Üdvözöljük!

Tisztelt Látogató!

 

Üdvözöljük a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) honlapján!

 

Az NKFI Hivatal a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló 2014. évi LXXVI. törvény alapján 2015. január 1-jei hatállyal megkezdte működését.

Az NKFI Hivatal a magyar tudományos kutatás, fejlesztés és innováció (KFI) szakpolitikai és finanszírozó intézménye.  A KFI szakpolitika tekintetében a Kormány részére az elsődleges javaslattevő,  a KFI pályázati finanszírozásának pedig fő intézménye.

Küldetés

A Hivatal küldetése hogy a kiváló tudományos kutatások támogatásával és az innováció ösztönzésével Magyarország célszerűen használja fel a KFI forrásokat, és ezáltal növelje versenyképességét. Ennek érdekében alakítja ki az ország kutatás-fejlesztési és innovációs szakpolitikáját.

Megbízatás

A Hivatal a Kormány részére előkészíti a tudományos kutatási, fejlesztési és innovációs stratégiát, kezeli a  Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapot, nemzetközi és európai KFI szervezetekben képviseli Magyarország Kormányát és a magyar KFI közösséget.

Célkitűzés

A Hivatal célja, hogy a legjobb nemzetközi normáknak megfelelő KFI finanszírozó intézménnyé váljon, nemzetközi szinten  is vonzó KFI környezetet hozzon létre hazánkban, és erős kapcsotot teremtsen a KFI, a gazdaság és a társadalom között, ezzel segítve a gazdasági növekedést és a jólétet.       

Értékek

Kiválóság

Átláthatóság

Elfogulatlanság

Bizalom


Az  NKFI Hivatal átvette az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) feladatait és  kezeli a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapot (NKFI Alap).

Az NKFI Hivatal  végleges honlapja elkészültéig az OTKA, a NIH és az NKFI Alap honlapja működik. Kérjük keresse az aktuális pályázati felhívásokat, dokumentációkat, információkat az alábbi honlapokon:


Utolsó módosítás: 2015. január 08.
Link küldés
.
Cikk nyomtatásKérdéseivel kapcsolatban keresse a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalt: http://www.nih.gov.hu/kapcsolat

© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
1061 Bp, Andrássy út 12.
Telefon: (+36 1) 484 2500
Fax: (+36 1) 318 7998