Ön itt áll: A HivatalrólInnovációs szolgáltatások
Egyetemi innovációs szolgáltatások igénybevételének biztosítása
Egyetemi innovációs szolgáltatások igénybevételének biztosítása
2020. február 21.
Módosítás: 2020. április 23.
Olvasási idő: 1 perc
A KFI együttműködések központi szereplői a tudástermelő egyetemek, ezért az NKFI Hivatal hangsúlyos feladata a célszerű egyetemi KFI ökoszisztéma megerősítése. Ennek eredményeként a felsőoktatásban zajló kutatások – megfelelő intézményi keretekkel, infrastruktúrával és emberi erőforrással, minőségre összpontosító szolgáltatási portfólióval – képes lesznek az ipari igények legmagasabb szintű kiszolgálására.

A megerősödött egyetemi KFI ökoszisztéma lehetővé teszi, hogy a vállalkozások az egyetemeken meglévő szellemi kapacitás és kutatási infrastruktúra igénybe vételével, célzott használatával növeljék hatékonyságukat. Így olyan kkv-k is bekapcsolódhatnak az innovációs láncba, amelyeknél nincs meg a kutatás-fejlesztési projektekhez szükséges saját szaktudás és eszköz.

Az NKFI Hivatal szakmai támogatásával már a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Pannon Egyetemen is elindult az innovációs szakirányú továbbképzés, amely az innovációs projektek menedzseléséhez szükséges szakértelmet országos szinten támogatja és megerősíti, és a különböző intézményekben idővel egyfajta szakértői hálózatot képez.

Emellett az NKFI Hivatal 2020-ban elindította saját ingyenes havi képzési programját is, amely a Hivatalban felhalmozódott szaktudás és a gyakorlati tapasztalatok átadása révén a színvonalas pályázatokat és a pályázatokhoz csatlakozó magas minőségű szakmai tartalmakat célozza.

Egyetemi innovációs ökoszisztéma

Utolsó módosítás: 2020. április 23.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?