Ön itt áll: PályázóknakPályázatokKFI pályázatokAz NKFI Alap felépítése
Az NKFI Alap felépítése
2018. március 07.
Módosítás: 2024. március 25.
Olvasási idő: 1 perc

A 2015-ben létrehozott NKFI Alap 2020-ban két alaprészre vált szét, 2022. évben pedig helyet kapott a Nemzeti Laboratóriumok Alaprész is.

Innovációs Alaprész:

Az Innovációs Alaprész vállalkozási innováció, illetve a piacorientált – részben az üzleti-tudományos együttműködésben megvalósított – kutatás-fejlesztési tevékenységeket támogat. Az Innovációs Alaprészen belül kerülnek meghirdetésre a nemzetközi programok, amelyek a magyar kutatók és szervezetek nemzetközi kapcsolatépítését, közös nemzetközi kutatási és innovációs projektjeinek támogatását célozzák.

Kutatási Alaprész:

A Kutatási Alaprész terhére eredményt felmutató és olyan újító célzatú felhívások kerülnek meghirdetésre, amelyek segítik a tudományos kutatások biztonságos, kiszámítható finanszírozását. A Kutatási Alaprész felhívásainak keretében kapnak támogatást a kutatói pályán elinduló egyetemi és doktori hallgatók, a pályájuk elején járó posztdoktorok és a posztdoktori időszakot követő években önálló kutatást indító tehetséges fiatal kutatók.

Nemzeti Laboratóriumok Alaprész:

A 2022. évben a Nemzeti Laboratóriumok Alaprész is szerepelt a programstratégiában. A Nemzeti Laboratóriumok Program fő célkitűzései: egy adott tématerület hazai szakmai műhelyeinek koncentrálása, jelentős globális problémákra nemzetközi szinten választ adni képes kompetenciák fejlesztése valamint a kutatási eredmények társadalmi, gazdasági, környezeti hasznosítása (tudástranszfer). Négy nagy fókuszterületen - az „egészséges élet”, a „biztonság és védelem”, a „gazdaság és társadalom digitális átállása”, valamint a „zöld átállás” különböző témáira koncentrálva jöttek létre Nemzeti Laboratóriumok.

Utolsó módosítás: 2024. március 25.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?