Ön itt áll: A HivatalrólNemzetközi kapcsolatokNemzetközi szervezetekSzakmai együttműködések, programok
Szakmai együttműködések, programok

Európai piacorientált KFI együttműködés (EUREKA)
Az Eureka célja fokozni Európa globális versenyképességét az ipari, technológiai kutatások nemzetközi koordinálása révén a nemzetközi együttműködésben, döntően vállalati részvétellel megvalósuló kutatási-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatásával, amelyek innovatív termék, eljárás, szolgáltatás létrehozásához vezetnek.
Európai együttműködés a tudományos és műszaki kutatások területén (COST)
A COST együttműködést 1971. novemberében hozták létre 19 ország részvételével abból a célból, hogy európai szinten hangolják össze a nemzeti támogatottsággal folytatott műszaki és tudományos alapkutatásokat.
Nemzetközi Génsebészeti és Biotechnológiai Központ (ICGEB)
Az ICGEB célja magas színvonalú molekuláris biológiai és biotechnológiai kutatások elősegítése, valamint együttműködések ösztönzése ösztöndíjprogramok által, különös tekintettel a világ iparilag kevésbé fejlett régióinak igényeire.
Norvég Alap
A Norvég Alap finanszírozása elősegíti a norvég és magyar kutatók kétoldalú és nemzetközi kutatási projektekben való együttműködését.
Tevékeny és Önálló Életvitel Program (AAL)
Célja az idősek életvitelének segítése infokommunikációs eszközök és szolgáltatások kifejlesztése révén.
Von Karman Folyadékdinamikai Intézet (VKI)
A VKI egy nonprofit nemzetközi oktatási és tudományos szervezet, amely az aeronautika és repülőgépipar, a környezeti és alkalmazott folyadékdinamika, valamint a turbómotorok és hajtóművek területén nyújt kutatási lehetőségeket.