Nemzeti Tumorbiológiai Laboratórium
Nemzeti Tumorbiológiai Laboratórium
Alapadatok


Tématerület
Egészséges élet
Megvalósítás helyszíne
Budapest
Leírás
A Nemzeti Tumorbiológiai Laboratórium (NTL) kialakításának célja a legmodernebb kutatási eszközök felhasználásával a betegellátás hatékonyságának növelése és modern terápiás eljárások fejlesztése. Ezen átfogó kutatás-fejlesztési program alapja a daganatspecifikus diagnosztikai és terápiás eljárások optimalizálása, új eljárások bevezetése a napi klinikai gyakorlatba, miáltal országosan csökkenthető a daganatokhoz kapcsolódó mortalitás.
Fő kutatási területek:

  • Hazai, komplex onkológiai adatbázis fejlesztése
  • A redox rendszerek módosulásán alapuló, innovatív terápiák
  • Új terápiás eljárások klinikai alkalmazása

A laboratóriumi kutatástól várható előnyök:

  • Innovatív, nem invazív és érzékeny szűrési és korai diagnózisra alkalmas módszerek kidolgozása, illetve új hatékony terápiás eljárások fejlesztése
  • Daganatok korai diagnózisa, szűrése és megelőzése
  • A gyógyult daganatos betegek számának és egészségben eltöltött éveiknek a növekedése


Megvalósító intézmény

Országos Onkológiai Intézet


Elérhetőségek

Utolsó módosítás: 2022. július 25.
Előző Labor
Következő Labor
Kapcsolódó hírek
Hírek és Sajtó
Hír
ARNL-es kutatók ”Az UAV-k megkülönböztetése madaraktól és más repülő objektumoktól LiDAR pontfelhő-adatok alapján” (angolul: ”Distinguishing unmanned aerial vehicles (UAVs) from birds and other flying objects in 3D LiDAR point clouds”) c. pályázata elnyerte az Amerikai Légierő Tudományos Kutatási Hivatalának (US Air Force Office of Scientific Research) támogatását. A nyertes kutatócsapat tagjai: Majdik András László, PhD, Szirányi Tamás, DSc, Kovács Gábor, PhD, valamint Keszler Anita.
2023. 11 24.

Hír

A hazai kutatók nemzetközi beágyazottságát, kutatás-fejlesztési együttműködéseit nagymértékben elősegíti aktív kapcsolatuk a világ legjelentősebb kutatási infrastruktúráival (KI) és bekapcsolódásuk az ott folyó élvonalbeli kutatásokba. A legkorszerűbb KI-k olyan nagy költségű berendezések, létesítmények vagy adatbankok, amelyek építése, fejlesztése és működtetése meghaladja egy-egy ország gazdasági teljesítőképességét, így nemzetközi együttműködésben valósulnak meg.

2022. 02 18.

Hír
Prágában egyeztettek a HRNL kutatói
Leírás

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratóriumának egyik fő célkitűzése, hogy az idei éven is tovább tudja növelni pályázati aktivitását. 2023-ban egy közös pályázat összeállításán és beadásán dolgoznak a prágai székhelyű Leeaf vállalattal. A Nemzeti Laboratórium kutatói kétnapos szakmai egyeztetésen vettek részt Prágában, ahol az alábbi témák kerültek közösen megvitatásra: a tervezett pályázat kiemelt fókuszai, a résztvevők közötti munkamegosztás a pályázat elkészítése és a megvalósítása során, a WP-k definiálása és szakmai tartalmának kidolgozása, a szükségletelemzés

Csapó Kitti 2023. 05. 05., p – 13:45
Magyar
2023. 05 05.