Ön itt áll: PályázóknakPályázatokÉrtékelési rendszerJelentkezés értékelőnekH2020 értékelő
Jelentkezés a Horizont 2020 keretprogram pályázatértékelő szakértőjének
Jelentkezzen Horizont 2020 értékelőnek!
2013. december 02.
Módosítás: 2024. március 18.
Olvasási idő: 3 perc
Jelentkezzen az Európai Bizottság kutatási és innovációs szakértői adatbázisába!
Horizont 2020

Jelentkezés H2020 értékelőnek

A H2020 keretprogramról és a regisztrációról hasznos információkat az alábbi oldalakon találhat.

A H2020 keretprogram honlapja A H2020 keretprogram magyar honlapja Felhívás értékelőknek Jelentkezés értékelőnek Gyakran Ismételt Kérdések

Az Európai Bizottság várja olyan értékelők jelentkezését, akik közreműködést vállalnak a Horizont 2020 keretprogram kutatási és innovációs pályázatainak elbírálásában, valamint a programok, projektek értékelésében, monitorozásában. Az erről szóló felhívás elérhető a Research and Innovation Participant Portal oldalán.

A H2020 keretprogram pályázatértékelő szakértőinek adatbázisába a Participant Portal szakértők számára kialakított felületén részletes adatlap kitöltésével és a szakmai kompetenciák rögzítésével lehet regisztrálni. Felhívjuk a figyelmet, hogy a korábbi keretprogram (FP7) értékelői adatbázisában már szereplő szakértők esetében is szükséges az adatok frissítése és kiegészítése a Horizont 2020 követelményeinek megfelelően.

Az értékelői tevékenységgel kapcsolatos további információk valamint az értékelői felhívások az alábbi linkeken érhetőek el:
Call addressed to individuals for the establishment of a database of prospective independent experts

Bővebb információért, tájékoztatásért forduljon bizalommal a Horizont 2020 Nemzeti Kapcsolattartói Hálózatának munkatársaihoz.

Szakértőként bekapcsolódni a H2020-pályázatok értékelésébe komoly előnyöket jelent mind egyéni, mind szervezeti szempontból, valamint a tágabb hazai kutatói-értékelői közösség számára is. A pályázatok nemzetközi értékelése során a szakértő betekintést nyer az értékelés teljes folyamatába, megtapasztalja, mitől lesz igazán sikeres és mitől sikertelen egy pályázat. A későbbiekben ezeket a tapasztalatokat a saját vagy intézménye pályázatainak készítésében is kamatoztatni tudja. Fontos előny az is, hogy az értékelői munka lehetőséget nyújt az adott tudomány- vagy technológiai terület szakembereivel, illetve az Európai Bizottság vagy a Végrehajtó Ügynökségek munkatársaival való kapcsolatépítésre.

Mivel a H2020 keretprogram pályázatainak értékelésében jelenleg kevés hazai szakértő vesz részt, az NKFI Hivatal a szakértői regisztráció lehetőségének népszerűsítését fontos feladatának tekinti információs rendezvényein, honlapján és hírlevelén keresztül is. A hazai értékelők számának növekedése – a tapasztalatok hasznosulása, beépülése révén – hozzájárulhat a magyar részvételű pályázatok minőségének javulásához, valamint a közép-európai régió teljesítményének árnyaltabb megítéléséhez az értékelés folyamatában.

Az NKFI Hivatal kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a H2020 Nemzeti Kapcsolattartói Hálózat munkatársai által szervezett információs rendezvényeken, pályázati konzultációkon fórumot biztosítson a hasznos gyakorlati információk megosztására, és hogy ezek közt a hazai H2020-értékelők tapasztalatai minél szélesebb körben hasznosuljanak.

Együttműködés a Horizont 2020 pályázatértékelőkkel

Az NKFI Hivatal aktív és értékteremtő H2020 értékelői közösséget szeretne életre hívni, és ennek keretében hosszú távú együttműködést kíván kialakítani a Horizont 2020 pályázatok magyar értékelőivel. Amennyiben érdekli az együttműködés, kérjük, regisztráljon:
https://kerdoiv.nkfih.gov.hu/limesurvey/index.php?sid=61516&lang=hu


A Kutatási Végrehajtó Ügynökség (REA) készített egy videót, amelynek célja, hogy új szakértőket sikerüljön megnyerni a H2020-as pályázatok értékelésére. A videó bemutatja a szakértői értékelők munkáját és azt milyen előnyökhöz juthatnak az értékelési tapasztalat által. Elsődleges cél az alulreprezentált tagállamokból, a privát/üzleti szférából, valamint női szakértőket vonzani.

 

Utolsó módosítás: 2024. március 18.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?