Pályázatok
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
A kutatási témapályázatok általános értékelési folyamata
A pályázatokat formailag az NKFI Hivatal, tartalmilag az NKFI Hivatal által felkért szakterületi kollégiumok ellenőrzik. A kollégiumok javaslata alapján az NKFI Hivatal által megbízott szakértői csoportok a pályázatokat a vonatkozó pályázati kiírás kiválasztási kritériumainak való megfelelőség szempontjából egyenként értékelik és rangsorolják.

A szakértői csoportok munkájuk során – a pályázati kiírásban meghatározottak szerint – igénybe vehetik további anonim, külső (hazai és/vagy külföldi) szakértők véleményét. A pályázatokhoz a külső szakértőket általában a szakértői csoport tagjainak javaslatára a szakértői csoport elnöke kéri fel. A nemzetközi tagokkal bővült szakértői csoportok általában külső szakértők nélkül bírálják el a pályázatokat. A szakértői csoport a pályázatokat a beérkező szakértői vélemények és a szakértői csoport tagjainak referátumai alapján megvitatja és a szakmai sorrendet titkos szavazással alakítja ki.

A kollégiumok a szakértői csoportok pályázati értékelési eredményei és rangsorolása alapján tesznek javaslatot az NKFI Hivatal elnökének az egyes pályázatok támogatására. A támogatási döntést az NKFI Hivatal elnöke hozza meg.

A támogatási döntést követően a pályázók megtekinthetik pályázatuk értékelését.

Utolsó módosítás: 2018. január 05.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500