedező kutatásokat ösztönző programban. Pálinkás József szerint négy-öt év múlva lesz először eredménye annak, hogy emelt összegekkel támogatják a kutatásokat. Interjú a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
INFORÁDIÓ - 2017.07.13.

Startup központ jön létre Budapesten

Startup központ jön létre Budapesten, hangzott el a tudományos és technológiai konferencián. A szakemberek szerint a tudomány diplomácia egyre hangsúlyosabb. A digitalizáció pedig meghatározó és stratégiai jelentőségű lesz a következő években.
Kossuth Rádió - Krónika 12:00 - 2017.07.03.

Több kiemelkedően tehetséges fiatalt díjaztak az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen

Több, kiemelkedően tehetséges fiatalt díjaztak az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen. A húszévesnél fiatalabb tudósjelöltek maguk készítettek műszaki találmányokat és természettudományos újításokat, ezeket mutatták be. A legjobbak többletpontot kapnak az egyetemi felvételin, és a fiatal tudósok európai versenyén képviselhetik Magyarországot. Beszélgetés Pakucs János tiszteletbeli elnökkel (Magyar Innovációs Szövetség) és Monszpart Zsolt innovációs és általános elnökhelyettessel (NKFI Hivatal).
Kossuth Rádió - Krónika 22:00 - 2017.05.24.

Hogyan változik az innováció szerepe a cégek és civil szervezetek életében?

Az állami és uniós források mellett fontos szerep jut az olyan üzleti innovációs díjaknak is, mint az InnoMax. Interjú Peredy Zoltánnal, az NKFI Hivatal programtervezőjével.
TREND FM - Reggeli monitor - 2017.05.09

Kitartó munka nélkül a kutatásban, fejlesztésben sincs siker – Pálinkás József az innovációról


Egy országban csak akkor lesz megfelelő kísérleti fejlesztés és világszínvonalú innováció, hogyha vannak kiemelkedő kutatók, akik nemcsak maguk végeznek komoly munkát, hanem a fiataloknak is megtanítják kutatásaik logikáját, módszereit – fejtette ki az NKFI Hivatal elnöke a Katolikus Rádióban.
Katolikus Rádió - Délutáni találkozás - 2017.05.03

Két kutatási központ is létrejöhet Horizont 2020 programnak köszönhetően

A hazánkban népbetegségnek számító szív- és érrendszeri, valamint a daganatos és gyulladásos betegségek molekuláris diagnosztikájával, és az ipari gyártásban nélkülözhetetlen gyártó és logisztikai rendszerek fejlesztésével foglalkozik majd az a két hazai kiválósági központ, amely bekerült a tíz nyertes közé az unió Horizont 2020 keretprogramjának legnagyobb presztízsű együttműködési pályázatán, a „Teaming” kutatási kiválósági programban. Interjú Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
Kossuth Rádió - 180 perc - 2017.04.12.

A V4-ek eheti találkozóján aláírt varsói nyilatkozat irányadó a visegrádi országok közötti további együttműködéshez

A V4-ek eheti találkozóján aláírt varsói nyilatkozat irányadó a visegrádi országok közötti további együttműködéshez, mondta Pálinkás József a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke. Boros Imre közgazdász szerint az összefogás a közös kutatási témák kidolgozásával is megvalósulhat.
KOSSUTH RÁDIÓ - KRÓNIKA 12:00 - 2017.03.29.

Gyógyászatban használt termék kapta ebben az évben az Innovációs Nagydíjat

Összeállítás az Innovációs Nagydíj átadásáról
InfoRádió - Mérleg 15:15 - 2017.03.29

Mikor léphet az ország az öt százalékos gazdasági növekedési pályára?

Magyarországon az innovációra szánt forrásokat kivették a minisztériumi struktúrából, áttették a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapba, és így egy bátrabb fejlesztéspolitikát folytathatnak, és jó reményei vannak az országnak, hogy ennek eredményeképpen a háromszázalékos növekedési sávból fel tudunk menni öt százalékra. Interjú Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével.
Kossuth Rádió - 180 perc - 2017.03.29

Brit egyetemeken tanuló magyar hallgatókat hívnak haza nyári gyakorlatra kutatás-fejlesztési cégekhez

Brit egyetemeken tanuló magyar hallgatókat hívnak haza nyári gyakorlatra kutatás-fejlesztési cégekhez. Több mint 25 millió forinttal támogatja a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a programot, amelyre az Egyesült Királyságban tanuló magyar egyetemisták jelentkezését várják.
Kossuth Rádió - Krónika 12:00 - 2017.03.18.

Több mint 25 millió forinttal támogatja a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Egyesült Királyság egyetemein tanuló magyar hallgatók hazai nyári gyakorlatát

A Hivatal arra ösztönzi őket, hogy bekapcsolódjanak a hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységbe.
Katolikus Rádió - Hírtükör 6:30 - 2017.03.18.

Új ásványra bukkant egy amatőr kutató Rudabányán

Új ásványt fedezett fel Rudabányán Koller Gábor amatőr gyűjtő. A kutatásfejlesztés fontos Magyarország versenyképességének növeléséhez. A kormány erre az utóbbi két évben 850 milliárd forintot szánt, emlékeztetett Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke. A program a most felfedezett ásvány megismerésében is segíthet, de idén más területek is nagy hangsúlyt kapnak.
Kossuth Rádió - Krónika 12:00 - 2017.03.07.

Kutatás-fejlesztés és innováció a hazai versenyképességért

Pálinkás József NKFIH-elnök a Kossuth Rádió 180 perc c. műsorának nyilatkozott arról, miként járul hozzá a hazai KFI finanszírozás a versenyképesség erősítéséhez.
Kossuth Rádió – 180 perc – 2017.03.07

Tovább folytatódik a Nemzeti Agykutatási Program

A 2020-ig tartó következő fázisra április 18-áig lehet pályázni.
Összeállítás a Nemzeti Agykutatási Programról Pálinkás József elnök (NKFI Hivatal) és Óberfrank Ferenc programigazgató (NAP) közreműködésével.
Kossuth Rádió – Déli Krónika – 2017.02.22

line

ARCHÍVUM

2016
2015
2014
2016. évi video-, rádióriportok
2015. évi video-, rádióriportok
2014. évi video-, rádióriportok2013
2012
2011
2013. évi video-, rádióriportok
2012. évi video-, rádióriportok
2011. évi video-, rádióriportok2008
2007
2006
2008. évi video-, rádióriportok
2007. évi video-, rádióriportok
2006. évi video-, rádióriportok2005
2004

2005. évi video-, rádióriportok
2004. évi video-, rádióriportok

Utolsó módosítás: 2017. november 28.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500