Michelberger Mesterdíj átadása 2022
Megjelenés: 2022.05.03.|Módosítás: 2022.05.04.
A 2021. évi „Michelberger Mesterdíj” átadása
A Magyar Mérnökakadémia 2022. április 22-én ünnepélyes keretek között adta át a 2021. évi Michelberger Mesterdíját a SZTAKI konferenciatermében.

A Magyar Mérnökakadémia az iskolateremtő kutatóprofesszorok és tehetséges tanítványaik együttes teljesítményét méltatandó 2020-ban jelentős páros díjat alapított. A 40 év alatti pályázónak a gyakorlattal alátámasztott műszaki vagy természettudományos saját eredményét a Mesterével szakmai együttműködésben megvalósítva, annak szerepét is bemutatva, továbbá a jövőre vonatkozó éves kutatási tervet benyújtva lehetséges elnyernie az utóbbira fordítható 300 eFt/hó éves ösztöndíjat. A Mester a magyar gépészmérnökség klasszikusáról, a Műegyetem volt rektoráról, a névadó Michelberger Pál akadémikusról mintázott plakettet kap.

A második alkalommal kiírt, 2021. évi pályázat győztese Dr. Tettamanti Tamás egyetemi docens, aki eredményeit és kutatási tervét a közúti közlekedés szimulációs modellezése és a jelzőlámpás irányítás területein a Mestere, Dr. Varga István egyetemi tanár, az MTA doktora, a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar dékánja támogatásával, illetve szellemében alkotta meg.

Az automatizált közlekedés és az autonóm járművek ZalaZONE Járműipari Tesztpályán való, extrém esetekre is kiterjedő próbaüzemi vizsgálatának hatékonysága Tettamanti Tamás módszertana és szoftverkészlete segítségével jelentősen növelhető lesz.

Az eredményeket és a díjazott személyeket Dr. Bokor József akadémikus, a SZTAKI tudományos igazgatója, mint a Bíráló Bizottság elnöke és az MMA Innokatalizátor programját támogató NKFIH elnökhelyettese, Dr. Szabó István méltatták.

Az MMA díjátadó rendezvényét a 2020. évi győztes, Benedek Csaba éves beszámoló előadása zárta, a téradatok átfogó elemzésére szolgáló új mesterséges intelligencia alapú eljárások fejlesztéséről.

Forrás: mernokakademia.hu

Utolsó módosítás: 2022.05.04.

Megosztás:
Nyomtatás: Nyomtatás
Kapcsolódó hírek
A Hivatal hírei
Hír
Hazai egyetemek és kutatóintézetek tudáskapacitására építve születhetnek innovatív termékek és eljárások kétmilliárd forint állami támogatással. A Gyorsítósáv program elsősorban az egészséges élethez, a zöld átálláshoz vagy a digitalizációhoz kapcsolódó kutatási eredmények piacra viteléhez nyújt vissza nem térítendő támogatást startup és spin-off vállalkozások számára.
2023. 11 23.

Hír
Budapest, 2023. november 16. – A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) a mai nappal hivatalosan is meghirdette a 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot, a Magyar Innovációs Alapítvánnyal közösen, a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium, az Energiaügyi Minisztérium, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával.
2023. 11 22.

Hír

Több mint 360 kutató és kutatócsoport részesül költségvetési támogatásban összesen 13,8 milliárd értékben. Az egyéni kutatókat és kutatócsoportokat megcélzó, úgynevezett OTKA-típusú programok a tudományos életpálya különböző szakaszaira épülő pályázati kategóriákban támogatnak kiválósági alapon kutatási projekteket, hozzájárulva a magyar kutatók és nemzetközi szintű tudományos eredményeik erősítéséhez. A projektek értékelésének fókuszában a kutatások társadalmi és intellektuális hatása áll.

2023. 11 21.

Következő Hír
A Hivatal hírei