Hírek és Sajtó
Hír

Autonom_Rendszerek_Nemzeti_Laboratorium_3

2023. november 24.
ARNL-es kutatók ”Az UAV-k megkülönböztetése madaraktól és más repülő objektumoktól LiDAR pontfelhő-adatok alapján” (angolul: ”Distinguishing unmanned aerial vehicles (UAVs) from birds and other flying objects in 3D LiDAR point clouds”) c. pályázata elnyerte az Amerikai Légierő Tudományos Kutatási Hivatalának (US Air Force Office of Scientific Research) támogatását. A nyertes kutatócsapat tagjai: Majdik András László, PhD, Szirányi Tamás, DSc, Kovács Gábor, PhD, valamint Keszler Anita.
Hivatali hírek

Praga_csoportkep_original_1

Hír
Prágában egyeztettek a HRNL kutatói
Leírás

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratóriumának egyik fő célkitűzése, hogy az idei éven is tovább tudja növelni pályázati aktivitását. 2023-ban egy közös pályázat összeállításán és beadásán dolgoznak a prágai székhelyű Leeaf vállalattal. A Nemzeti Laboratórium kutatói kétnapos szakmai egyeztetésen vettek részt Prágában, ahol az alábbi témák kerültek közösen megvitatásra: a tervezett pályázat kiemelt fókuszai, a résztvevők közötti munkamegosztás a pályázat elkészítése és a megvalósítása során, a WP-k definiálása és szakmai tartalmának kidolgozása, a szükségletelemzés

Csapó Kitti 2023. 05. 05., p – 13:45
Magyar
2023. május 05.
Michelberger Mesterdíj átadása 2022
Hír
A Magyar Mérnökakadémia 2022. április 22-én ünnepélyes keretek között adta át a 2021. évi Michelberger Mesterdíját a SZTAKI konferenciatermében.
2022. május 03.
IdeaFest 2022
Hír
Sportversenyre jelentkezést forradalmasító megoldással kerültek a dobogó legfelső fokára
2022. április 05.
További hírek
Szűrés:
Tématerület
Labor
Tématerületek
Hír

2022. szeptember 30-án dél-koreai küldöttség látogatott el a Kvantuminforamtika Nemzeti Laboratóriumba. A látogatáson Dr. Myung-Joon Kim (az Electronics and Telecommunications Research Institute elnöke) és kísérete mellett a Kulturális és Innovációs Minisztérium delegációja is részt vett.

 

A dél-koreai résztvevők:

Dr. Myung-Joon Kim (President of ETRI)

2023. 02 18.

Hír
Az Extreme Light Infrastructure (ELI) örömmel teszi közzé az ELI második közös felhasználói pályázati felhívását, amelyre nem csupán az Európai Kutatási Térségből, hanem a világ bármely tájáról jelentkezhetnek kutatók.
2023. 02 18.

Hír
Az SZTE Fizikai Intézet rendezvényének, a Szegedi Fizika Napjának idén kutatóintézetünk adott otthont január 28-án, melyre közel 300 látogató érkezett.
2023. 02 18.

Hír

Limnológia és távérzékelés címmel az Éghajlatváltozás Nemzeti Laboratórium eseményeként három előadást hallgathattunk meg intézetünk könyvtárában. A héten nálunk vendégeskedett Máthé István környezeti mikrobiológus, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának oktatója.

2022. 09 19.

Hír

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elismerő okleveleket adott át Magyarország kiemelkedő tudományos teljesítményt nyújtó kutatási infrastruktúráinak Pécsett, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában megtartott rendezvényen.

2022. 09 19.

Hír

Bernát Gábor, az ELKH Balatoni Limnológiai Kutatóintézet (BLKI) tudományos főmunkatársa és szerzőtársai a Frontiers in Microbiology című szaklapban számoltak be a cianobaktériumok nitrogénfelvételére irányuló vizsgálataik legújabb eredményeiről.

2022. 09 14.

123