Michelberger Mesterdíj átadása 2022
Megjelenés: 2022.05.03.|Módosítás: 2022.05.04.
A 2021. évi „Michelberger Mesterdíj” átadása
A Magyar Mérnökakadémia 2022. április 22-én ünnepélyes keretek között adta át a 2021. évi Michelberger Mesterdíját a SZTAKI konferenciatermében.

A Magyar Mérnökakadémia az iskolateremtő kutatóprofesszorok és tehetséges tanítványaik együttes teljesítményét méltatandó 2020-ban jelentős páros díjat alapított. A 40 év alatti pályázónak a gyakorlattal alátámasztott műszaki vagy természettudományos saját eredményét a Mesterével szakmai együttműködésben megvalósítva, annak szerepét is bemutatva, továbbá a jövőre vonatkozó éves kutatási tervet benyújtva lehetséges elnyernie az utóbbira fordítható 300 eFt/hó éves ösztöndíjat. A Mester a magyar gépészmérnökség klasszikusáról, a Műegyetem volt rektoráról, a névadó Michelberger Pál akadémikusról mintázott plakettet kap.

A második alkalommal kiírt, 2021. évi pályázat győztese Dr. Tettamanti Tamás egyetemi docens, aki eredményeit és kutatási tervét a közúti közlekedés szimulációs modellezése és a jelzőlámpás irányítás területein a Mestere, Dr. Varga István egyetemi tanár, az MTA doktora, a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar dékánja támogatásával, illetve szellemében alkotta meg.

Az automatizált közlekedés és az autonóm járművek ZalaZONE Járműipari Tesztpályán való, extrém esetekre is kiterjedő próbaüzemi vizsgálatának hatékonysága Tettamanti Tamás módszertana és szoftverkészlete segítségével jelentősen növelhető lesz.

Az eredményeket és a díjazott személyeket Dr. Bokor József akadémikus, a SZTAKI tudományos igazgatója, mint a Bíráló Bizottság elnöke és az MMA Innokatalizátor programját támogató NKFIH elnökhelyettese, Dr. Szabó István méltatták.

Az MMA díjátadó rendezvényét a 2020. évi győztes, Benedek Csaba éves beszámoló előadása zárta, a téradatok átfogó elemzésére szolgáló új mesterséges intelligencia alapú eljárások fejlesztéséről.

Forrás: mernokakademia.hu

Utolsó módosítás: 2022.05.04.

Megosztás:
Nyomtatás: Nyomtatás
Kapcsolódó hírek
Hivatali hírek
Hír
Prágában egyeztettek a HRNL kutatói
Leírás

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratóriumának egyik fő célkitűzése, hogy az idei éven is tovább tudja növelni pályázati aktivitását. 2023-ban egy közös pályázat összeállításán és beadásán dolgoznak a prágai székhelyű Leeaf vállalattal. A Nemzeti Laboratórium kutatói kétnapos szakmai egyeztetésen vettek részt Prágában, ahol az alábbi témák kerültek közösen megvitatásra: a tervezett pályázat kiemelt fókuszai, a résztvevők közötti munkamegosztás a pályázat elkészítése és a megvalósítása során, a WP-k definiálása és szakmai tartalmának kidolgozása, a szükségletelemzés

Csapó Kitti 2023. 05. 05., p – 13:45
Magyar
2023. 05 05.

Hír
Sportversenyre jelentkezést forradalmasító megoldással kerültek a dobogó legfelső fokára
2022. 04 05.

Hír
A kormány támogatja a magyar pályázókat, hogy minél sikeresebbek legyenek a brüsszeli közvetlen kutatás-fejlesztési és innováció források (Horizont 2020) megszerzésében – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten a szaktárca és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) közös szakmai rendezvényén.
2019. 06 11.

Előző Hír
Hivatali hírek
Következő Hír
Hivatali hírek