Ön itt áll: A HivatalrólHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Hat helyszínen nagy érdeklődés mellett zajlott az Országos Innovációs Fórum első hete
2019. február 11.
Utolsó módosítás: 2019. február 21.
Olvasási idő: 1 perc
Február 5-én kezdte meg országjárását, és az első héten Kelet- és Nyugat-Magyarország 3-3 nagyvárosába – Miskolcra, Egerbe, Salgótarjánba, valamint Székesfehérvárra, Győrbe és Tatabányára – látogatott el az Országos Innovációs Fórum. A következő hetekben új helyszíneken folytatódik a konzultáció. A helyi érintettek továbbra is jelezhetik részvételi szándékukat mind a plenáris programra, mind az azt követő workshopra.

A rendezvénysorozat célja, hogy megalapozza Magyarország újjászerveződő innovációs környezetét, valamint felmérje az igényeket és javaslatokat a megújuló KFI rendszerrel és pályázatokkal kapcsolatban. A széles körű szakmai összefogással megvalósuló konzultációk keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az NKFI Hivatal szakértői mellett előadásokat tartanak a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Bay Zoltán Kutatóintézet, egy-egy kutatás-fejlesztésben aktív egyetem és a helyi szakképzési centrum képviselői is.

Az első héten mintegy 550 hazai vállalkozást, illetve más kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szervezetet vonzottak az innováció társadalmasítása jegyében indított rendezvények. A résztvevők nem csupán a szakpolitika innováció-ösztönző elképzeléseiről tájékozódhattak, hanem – helyszíni szavazó applikáció segítségével – számos kérdésről véleményt is nyilváníthattak. Ugyancsak az interaktív eszmecserét segítették a délutáni workshopok, ahol a különböző méretű vállalkozások képviselőiből összeállított fókuszcsoportok többek között a tervezett pályázati lehetőségekre adtak javaslatokat. Ezeket az ITM és az NKFI Hivatal már az idei innovációs pályázatok meghirdetésekor hasznosítani fogja.

A következő három hétben további 19 helyszínen folytatódik a rendezvénysorozat. A részvétel mindenhol ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részletes program – helyszínekkel, időpontokkal, előadókkal és a regisztrációs linkekkel – a www.orszagos-innovacios-forum.hu címen érhető el.

Országos Innovációs Fórum, Székesfehérvár, 2019.02.05
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az NKFI Hivatal 2019. február 5. és március 6. között országos, 25 helyszínen megvalósuló konzultációt tarottt a helyi és térségi vállalkozások, tudásközpontok és szakmai szervezetek bevonásával. Az Országos Innovációs Fórum 2019. február 5-én Székesfehérvárra látogatott.
Utolsó módosítás: 2019. február 21.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?