Ön itt áll: A HivatalrólA HivatalrólSzervezeti felépítésTestületek, bizottságokInnovációs TestületDr. Szalay Zsolt
Dr. Szalay Zsolt
Dr. Szalay Zsolt
2018. február 21.
Módosítás: 2019. május 07.
Olvasási idő: 1 perc
az Innovációs Testület tagja
villamosmérnök és közgazdász,
a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépjárműtechnológia Tanszékének vezetője

Dr. Szalay Zsolt - Innovációs Tanács, tagDr. Szalay Zsolt (Ph.D.) okleveles villamosmérnökként (MSc) végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen 1995-ben, majd 1997-ben okleveles közgazdász diplomát (MSc) szerzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. Ph.D fokozatát 2002-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte meg, 2009 óta a Magyar Mérnökakadémia tagja.

A Knorr-Bremse munkatársaként kezedett szoftverfejlesztő mérnökként, később projektvezetőként a negyedik generációs EBS rendszerek magyarországi szoftverfejlesztéséért felelt. Az Inventure Autóelektronika alapítójaként jelentős szerepe volt a cég termékfejlesztésében: ma az Inventure termékeit a világ több mint 70 országában használják megelégedéssel. 2005 óta a BME Gépjárműtechnológia Tanszékének oktatója, 2015 óta pedig immár tanszékvezetőként irányítja a tanszék munkáját.

A RECAR program vezetője (REsearch Center for Autonomous Road vehicles), fő érdeklődési területei a magasan automatizált és autonóm járművek tesztelése és validációja, illetve a járművek kiberbiztonsága.

Az egyedülálló ZalaZONE járműipari tesztpálya kutatási és innovációs vezetője, amely a hálózatba kapcsolt, automatizált és elektromos hajtású járművek tesztelésére és jóváhagyására összpontosít.

Az EU GEAR2030 és STRIA kezdeményezéseiben Magyarországot képviseli a járműautomatizálási technológiák területén.

Utolsó módosítás: 2019. május 07.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?