Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Nagy sikerű Smart Hungary kiállítás Ausztráliában
A melbourne-i Közép-európai Üzleti Fórum közönsége előtt is bemutatkozott az NKFI Hivatal innovációs vándorkiállítása, a Smart Hungary. Az installációk az ausztráliai Konzuli Iroda és a látogatók szerint is jól reprezentálták hazánk múltbeli tudományos eredményeit és a jövő innovatív irányait.

A melbourne-i Konzuli Iroda és az ausztrál Swinburne Egyetem közös szervezésében megvalósuló üzleti fórum célja idén az volt, hogy az ausztrál kis- és középvállalkozóknak bemutassa a Visegrádi Négyek innovációs gazdaságpolitikáját, valamint teret adjon egyetemi és kutatóintézeti együttműködési lehetőségeknek. Bakonyi Péter, a Konzuli Iroda vezetője szerint az évek óta megszervezett fórum egyre több érdeklődőt vonz, a programok palettáját színesítő Smart Hungary kiállítás pedig hasznos és látványos adalékkal szolgált a magyar tudomány múltjának és jövőbeni irányainak bemutatásához. A Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománypolitikai Főosztályának támogatásával megvalósult tárlat koncepcióját Vágó Rita külgazdasági attasé ismertette megnyitó beszédében. Az attasé kitért a kiállítás magyarországi ötletgazdája és megvalósítója, az NKFI Hivatal tevékenységére és innovációt ösztönző missziójára is.

A Smart Hungary párokba állított, nagy méretű installációinak képi világa azt mutatja be, hogy a magyar tudósok évszázadok óta élenjárnak a körülöttünk lévő jelenségek törvényszerűségeinek kutatásában, valamint az újabb és újabb ötletekben és megoldásokban. A múlt és jelen áttörést hozó találmányaiból szemezgető válogatás emellett azt is jól érzékelteti, hogy bár a felfedezéseket évszázadok választják el egymástól, a mögöttük rejlő vezérelv, az igény életünk nagy kérdéseinek megválaszolására, kortalan. Az installációk önmagukban is innovatív üzenetet hordoznak: újrahasznosított papírból készültek a Terbe Design kivitelezésében.

 

Smart Hungary kiállítás Melbourne
Smart Hungary kiállítás Melbourne
Smart Hungary kiállítás Melbourne
Smart Hungary kiállítás Melbourne
Utolsó módosítás: 2017. szeptember 18.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500