Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaSajtóközlemények, sajtóanyagok
„Rajtunk múlik a holnap” pályázat és szimpózium - Sajtóközlemény
„Rajtunk múlik a holnap” pályázat és szimpózium - Sajtóközlemény
2009. március 09.
Módosítás: 2017. december 04.
Olvasási idő: 2 perc
„Fontos, hogy elismerjük mindazok teljesítményét, akik munkájukkal hozzájárulnak Magyarország szellemi és gazdasági gyarapodásához. A magyar kutatói társadalomnak erkölcsi és anyagi támogatásra van szüksége. Ezért jelentős esemény, hogy meghirdetik a „Rajtunk múlik a holnap” elnevezésű pályázatot.” – mondta Dr. Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter azon a szakmai szimpóziumon, amelyet szombaton tartottak Miskolcon.  

A „Rajtunk múlik a holnap” díjat Rotary Club Miskolc és az I. Miskolci Lions Club olyan hazai innovációs, tudományos ötletekért ítéli oda, amelyek az észak-magyarországi régió, valamint Magyarország fejlődését is segíthetik.  A középiskolás, főiskolás és egyetemista hallgatók, illetve közösségek pályamunkáit egy szakmai zsűri bírálja majd el. A díj átadását 2010 márciusára tervezik. A pályázat, valamint ahhoz kapcsolódó szakmai szimpózium fővédnöke Dr. Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter.

A szombat délutáni szimpóziumon az MTA Miskolci Akadémiai Bizottság székházában az innováció jeles képviselői szólaltak meg. Dr. Molnár Károly mellett előadást tartott Dr. Pungor András, a Magyar Tudományos Akadémia Nanotechnológiai Intézetének vezetője, Dr. Patkó Gyula, a Miskolci egyetem rektora, Dr. Németh József, a MTESZ TTB elnöke valamint Kócziánné dr. Szentpéteri Erzsébet, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója is. Az előadások témája volt az innováció jelentősége a gazdasági válságban, a tudásközpontok szerepe magyarországi városok tükrében, valamint a vállalkozásokat segítő programok az ötlettől a piacra juttatott termékekig. A záróbeszédet Miskolc város polgármestere, Káli Sándor tartotta.

Szőke Tibor, az Egyetemi Fűtőmű Kft. vezetője az első miskolci Science Múzeum megalapításáról tartott előadást a rendezvényen.  A múzeum célja, hogy bemutassa a Miskolci Egyetemhez lazábban és szorosan kötődő tudomány- és ipari területek múltját, jelenét és jövőjét. Mindezt érdekes szemléltető eszközökkel, valamint modellekkel teszik majd érthetőbbé a látogatók számára. A múzeum mellett egy Művészeti Központ is nyílik a jövőben, amely a kultúra és a tudomány szereplőinek, illetve a terület iránt érdeklődőknek kínál majd lehetőséget az információk megosztására.

A pályázat és az innovációs díj anyagi fedezetét a két jótékonysági szervezet a szombat esti "Jövő bálja" rendezvény bevételből finanszírozza majd.

Kutatás-fejlesztésért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Hivatala
Kommunikáció

Utolsó módosítás: 2017. december 04.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?