Ön itt áll: PályázóknakPályázatokÉrtékelési rendszerKFI pályázatok értékeléseSzéchenyi 2020 KFI
A Széchenyi 2020 KFI programok értékelési folyamata
2018. február 08.
Módosítás: 2018. június 27.
Olvasási idő: 2 perc
Az NKFI Hivatal 2018 júniusáig az uniós forrásból meghirdetett KFI pályázati felhívások stratégiai megalapozásának, a pályázati koncepciók előkészítésének szakpolitikai felelőse, valamint egyes konstrukcióknál, ahol a pályázati felhívás ezt előírja – jellemzően a kutatási infrastruktúrák, illetve a kutatási intézmények és vállalkozások együttműködésének fejlesztését célzó pályázati konstrukciók esetében – a pályázatok KFI szempontú szakpolitikai véleményezését, míg a visszatérítendő vagy kombinált konstrukcióknál az innovációs szakpolitikai véleményezést is elvégzi, valamint részt vesz a program monitoringjában.
Széchenyi 2020 logo

SZÉCHENYI 2020

A Széchenyi 2020 KFI programokról részletes információkat az alábbi oldalakon találhat:

Irányító Hatóság Széchenyi 2020 KFI pályázati felhívások

Az uniós strukturális alapokból finanszírozott kutatás-fejlesztési és innovációs célú pályázati felhívások közül a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) forrásai Budapest és Pest megye – tehát a Közép-Magyarország régió – kivételével az egész országból pályázhatók, míg a Közép-Magyarországi régió számára a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében érhetők el kutatásfejlesztési célú források.

Az egyes fejlesztéspolitikai tárgyú kormányrendeleteknek a kormányzati szerkezetátalakítással összefüggő módosításáról szóló 106/2018. (VI. 15.) Korm. rendelet szerint a GINOP és a VEKOP 2. prioritásai (kutatás, technológiai fejlesztés és innováció) esetében 2018. június 16-tól az NKFI Hivatal helyett az Innovációs és Technológiai Minisztérium a szakpolitikai felelős.

A pályázatkezelésért, pályázatértékelésért az Irányító Hatóság, azaz a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága és a Területfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága felel. Ennek fő területei az alábbiak:

  • a pályázatok jogosultsági (formai) ellenőrzése;
  • szakmai értékelés (amennyiben a pályázati felhívás ezt előírja, az NKFI Hivatal KFI szempontú vagy innovációs szakpolitikai véleményezése után);
  • döntéshozatal, szerződéskötés;
  • megvalósítás időszaka (mérföldkövek);
  • fenntartás időszaka (amennyiben pályázati felhívás előírja).

Az értékelési folyamat során 2018 júniusáig az NKFI Hivatal – az esetleges szakpolitikai véleményezésen túl – szavazati joggal rendelkező tagként, szakpolitikai felelősként részt vett a Döntés Előkészítő Bizottságok (DEB) munkájában.

Utolsó módosítás: 2018. június 27.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?