Pályázatok
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Adatok áttöltése a Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) adatbázisból az EPR pályázati rendszerbe
A publikációk, valamint a közleménystatisztikai táblázat esetén az NKFI Hivatal az MTMT adatait tekinti hivatalosnak és ezen adatbázis alkalmazását javasolja a kutatóknak. Az EPR rendszert felkészítettük az MTMT adatainak fogadására a publikációs listák és a közleménystatisztikai táblázat tekintetében. Közleményeit áttöltheti az MTMT-ből és tetszés szerint csatolhatja benyújtandó pályázatához, illetve támogatott projektje esedékes szakmai beszámolójához. A publikációs listák importálásához a következő lépéseket kell elvégezni:
 1. Belépés a bal oldali menüben a Saját adatok,
 2. majd a Közlemények és idézettség menüpontba.
 3. A megnyíló oldalon az MTMT-azonosító mező kitöltésével meg kell adni az MTMT adattárban kapott azonosítót (a Köztestületi azonosító a régi KPA-azonosító; ez utóbbival nem működik az importálás). Ezután a bal oldali menüben a Válogatott közlemények, majd
 4. a felső menüsorból a Közlemények importálása opciót kell választani.
 5. A megnyíló oldalon lehetőség van a külső adatbázisból az abban már összeállított listát1 áthozni az EPR rendszerbe (a nagyítót ábrázoló ikon segítségével).
 6. Az oldal alján az Importálás gomb megnyomásával közleményei áttöltődnek az EPR-be, de még nem kerülnek be a pályázatba, illetve a szakmai beszámolóba.
  • Importált közlemények csatolásaa pályázathoz:  Nyissa meg szerkesztés alatt álló pályázatát, majd kattintson a Pályázat részletei legördíthető menü Közl. csatolása pályázathoz pontjára. Ekkor megjelenik a Válogatott közlemények oldalon importált közlemények listája. A táblázat első oszlopában elhelyezett szövegdobozok megjelölésével kiválaszthatja a pályázathoz csatolni kívánt 10 közleményt. Az utolsó oszlopban láthatók a kiválasztott közlemények Scopus folyóiratrangsorban elfoglalt rangszámai.2 Amennyiben egy adott közlemény több Scopus-kategóriához („Subject Category”) is rendelhető, a legördülő menü segítségével lehetősége van kiválasztani az adott projekt szempontjából szakmailag releváns, az értékelők számára látható kategóriát. A rendszer alapértelmezésként a legkedvezőbb rangszámot tünteti fel. Miután minden kiválasztott közleménynél elvégezte a fenti beállításokat, az oldal alján található Kiválasztott közlemények, alkotások mentése a pályázathoz parancsgombbal csatolhatja válogatott közleményeinek listáját a pályázathoz. Az oldal alján elhelyezett szövegdobozban rögzítheti, hogy mely kiválasztott közleményei esetében szerepel megosztott első vagy utolsó szerzőként, levelező szerzőként és röviden leírhatja az egyes közleményekben betöltött szerepét is. (Maximális karakterszám: 2 000 karakter.) Az itt megadott szöveg a kiválasztott közleményekkel együtt csatolódik a pályázathoz.
  • Importált közlemények szakmai beszámolóhoz:  Támogatott kutatások esetében a munkaszakaszonként benyújtandó szakmai beszámoló része a projekt megvalósításához kapcsolódó közlemények listája, amelyet – a manuális rögzítés mellett – importálhat is az MTMT adatbázisából. Ehhez előbb a fentiekben leírt módon importálni kell a kiválasztott közleményeket a Válogatott közlemények oldalra. A szakmai beszámoló oldalán a Válogatott közlemények hozzáadása fülre kattintva megjelenik a Válogatott közlemények jegyzéke, amelyből kiválogathatók az adott szakmai beszámolóhoz tartozó közlemények. A közlemény címe előtt megjelenő szövegdobozra kattintva kijelölhető a beszámolóhoz csatolni kívánt közlemény. Ezután a megjelenő legördülő menü segítségével nyilatkozni kell a projekt támogatás adott közleményben történt feltüntetéséről. Ha egy közlemény több pályázati forrásból valósult meg, akkor a Támogató szervezetek oszlopban megadhatók további támogatók is. Az oldal alján található Kiválasztott közlemények, alkotások mentése a beszámolóhoz gombbal elmenthető az adott rekord..

A közleménystatisztikai adatok importálásának lépései az MTMT-ből:

FONTOS: A régi köztestületi azonosító (KPA) helyett kérjük, adja meg az újabb MTMT-azonosítóját, mert a közleménystatisztikai táblázat importálása csak ezzel az azonosítóval lehetséges.

 1. Belépés a bal oldali menüben a Saját adatok,
 2. majd a Közleménystatisztika menüpontba.
 3. A megnyíló oldalon a felső menüsorban a Közleménystatisztika import opciót kell választani.
 4. Először meg kell adni a publikációs adattár azonosítót (lásd fentebb),
 5. majd a Lekérdez gombra kattintva megtekinthetők, ellenőrizhetők az adatok.
 6. Az Importálás gomb megnyomásával az adatok áttöltődnek az EPR-be, illetve a pályázatba.

1 Az MTMT rendszerében az Adatbevivő, szerkesztő oldalon a Javítható szerzői lista hivatkozásra kattintva közleményeit egyenként megcímkézheti (Megjelölés válogatott listához). Az adott közleményt bármely címkéhez rendelheti, amely címkét aztán az EPR-ben ki tud választani és az ehhez rendelt közleményeket áttöltheti az EPR-be.
2 A feltüntetett folyóiratrangok a SCImago Journal Rank indikátoron alapuló rangszámok, melyek automatikusan hozzárendelődnek a közleményekhez. Bővebb információ: http://www.scimagojr.com/index.php.

Utolsó módosítás: 2016. február 16.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500