Ön itt áll: PályázóknakPályázatokPályázati tudásbázisGyakran ismételt kérdésekPályázatok benyújtása
Gyakran Ismételt Kérdések - Pályázatok benyújtása
Gyakran Ismételt Kérdések - Pályázatok beadása
2018. január 12.
Módosítás: 2018. június 06.
Olvasási idő: 4 perc
Van egy ötletem/fejlesztésem/találmányom/kutatási tervem (a továbbiakban: projektötlet). Miként kaphatok támogatást a megvalósításához?

A projektötletek megvalósításához szükséges források elnyerésére a nyílt pályázati rendszerben benyújtott pályázat formájában van lehetőség.

A projektek támogathatóságára szakértői és testületi értékelést és rangsorolást figyelembe véve születik döntés.

Az aktuális pályázati kiírásokról az NKFI Hivatal honlapján tájékozódhat.

 

Van egy ötletem/fejlesztésem/találmányom/kutatási tervem (a továbbiakban: projekt ötlet). Melyik pályázatra érdemes pályáznom?

A megfelelő pályázati felhívás kiválasztása esetén először azt kell megnézni, hogy melyek a nyitott pályázati felhívások, amelyek végső leadási határideje még nem járt le, illetve nincsenek aktuálisan felfüggesztve. Az aktuális pályázati kiírásokról az NKFI Hivatal honlapján tájékozódhat. 

Az aktuális pályázati kiírások esetében – a teljesség igénye nélkül – az alábbi szempontokat kell figyelemmel kísérni, melyek mindegyikéről az adott pályázati kiíráshoz tartozó felhívásban vagy útmutatóban részletes információ olvasható:

  • A projektötlet maga, illetve a megvalósítás körülményei illeszkednek-e a pályázati kiírás célkitűzéséhez?
  • Egyes pályázati kiírások prioritási területeket határoznak meg. A projektötlet prioritási jellemzői illeszkednek-e a pályázati kiírásban meghatározottakhoz?
  • A pályázó, azaz a projektötlet megvalósítója beletartozik-e a támogatást igénylők körébe?
  • A projektötlet megvalósításához szükséges tevékenységeket támogatja-e a pályázati kiírás?
  • A projektötletek megavalósításához – a pályázóktól függően eltérő mértékben – szükség lehet saját forrás biztosítására, illetve a támogatási rész bizonyos hányadához a pályázók kizárólag a megvalósítást követően juthatnak hozzá. Ennek fényében fontos szempont, hogy a projektötlet megvalósítója rendelkezik-e a szükséges saját forrással?
  • A projektötlet tárgya, témája, illetve annak megvalósítója nem esik-e valamely pályázati kiírásban meghatározott korlátozás alá?
  • A projektötlet megvalósításához szükséges költségek elszámolhatóak-e a pályázati kiírás keretein belül?

Amennyiben a projektötlet megvalósítása a fenti kritériumrendszernek megfelel, akkor már csak a szabályszerű benyújtásra szükséges koncentrálni, melynek elengedhetetlen feltétele a pályázati kiíráshoz tartozó dokumentáció (felhívás útmutatók, egyéb mellékletek) ismerete.

 

Honnan tudhatom meg, hogy én/a cégem jogosult-e támogatásra az adott pályázati kiírás keretein belül?

Az aktuális pályázatok esetében a lehetséges pályázók körét rendszerint már a pályázati kiírás honlapon található törzsszövege is meghatározza, emellett a támogatást igénylők körét a pályázati felhívás „jogosultsági feltételek” fejezete részletesen szabályozza. Fontos megjegyezni, hogy mind a pályázati felhívás, mind a pályázati útmutató tartalmazhat további, a pályázókra vonatkozó feltételeket, ezért a jogosultság-meghatározás érdekében elengedhetetlen a pályázati kiíráshoz tartozó dokumentáció (felhívás útmutatók, egyéb mellékletek) ismerete.

 

Meddig adhatom be a pályázatomat?

Az aktuális pályázatok esetében a pályázat benyújtásának határidejét rendszerint már a pályázati kiírás honlapon található törzsszövege is ismerteti – többnyire óra pontossággal megadva.  Ez azt jelenti, hogy a meghatározott nap meghatározott órájáig van lehetőség az elektronikus felületen a pályázat benyújtására. Abban az esetben, ha a honlapon a benyújtási határidő meghatározásánál nem található óra pontsággal megadott határidő, a pályázati felhívás „Adminisztratív információk” fejezetében (link) leírt benyújtási határidőt kell figyelembe venni. Amennyiben itt sincs órában megadva a beadás határideje, akkor a megadott dátum napjának 23:59. percéig lehetséges a pályázatok elektronikus benyújtása.

Fontos megjegyezni, hogy minden pályázat esetében szükséges papíralapon is benyújtani a pályázati kiírásban meghatározott mellékletet, melynek benyújtási határidejéről a pályázati felhívás külön rendelkezik.

 

Hogyan értesülhetek a leghamarabb az NKFI Hivatal által meghirdetett pályázati felhívásokról?

Javasoljuk, iratkozzon fel az NKFI Hivatal RSS-hírcsatornájára!
Az NKFI Hivatal által működtetett RSS-hírcsatornákra feliratkozva többek között a KFI célú pályázatokkal kapcsolatos aktualitásokról, hírekről – így például a felhívások esetleges módosulásáról – is azonnal értesülhet.

Kérjük, regisztráljon az NKFI Hivatal havi hírlevelére, amelyből szintén értesülhet a megjelenő felhívásokról.

 

Mit takar a Hivatal által kért dokumentumoknál a postai úton történő benyújtás? 

Egyes beadandó dokumentumokat – jellemzően pályázatokat – kizárólag postai úton lehetséges benyújtani. Akár a Magyar Posta Zrt. szolgáltatásait igénybe véve, vagy olyan futárszolgálatok igénybevételére is lehetőség van, amelyek a postai szolgáltatásokról szóló 2012. évi CLIX. törvényben meghatározottak szerinti, időgarantált szolgáltatást nyújtanak.

Utolsó módosítás: 2018. június 06.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?