Itt jár Ön: Innováció >> Innovációs díjak
Innováció
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Innovációs díjak Magyarországon

Innovációs Nagydíj

A Magyar Innovációs Szövetség 1991. évi III. közgyűlése határozott az Innovációs Nagydíj megalapításáról. Az Innovációs Nagydíjat kiíró Magyar Innovációs Alapítvány kuratóriuma első ízben 1993. január 21-én hirdette meg az Innovációs Nagydíjat az 1992. évre vonatkozólag. Ezt követően minden évben meghirdetésre került a Nagydíj. Az "Innovációs Nagydíj" szóösszetételt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala védjegykénti oltalomban részesítette a Magyar Innovációs Szövetség javára.

Honlap: http://www.innovacio.hu/3b_hu.php

Magyar Formatervezési Díj

A pályázat célja a magyar formatervezés teljesítményének bemutatása és népszerűsítése, a hazai formatervezés kiemelkedő alkotóinak elismerése, valamint a magyarországi termékek nemzetközi versenyképességének javítása a formatervezés eszközeivel.

Honlap: http://www.sztnh.gov.hu/testuletek/mft/formatervezesi_dij/index.html

Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj

A Magyar Formatervezési Tanács (MFT) javaslatára három minisztérium alapította azzal a céllal, hogy ily módon segítse a fiatal formatervezők szakmai fejlődését, hozzájáruljon a magyar tárgykultúra és környezetkultúra fejlesztéséhez, valamint a design innovációs integrációjával tovább növelje a hazai gazdaság versenyképességét.

Honlap: http://www.sztnh.gov.hu/testuletek/mft/moholy/index.html

Regionális innovációs díjak

A regionális innovációs díjakat jellemzően az adott régió tudományos-, gazdasági-, állami szervezetei, intézményei évenként közösen hirdetik meg pályázat útján.

Egyetemi innovációs díjak

 
Utolsó módosítás: 2012. november 20.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500