Innováció
Szellemi tulajdonvédelem, iparjogvédelem
2012. október 02.
A Károly Róbert Főiskolán működő FITC iroda a kutatási- fejlesztési-innovációs eredmények hasznosítása érdekében a szellemi tulajdon védelméhez és hasznosításához szükséges menedzseri szolgáltatásokat nyújt: innovációs információ-szolgáltatást végez, iparjogvédelmi és technológia-jogi tanácsadással, a szellemi alkotások értékelésével, a szabadalmi oltalom megszerzése iránti intézkedésekkel, pályázati tanácsadással, workshopok szervezésével segíti az együttműködő partnereket.
2008. április 23.
A Magyar Szabadalmi Hivatal (MSZH) feladata az iparjogvédelem és az eredeti szellemi termékek jogvédelme. A kutatási eredmények megjelenhetnek konkrét innovatív termékben, valamint szellemi termékekben. A szellemitulajdon hatékony védelmét többek között az alábbi jogszabályok segítik:
2005. szeptember 13.

A kutatói mobilitás kérdése egyre inkább előtérbe kerül napjainkban az EU tagországaiban, mint a gazdasági versenyképesség egyik tényezője. A kutatói mobilitást több szempontból lehet vizsgálni: interszektoriális mobilitás; külföldön történő munkavállalás és tanulás; külföldön dolgozó kutatók hazatérése és reintegrációja. Jelen tanulmány a hazai költségvetési kutatóhelyek és a vállalatok közötti kutatói mobilitás kérdéseivel foglalkozik. Vizsgálja az állami eszközökkel elérendő célokat, amelyek többfélék lehetnek:

  • Kutatói karrierépítés ösztönzése, különösképpen a pályakezdő kutatók esetében
  • Hazai kis-és középvállalatok innovativitásának előmozdítása a fejlesztéshez szükséges emberi erőforrások biztosításával
  • Tudástranszfer ösztönzése egyetem-vállalat között az ehhez szükséges emberi erőforrások biztosításával.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500