Nemzetközi tevékenység
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Norvég Alap - Kétoldalú Kutatási együttműködési program
A Norvég Királyság és az Európai Unió között 2010 júliusban megállapodás jött létre a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009–2014-es időszakáról.

A Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009–2014-es időszakának átfogó célkitűzése, hogy az Európai Gazdasági Térség (EGT) országaiban hozzájáruljon a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséhez, valamint a kétoldalú kapcsolatok erősítéséhez az Európai Unióhoz újonnan csatlakozott tizenkét ország és Norvégia között.
(Bővebb információ: http://www.eeagrants.org/)

 2011. október 12-én Magyarország, mint kedvezményezett és Norvégia, mint donor fél között aláírásra került a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakának végrehajtásáról szóló Együttműködési Megállapodás (Memorandum of Understanding – MoU). A megállapodás értelmében a Kétoldalú Kutatási Együttműködés programterületre a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 24.128.000 EUR támogatást biztosít, A programterületen a program operátori feladatokat a Nemzeti Kutatás, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, a Nemzeti Kapcsolattartói feladatokat a Miniszterelnökség. látja el. A pályázati felhívások tematikus területeinek meghatározása a norvég féllel együttműködésben megtörtént. A vonatkozó jogszabályok és hivatalos dokumentumok, valamint a pályázati felhívások és az azokhoz szükséges mellékletek véglegesítése folyamatban van.

Felhívás tervezet:

Bilaterális kutatási projektek

Kisösszegű támogatások

Hasznos dokumentumok:

Utolsó módosítás: 2018. január 08.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500