Ön itt áll: A HivatalrólNemzetközi kapcsolatokHorizont 2020A program céljaiI. prioritás: Kiváló tudomány
I. Kiváló tudomány
I. Kiváló tudomány
2012. augusztus 15.
Módosítás: 2018. május 31.
Olvasási idő: 1 perc

A Kiváló tudomány pilléren belüli tevékenységek célja a tudományos kiválóság erősítése és kiterjesztése és az Európai Kutatási Térség (ERA) megszilárdítása annak érdekében, hogy az Unió kutatás-fejlesztési és innovációs rendszere globális szinten is versenyképesebbé váljon.

 

A Kiváló tudomány pillér négy specifikus területet foglal magába:

1. Az Európai Kutatás Tanács (ERC) vonzó és rugalmas támogatást nyújt tehetséges és kreatív egyéni kutatóknak és kutatócsoportjuknak a tudomány határterületein végzett ígéretes kutatásaikhoz.

2. A Jövőbeli és feltörekvő technológiák (FET) program olyan együttműködési projekteket támogat, amelyek radikálisan új, magas kockázatú, sok esetben multidiszciplináris megközelítést igénylő ötletek megvalósítását teszi lehetővé, a leggyorsabban fejlődő technológiai   területeken


3. A Marie Skłodowska-Curie akciók vonzó karrierfejlesztési és képzési lehetőséget kínálnak egyéni kutatóknak nemzetközi mobilitásuk illetve szektorok közti mobilitásuk támogatásán keresztül, illetve intézményi támogatást nyújtanak innovatív kutatóképzési programok megvalósításához.

4. A Kutatási infrastruktúra program (beleértve az e-infrastruktúrákat is) az európai kutatási infrastruktúrák fejlesztését támogatja, innovációs potenciáljuk és a kapcsolódó humán erőforrás erősítésén keresztül.

 

I. piller: Kiváló tudomány

Utolsó módosítás: 2018. május 31.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?