Ön itt áll: A HivatalrólA HivatalrólSzervezeti felépítésTestületek, bizottságokNemzeti Tudománypolitikai TanácsOrbán Gábor
Orbán Gábor
2023. május 26.
Módosítás: 2023. június 23.
Olvasási idő: 1 perc

a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács tagja
vezérigazgató, Richter Gedeon Nyrt.

Orbán Gábor

2017. november 1-től a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója. Karrierjét a Magyar Nemzeti Bank és az Európai Központi Bank közgazdászaként kezdte, később az Aegon Befektetési Alapkezelő portfólió-menedzsereként és kötvényüzletág-vezetőjeként dolgozott. Két és fél éven keresztül a Nemzetgazdasági Minisztérium adó-és pénzügyekért felelős államtitkára volt, majd 2015. szeptembertől a Rothschild párizsi bankjánál dolgozott. Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, valamint az Egyesült Államokban végezte. 2016 szeptemberétől a Richter Gedeon Nyrt. stratégiai igazgatója, 2017. január 1-től általános vezérigazgató-helyettes. 2017. áprilisától tagja a Richter Gedeon Nyrt. Igazgatóságának.

2021. augusztusától a Semmelweis Egyetem, Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzési Alapítványának az elnöke. Ezen kívül a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács tagja, a Tőzsdei Tanácsadó Testület testületi tagja (Budapesti Értéktőzsde Zrt.), az UNICEF Magyarország kuratóriumi tagja.

Nyelvtudás: angol, francia (felsőfok), német (középfok)

Utolsó módosítás: 2023. június 23.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?